Nyheter

Nyheter

-Den 8 mar-

Arkitekten Haegglund som bland annat ritade Cirkus på Djurgården och Saltsjögatan 7 i Södertälje

När man blickar bakåt i Södertäljes historia möts man bland annat av sorlet i societetssalongerna under badortstiden i staden. Södertälje var en kurort dit många reste för att bland annat besöka stadens badhus. Detta är något många av oss Södertäljebor känner till och det finns mycket att berätta om den tiden i staden.

Något som kom som en överraskning för mig när jag grävde i historien bakom byggnaden på Saltsjögatan 7 och dess arkitekt, Ernst Haegglund, var att han även ritade bland annat Cirkus i Stockholm. Det finns många skillnader mellan de två byggnaderna, men den rika putsornamentiken som Gelotte (1999) beskriver som kännetecknande för Haegglunds arkitektur, tycker jag mig se tydliga likhetsdrag av mellan de två byggnaderna.

Saltsjögatan 7 känns som en blinkning till hur det var att bo, leva och verka i staden under badortstiden. Utan att riktigt veta kan jag tänka mig att Haegglund på sin tid var en mycket ansedd arkitekt, då han fick uppdraget att rita Cirkus på Djurgården i Stockholm och att få ha en av hans byggnader i Södertälje med ett fint läge mellan Saltsjögatan och Strandgatan känns fantastiskt.

Haegglund ritade även Stadshotellet i Södertälje, numera Quality Park Hotel, som ligger ett stenkast bort från Saltsjögatan 7. Nu ligger en av lägenheterna i huset ute till försäljning hos oss på Florin Partners Fastighetsförmedling, en lägenhet med de moderna attributen, som många söker i sitt boende, men där man samtidigt känner historiens vingslag. Läs mer och se fler bilder och vår film i länken nedan.

Skribent

Jonathan Florin

jonathan@florinpartners.com

072 028 72 20

Läs mer Läs mindre
-Den 8 mar-

Möt Simon Sandkvist Möbeldesign och produktutvecklingsstudent med ett stort mått av kreativitet och ett öga för detaljer!

Vi på Florin Partners Fastighetsförmedling har en stark tro på att god arkitektur och design gör oss människor lyckligare i våra hem. Vi vill därför lyfta fram god design och arkitektur, när vi får möjligheten. Detta kanske blir mest självklart för oss, när vi ska markandsföra ett hem, men ibland korsas våra vägar med andra inspiratörer, som vi tycker ska uppmärksammas lite extra.

En av dessa inspiratörer heter Simon Sandkvist. Simon studerar furniture design/product development på Jönköpings Universitet och har redan arbetat fram en portfolio med designade möbler och produkter som verkligen sticker ut, men som på samma gång känns otroligt självklara. Om vi själva fick beskriva vad vi tycker är storheten i Simons design och möbler, så är det de enkla linjerna, de fina materialen och funktionen som harmoniserar med de lite mer “udda” inslagen som förvånar. Kan ett bordsben på ett soffbord följa med upp på bordskivan istället för att skymmas under bordet? Det kan det! Det är en detalj som i sin enkelhet förändrar hela uttrycket av möbeln.

Vi pratar med Simon och ställer några frågor till möbeldesignern själv:

Vad fick dig att börja designa möbler?

Jag har alltid gillat att rita och bygga saker men hade inte hittat min grej. Sen en dag rensade vi upp den gamla verkstaden på lantstället och då bestämde jag mig för att bygga en snabb stol. Efter det pluggade jag möbelhistoria och då insåg jag, hur mycket tanke och smart design det ligger bakom möbler och hur mycket man kan göra inom det yrket. Efter det var jag helt fast på möbler!

Var hämtar du din inspiration?

Mycket inspiration kommer såklart från sociala medier. Men där jag får mest inspiration och känner kreativiteten komma är efter ett besök på Möbeldesignmuseet och Stockholm Furniture Fair. Där får man verkligen se alla detaljer och känna på möblerna. På det sättet uppskattar man designen och hantverket mycket mer.

