Avsluta filmen

Trosa

Kronstigen 19

Se filmen

Ett lösvirkesbyggt lågenenergihus där tankar på kvalité och funktion har genomsyrat varje detalj!

"Från övervåningen på framsidan ser man Östersjön och baksidans panoramafönster målar dagligen upp en ny tavla över naturens skiftningar - det bästa av två världar!"

Kronstigen 19

Kommande
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
172  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 731 kvm
Byggår:
2023

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Ett lösvirkesbyggt lågenenergihus där tankar på kvalité och funktion har genomsyrat varje detalj!
Alla bilder
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ett unikt och påkostat lågenergihus som byggs i lösvirke och har ritats speciellt för den här platsen är under uppförande. Från övervåningen på framsidan ser man Östersjön och baksidans panoramafönster målar dagligen upp en ny tavla över naturens skiftningar - det bästa av två världar! Firman Jönsson Yderström, som både ritat och byggt husen på tomten, som ligger högt beläget på en återvändsgata, har lagt ner mycket tid och engagemang i varje detalj - ingenting har lämnats åt slumpen! Man har bl a lagt ner mycket tid på att hitta de rätta siktlinjerna i bostaden och jobbat med att funktion och design ska samspela. Kvalitén på materialen har också stått i fokus. Här finns bl a handtillverkade köksluckor och garderobsdörrar i ek samt massiva kalkstensbänkar i köket med en planlimmad extra bred spishäll. Alla vitvaror är från italienska märket SMEG. En öppen spis finns i utrymmet mellan kök och allrum/matrum och ett skafferi finns i köket med inbyggt vinkyl (av märket Climadiff)! Det är kalksten även i badrum och toalett, där all utrustning är från Tapwell (ett badrum på varje plan och ytterligare en separat toalett på övre plan). Ett mobilstyrt system från Plejd styr all belysning (även värmesystemet styrs via mobil och dator) - självklart kan belysningen även styras via strömbrytarna i huset. Listan kan göras lång...

På entréplan är det ett slipat och vaxat betonggolv. Förutom i våtrum och tvättstuga/pannrum där det ligger ett kalkstensgolv i fallande längder. På övre plan kommer det att ligga ett massivt svenskt furugolv i alla torra rum. Takhöjden på entréplan är 270 cm, 250 cm vid takvinkeln på övre plan och 350 cm i nock.

På tomten finns även en dubbelcarport och en isolerad ateljé (alt. kontor/gästhus) med sovloft. Även den med vattenburen golvvärme och ett badrum i samma stil som de i huvudbyggnaden. Det är förberett för kök och det finns en utgång till en liten altan.

Bostaden kommer att färdigställas under februari månad 2023. Då kommer vi komplettera med mer information om fastigheten, uppdatera med bilder - både inne och ute - och göra ett återbesök med filmteamet. Vi har producerat en film som ni hittar på vår hemsida, där jag träffar och intervjuar byggmästarna Daniel Jönsson och Joacim Yderström på fastigheten under byggnationens slutskede strax före julen 2022. Där berättar de båda om deras tankar kring byggnationen. Ni kan få en förhandstitt, som det ser ut nu, för att senare få slutresultatet i februari 2023. Ni kan även besöka byggfirmans Instagramkonto, "jonssonyderstrom", för att se mer om vad de har gjort fram till nu, tidigare projekt och följa färdigställandet av denna byggnation.

Hör gärna av dig redan nu om du tror att det här kan vara en adress du vill ha posten skickad till framöver, så återkommer jag till dig när det finns möjlighet att se fastigheten på plats.

Varma vinterhälsningar från Per och teamet på Florin Partners

Fakta

Fastighetsbeteckning:
TROSA ÖVERÅDA 3:316.
Typ:
Friliggande villa.
Storlek:
Boarea 172 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 6 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 731 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Delvis naturtomt, delvis finplanerad tomt i två etage med sådd gräsmatta på baksidan av huset mot skogen.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 2023. Byggnadssätt: Grundmur: 400 mm kantelement och 300 mm isolering. Golvvärme och 10 cm betongplatta. Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering. Stomme: Trä. Bjälklag: Masonite beam. 300 mm. Golvspån med golvvärme och 25 mm massivt furugolv på övre plan. Fasad: Stående panel målat med Falu Rödfärg original (slammfärg). Takbeklädnad: Falsat plåttak från Plannja trend. Fönster: 3 glas. Lågenergifönster. Velfac 200 energy. Ventilation: Mekaniskt till- och frånluft genom klimatvärmepump. Vatten/avlopp: Kommunalt. Vattenburen golvvärme i båda plan via klimatvärmepump. Förberett och framdraget för solceller. Anläggning: EcoNordic WH4.
Uteplats:
2 uteplatser. En i västläge och en i sydväst- och nordvästläge. Sol på tomten hela dagen (sommartid).
TV- och internetanslutning:
Fiber kommer dras till fastigheten (kopplas in i slutet av januari 2023).
Bilplats:
Dubbel carport om ca 40 kvm och plats för flera bilar på uppfarten. Framdraget och förberett för elbilsladdare.
Övriga byggnader:
Ateljé/kontor/gästhus som inrymmer ett badrum, ett sovloft och en allrum. Huset är förberett för kök. Det är samma fina materialval i badrummet som i huvudbyggnaden, vattenburen golvvärme och Plejdsystemet för styrning av belysningen fungerar även här!.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Samfällighet: TROSA ÖVERÅDA S:15.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 483 000 kr. Fördelat på: småhusmark 483 000 kr. Taxeringsår: 2021.

Entréplan

Övre plan

Karta Klicka för större karta