Förklara tre av dina möbler!

Pastille: Det här är vårt senaste projekt Pastille. Det är tre möbler designade och tillverkade för Trakt Forest Hotel, som ligger i Vetlanda. Det är ett slags ”skogs retreat”, designat av arkitekten Gert Wingårdh. Tanken bakom designen var att göra den så liten och lätt som möjligt, så att den inte skulle ta så mycket plats från den fina naturen som man ser genom det stora fönstret på hotellet. Med denna stol ville vi också hylla det småländska hantverket.

TV Stativet: Här ville vi skapa mer än bara ett TV-stativ, vi ville skapa en möbel för TVn. Istället för att sätta upp TVn på väggen och skapa tråkiga hål eller att ställa TVn på sitt fina sidobord, som man kanske vill ha någon annanstans. Med denna möbel tar TVn inte mycket plats. Den har gömd förvaring för kablar och konsoler och fungerar samtidigt som en designad möbel.

Soffbord 1: Jämfört med de andra två möblerna som är tillverkade med ett speciellt syfte och efter en lång designprocess gör jag ofta möbler som denna. Någonting som bara ”ploppar upp” som en snabb idé. Det är ett vanligt soffbord där ena benet går över skivan och skapar två sektioner. En sektion för glas och den andra för en bok till exempel.

Önskar du att komma i kontakt med Simon eller se mer av vad han gör? Leta då upp @sandkvists på Instagram!

Skribent
Jonathan Florin

072 028 72 20
jonathan@florinpartners.com

Relaterade länkar

Läs mer Läs mindre
-Den 21 feb-

Ett lösvirkesbyggt lågenergihus med havsutsikt i Trosa!

Ett unikt och påkostat lågenergihus som byggts i lösvirke – och som har ritats speciellt för den här platsen – står nu klart på en återvändsgata några kilometer från centrala Trosa. Från övervåningen på framsidan ser man Östersjön och baksidans panoramafönster målar dagligen upp en ny tavla över naturens skiftningar – det bästa av två världar! Firman Jönsson Yderström, som både ritat och byggt husen på tomten, har lagt ner mycket tid och engagemang i varje detalj – ingenting har lämnats åt slumpen! Man har bl a lagt ner mycket tid på att hitta de rätta siktlinjerna i bostaden och jobbat med att funktion och design ska samspela. Kvalitén på materialen har också stått i fokus. Här finns bl a handtillverkade köksluckor och garderobsdörrar i ek samt massiva kalkstensbänkar i köket med en planlimmad extra bred spishäll. Alla vitvaror är från italienska märket SMEG. En öppen spis finns i utrymmet mellan kök och allrum/matrum och ett skafferi finns i köket med inbyggt vinkyl (av märket Climadiff). Det är kalksten även i badrum och toalett, där all utrustning är från Tapwell (ett badrum på varje plan och ytterligare en separat toalett på övre plan). Ett mobilstyrt system från Plejd styr all belysning (även värmesystemet styrs via mobil och dator) – självklart kan belysningen även styras via strömbrytarna i huset. Listan kan göras längre…

På entréplan är det ett slipat och hårdvaxoljat betonggolv, förutom i våtrum och tvättstuga/pannrum där det ligger ett kalkstensgolv i fallande längder. På övre plan ligger det ett massivt svenskt furugolv i alla torra rum. Takhöjden på entréplan är 270 cm, 250 cm vid takvinkeln på övre plan och 350 cm i nock.

På tomten finns även en dubbelcarport och en isolerad ateljé (alt. kontor/gästhus) med sovloft, även den med vattenburen golvvärme och ett badrum i samma stil som de i huvudbyggnaden. Det är förberett för kök och det finns en utgång till en liten altan.

Jag ställde frågan till inredaren och stylisten Pella Hedeby om hennes tankar kring val av inredning och staging av bostaden, hon svarade:

”Jag har valt att följa upp husets karaktär med de vackra naturliga materialvalen och texturerna som ger huset en naturlig värme.
Min vision är att inredningen ska upplevas som en naturlig förlängning av arkitekturen, där funktionerna uppfylls och hemmet blir mjukt inbjudande och kravlöst.
Platsen är magisk och vyerna genom de stora fönsterpartierna är som tavlor, när du lever i detta hem behöver man inte addera något extra blickfång utan kan njuta av upplevelsen att följa naturen utanför. Ett hem och en plats i total harmoni”, avslutar Pella.

Sammanfattningsvis är det en bostad som sticker ut från mängden och som självklart måste upplevas på plats för att alla detaljer och kvalitéer få uppfattas rätt!

Läs mer om kronstigen 19 på vår hemsida via länken nedan!

Relaterade länkar

Läs mer Läs mindre
-Den 7 feb-

Nu kan Glasberga Gårds Södra Flygel snart få nya ägare!

Framåt vårkanten/försommaren 2023 planeras denna anrika herrgårdsflygel bjudas ut till försäljning. Det är en av få friköpta flygelbyggnader i Stockholms län och har en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då häradshövding Johan Wattrang lät uppföra Glasberga herrgård med dess två flygelbyggnader. Gården var på den tiden en del av Glasberga säteri som då var en stor jordbruksegendom.

Jag kan bokstavligen känna historiens vingslag när jag besöker bostaden sommaren 2022. Även om byggnaden har renoverats med varsam hand under åren, finns många tidstypiska detaljer kvar. ”Känslan av att bo i en herrgårdsmiljö är ständigt närvarande”, berättar Hanna och Johan som bor här nu. Här finns bl a fyra kakelugnar (ej i bruk), djupa fönsternischer med massiva bänkar i natursten och takplafonder mm. Under de senaste fem åren har t e x kök och badrum (på entréplan) byggts om, elen i huset bytts ut, golv slipats, fasaden renoverats och i princip alla ytskikt (bortsett från badrummet på övre plan som renoverades 2005) genomgått en ansiktslyftning.

Det nuvarande ägare också uppskattar mycket med boendet här är kommunikationerna. Det finns flera lekparker i närheten och en förskola som ligger ett par hundra meter från huset (vid busshållplatsen). Det finns en skola vid Östertälje pendeltågsstation, det är nära till handelsplats Moraberg och Ica Maxi, samtidigt som man bor i ett lugnt och familjevänligt område.

Vill du se mer av denna bostad rekommenderar vi dig att kolla på rundtursfilmen som Florin Partners Media Group har producerat. Du hittar filmen på fäljande länk:

https://www.florinpartners.com…

Vintervarma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners

Läs mer Läs mindre
-Den 13 jan-

Anders Liedholm blir ansvarig för Florin Partners Kommersiellt

Efter att Florin Partners slog upp dörrarna våren 2020 har vi under snart tre års tid förmedlat bostäder. Under sommaren 2021 bestämde vi oss för att även börja erbjuda mäklartjänster mot kommersiella fastigheter och lokaler. Detta är något som har visat sig vara mycket uppskattat av våra kunder och vi vill därför göra en extra satsning på Florin Partners Kommersiellt år 2023.

Ett steg i denna satsning är att vår kollega Anders Liedholm tar över rodret och blir ansvarig för vår kommersiella del. Anders har mångårig erfaranhet av kommersiella fastigheter och har nyligen vidareutbildat sig på området med kurser inom förmedling av storhus. I utbildningen har Anders bland annat studerat juridiken kopplad till storhus närmare och analys, värdering samt ekonomi. Vi frågar Anders om den nya rollen och hur han vill utveckla varumärket Florin Partners Kommersiellt framåt.

Hur skiljer sig den kommersiella fastighetsvärlden från privatägda bostäder/fastigheter?

Det finns väl en hel del likheter men även flera skillnader. Begreppet kommersiella fastigheter omfattar så många olika typer av fastigheter. Såsom till exempel hyreshus, affärslokaler, lager och industribyggnader mm. Vid värderingar av kommersiella fastigheter tittar man på avkastningen på fastigheten, räntenettot, vilket man inte alls gör i privatbostadsfastigheter. En annan viktig skillnad är tiden det normalt tar att genomföra affären, vilket är betydligt längre på kommersiella fastigheter. Dokumentation och undersökningar av kommersiella fastigheter är också mycket omfattande, även om man oftast gör besiktningar på privata bostäder också.

Det finns flera sätt att göra affärer med kommersiella fastigheter. Man kan som företag eller privatperson köpa fastigheten, men det är mer vanligt att man paketerar fastigheten i ett fastighetsbolag och istället säljer/köper bolaget. Detta bland annat för att slippa betala den höga lagfartskostnaden som ligger på 4,25% av köpeskillingen (jämfört med 1,5% av köpeskillingen vid ett bostadsköp). Det är några skillnader.

Vad tror du är viktigt för kommersiella fastighetsägare i sitt samarbete med fastighetsmäklare?

Som med alla affärsrelationer, oavsett om det är privat- eller företagskunder, så är det viktigaste att jag har kundens förtroende och återkopplar med vad som händer i fastighetsaffären. En annan viktig del, när det gäller de kommersiella kunderna, är att se till att de är insatta i de regelverk som finns. Annars är det lätt att det blir fel, vilket kan leda till omfattande kostnader.

Vad kommer Florin Partners Kommersiellt att tillföra på den traditionella marknaden för förmedling av kommersiella fastigheter?

Vi tar med oss några erfarenheter från privatbostadssidan på Florin Partners och kommer att lägga stor vikt vid, hur vi presenterar de kommeriella fastigheterna också. Vi har ju “in-house” Florin Partners Media Group, som kan hjälpa till med allt från rörlig media och film till att även hjälpa företag med hemsidor mm.

Förutom traditionell förmedling kan vi även hjälpa till med uthyrning av lokaler och förädling av fastigheter och exploateringar. Vi vill gärna vara företagarnas bollplank när det gäller kommersiella fastighetsfrågor, så jag hoppas ni hör av er.

Vill du komma i kontakt med Florin Partners Kommersiellt? Ring då in på vår växel 08 550 86 730 eller kontakta Anders direkt på anders@florinpartners.com eller 070-699 05 52

Läs mer Läs mindre
-Den 3 nov-

Vikten av det kreativa arbetet – och hur det lyfter en bostadsannons till nya höjder!

Vi på Florin Partners har sedan vår start utmanat branchens sätt att arbeta med framtagandet av bostadsannonser. Varför kan man fråga sig? Vi tycker att det är väldigt roligt att lyfta fram det unika i varje objekt som vi förmedlar, men framförallt har vi en stark tro att det hjälper potientiella köpare att drömma om sitt nya boende och att det i många fall leder till högre slutpriser än en mer traditionell bostadsannons.

Vi har intervjuat vår nära samarbetsbetspartner Maria Hofmann Jarefalk, som både fotagraferar och stylar bostäder åt oss. Vi har också följt med henne på ett uppdrag, där hon möblerade och stylade vår visningsbod för nyproduktionsprojektet Viksbergs Allé – se filmen längre ner.

Vad har du för bakgrund inom foto och staging?

Jag har en utbildning som fotograf/grafisk designer och har arbetat på ett stort inredningsföretag i ungefär 8 år. Jag har även fotograferat åt inredningsmagasin och har på senare tid arbetat med bostadsfotografering samt styling åt fastighetsmäklare.

Vad brinner du för i ditt kreativa yrke?

Grunden i det hela är att skapa bilder som förmedlar känslor. Jag ser det som en stor fördel att både inreda och fotografera bostäder, eftersom jag visualiserar en miljö som blir bra på bild och kan planera miljön efter önskade kameravinklar. På detta sätt får jag ha kontroll genom hela processen och kunna göra verklighet av de bilder som jag får upp i mitt huvud.

Hur ser du på Florin Partners sätt att arbeta med foto, film och staging i förmedlingsuppdragen?

Att det är precis så som jag tycker att fastighetsmäklare ska arbeta – att lägga ner mycket tid och energi på den delen. Det är så pass viktigt hur bostadens kvalitéer förmedlas.

Hur väger du in nutida trender och miljömedvetna val i din staging?

Man påverkas så klart av trender som figurerar just nu. Trenderna skiftar ju hela tiden, men det finns samtidigt vissa saker som är bestående. Vissa typer av möblemang och accessoarer går alltid hem. Det viktigaste är nog ändå att utgå från platsen och att det är det som får vara styrande. Jag tycker också att det är viktigt att jobba med det möblemang som redan finns på platsen och sedan addera saker som harmoniserar bra med det befintliga. Det långsiktiga och mest miljövänliga sättet att inreda handlar nog om att se det fina i varje rum, möbel och accessoar och därefter addera saker för att höja känslan.

Eftersom du är obereonde och inte har en säljarroll i bostadaffären – vad tror du att staging och bra bilder gör för en bostadsannons? Utan att ge ett mäklarsvar…

Utan att ge ett mäklarsvar, så tror jag att det kan göra den totala skillnaden. Att förvandla ett hem och skapa en känsla i bild som gör att man kanske når en målgrupp, som man inte hade träffat annars – att nå personer som annars inte hade klickat på annonsen.

Hur stylade du visningsboden i Viksbergs Allé för dess syfte?

Jag stylade visningboden med målbilden att ge uttrymme för möten mellan intressenter och mäklare och samtidigt väva in så mycket som möjligt av husen och platsen för att skapa en önskan hos spekulanter att bo och leva i Viksbergs Allé.

Läs mer Läs mindre
-Den 25 apr-

Florin Partners Nyproduktion

Idag kan vi med glädje meddela att Florin Partners Nyproduktion har fått i uppdrag att förmedla tolv bostadsrätter fördelade på sex parhus/tvåfamiljshus i Brf Viksbergs Allé. Bostadsrätterna kommer att ligga i ett högt och naturskönt läge alldeles intill Viksbergs Golfklubb. Här har arkitekten valt att göra ett så litet ingrepp som möjligt i den omkringliggande naturen. Inne i bostadsrätterna har man arbetat fram en materialpalett som återspeglar den vackra naturen med de majestätiska ekarna och det höga soliga läget.

Detta är det första nyproduktionsprojektet som Florin Partners har åtagit sig och vi har tillsammans med Florin Partners Media Group och byggbolaget tagit fram den kreativa riktningen och arbetat fram alltifrån materialval till varumärke och hemsida mm. Vi älskar att vara med från början av ett nyproduktionsprojekt för att kunna bidra med våra tankar och idéer och på så sätt skapa hem att trivas i.

Nu erbjuder vi en exklusiv möjlighet att ta en förhandstitt på projektet för den som önskar. Gå in på viksbergsalle.se för att se mer. För att komma in på hemsidan krävs en inloggningskod som du får genom att kontakta oss på nyproduktion@florinpartners.com eller genom att ringa på telefon 08 550 86 730

Vänligen,

Jonathan, Anders och teamet på Florin Partners

Läs mer Läs mindre
-Den 13 jan-

Varför startade vi Florin Partners?

Vår vision med Florin Partners är att erbjuda våra uppdragsgivare en fastighetsmäklartjänst som vi tycker har saknats på marknaden. Vi vill hitta nya och bättre vägar att marknadsföra våra uppdrag på. Att få in rörligt material i form av filmer och prestationer ‑ rundvandringar som vi valt att kalla det ‑ är ett sätt; att lägga ner mer tid och engagemang i texterna är ett annat. I texterna vill vi lyfta fram och belysa information och funktioner som inte fastnar på kameralinsen ‑ kanske finns det en historia att berätta? Här finns värden som många gånger går förlorade i traditionella mäklartjänster.

Marknadsföringen i sociala medier är också något vi brinner för att utveckla. Genom våra illustratörer skapar vi en handmålad illustration som huvudbild i alla uppdrag, dels för att vi tycker det ger en fin känsla, dels för att öka intresset för bostaden genom att den på det sättet sticker ut från alla andra bostäder ‑ och på det sättet skapar mer intresse.

Att genom konkreta råd från våra mäklare som har lång erfarenhet av vikten av att lägga ner tid på att förbättra detaljer i bostaden inför en försäljning, och från våra stylister som hjälper till att lyfta fram känslan i bostaden, kan vi med rak rygg lova våra uppdragsgivare att vi skapar de bästa förutsättningarna för att bostaden ska visas upp från sin allra bästa sida. Självklart samarbetar vi bara med de allra bästa fotografer, stylister, stilister och illustratörer som vi känner till. Allt för att skapa den bästa upplevelsen för både säljare och köpare.

Vi vill heller inte ta oss an fler uppdrag än vi klarar av att hantera! Det är viktigt för oss att vi kan ge den service vi utlovar, både till säljare och köpare. Vi kan tyvärr inte ta oss an alla bostadsförmedlingar ‑ vi väljer själva vilka uppdrag vi kan jobba med. Är förutsättningarna för dåliga för att vi ska kunna skapa den känslan vi vill i bostaden, måste vi tacka nej till uppdraget.

Det är med stor glädje vi kan konstatera att vårt engagemang uppskattas av marknaden och att det vi skapar gör skillnad.

Florin Partners Media Group

Vårt in‑house media och marknadsföringsteam!
Florin Partners Media Group är ett systerbolag till Florin Partners som arbetar med mediaproduktion i olika former. Målet med Florin Partners Media Group är att göra mediaprojekt mer tillgängliga, vare sig kunden är en småföretagare eller en marknadschef på ett större företag.

Media Group åtar sig externa mediaprojekt, men agerar även som Florin Partners Fastighetsförmedlings In‑House media och marknadsföringsteam. Detta möjliggör att vi kan producera innehåll till en lägre kostnad än om vi hade tagit in konsulter. När vi förmedlar bostäder använder vi detta innehåll i riktade kampanjer, på bland annat sociala medier, för att nå en bredare målgrupp även utanför Hemnet och mer traditionella marknadsföringskanaler.

Far och son

Efter att ha längtat efter att starta något tillsammans, tog Per och Jonathan över deras far/farfars gamla aktiebolag ‑ som det tidigare har bedrivit advokatverksamhet i ‑ och döpte om det till Florin Partners. Per och Jonathan skapade detta nya varumärke och gick ut med den första försäljningen den 1:a april 2020. Där och då kändes det nästan som ett aprilskämt. Covid‑19 hade gjort sina avtryck även på bostadsmarknaden och framtiden var minst sagt oviss. Efter bara någon månad blåste det dock vind i seglen och vi fick uppleva en av de största prisuppgångarna på fastighetsmarknaden i modern tid.

Vi är stolta över att vara ett familjeföretag där vi kan komplettera varandra med olika erfarenheter och kan vara snabbfotade när vi vill genomföra våra nya idéer.

Teamet

På Florin Partners arbetar vi i team. När du anlitar oss för att förmedla din bostad är det inte bara en enskild mäklare som är engagerad. I våra förmedlingsprocesser kopplar vi in vårt mediateam, stylister, fotografer, illustratörer och ibland även visningsvärdar och/eller copywriters. Varje person i teamet är expert på sitt område och gör det samtidigt möjligt för fastighetsmäklaren att kunna fokusera på kundrelationerna och försäljningsprocessen. Att jobba i team är något som vi på Florin Partners värdesätter högt.

Florin Partners Kommersiellt

I april 2020 började Anders Liedholm arbeta hos oss. Han har lång erfarenhet av bostadsförmedling, men även utav förmedling av kommersiella objekt. Med Anders erfarenhet och kontakter valde vi i juni 2020 att starta vårt varumärke ”Florin Partners Kommersiellt”

Florin Partners Kommersiellt förmedlar fastigheter och lokaler. Vi vill uppfattas som en trygg och nytänkande aktör på den kommersiella marknaden med stort fokus på relationer och detaljer. Vi arbetar även med underhandsuppdrag, som inte alltid marknadsförs på vår hemsida.

Läs mer Läs mindre
-Den 19 apr-

Florin Partners sponsrar Enhörnas Damlag 2021

Vi är stolta över att få vara med och bidra till Enhörnas Damlag säsongen 2021. Det är fantastiskt roligt att se hur laget har kommit till och växt sig så starkt under det gångna  året. En blandning av erfarenhet och ungdomligt driv har gjort att man som nystartat lag har kunnat skapa så fina resultat på bara ett år – en resa vi kan känna igen oss i här på Florin Partners också! För oss känns det naturligt att vara med att stötta damfotbollen, som vi tycker förtjänar lika bra förutsättningar som herrlagen. Vi på Florin Partners önskar Enhörnas Damlag en framgångsrik säsong fylld av glädje och gemenskap. Tack för att vi får vara med och bidra!

Kör hårt och lycka till!

Vänligen,

Per, Jonathan och teamet på Florin Partners

Läs mer Läs mindre
-Den 22 sep-

Äntligen!

För de flesta är det här bara en obetydlig och suddig bild – för mig är den så mycket mer. På bilden ser ni mig med Ryan Serhant från Million Dollar Listing New York – från en penthousevisning på Manhattan våren 2017. Den våren praktiserade jag på en mäklarbyrå i 6 veckor. Jag står alltså som 17 åring bredvid en av branschens mest framgångsrika mäklare och tar rygg på honom och hans kollegor på Nest Seekers International! Mina lärdomar från praktiken på Manhattan – alltifrån nyhetsbrev till rörligt innehåll och styling – använder vi oss numera av på Florin Partners i Sverige. Hur vi jobbar fram vår process har alltså influenser från hur de gör när de förmedlar lägenheter på Manhattan. Det är vi stolta över!

Fastighetsförmedlingsbranschen slutar aldrig att fascinera mig. Efter att ha varit med i processen att förmedla alltifrån sommarstugor i Sörmland, till att ha visningar av gigantiska våningar på Manhattan, har jag nu bestämt mig för att utbilda mig till fastighetsmäklare. Jag påbörjar min utbildning i oktober 2020 och bör vara klar i juni 2022. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an egna uppdrag framöver och att bidra till att hjälpa Florin Partners kunder till de bästa bostadsaffärerna. 

Med vänlig hälsning,

Jonathan Florin

Läs mer Läs mindre
-Den 21 mar-

Covid 19 till trots

Många bostadsmarknader i landet har märkt av virusutbrottet med sänkta priser som följd. I Stockholms innerstad har antalet försäljningar minskat med dryga 18%. Södertäljemarknaden går åt motsatt håll. De senaste 3 månaderna har villapriserna gått upp dryga 6%. Överraskande för många kan jag tänka mig. Svårt också att svara på varför det skiljer sig mellan olika bostadsmarknader. Utvecklingen i Södertäljeområdet stöds också av Hemnets besökare, där andelen som tror på stigande bostadspriser ökar med 3% de senaste veckorna. Det betyder alltså, att om du har en villa och du är orolig för att du inte ska kunna sälja till ett bra pris, så behöver du inte oroa dig längre. Självklart känner vi av effekterna av virusutbrottet på hela bostadsmarknaden och anpassar oss på alla möjliga sätt för att smittan inte ska spridas vidare. Hör gärna av dig till mig om du har funderingar på att byta boende, så kan jag förutsättningslöst diskutera vilken väg som är bäst för just dig att gå.

Per Florin
Fastighetsmäklare och grundare
Florin Partners

Läs mer Läs mindre

Senaste inläggen

Instagram

Senast inkommet

Ute till försäljning

Låt oss hjälpa dig att hitta ditt nya hem

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

* Obligatorisk uppgift