Avsluta filmen

Trosa

Kronstigen 19

Se filmen
Såld

Ett lösvirkesbyggt lågenenergihus där tankar på kvalité och funktion har genomsyrat varje detalj!

"Från övervåningen på framsidan ser man Östersjön och baksidans panoramafönster målar dagligen upp en ny tavla över naturens skiftningar - det bästa av två världar!"

Kronstigen 19

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
172  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 731 kvm
Byggår:
2023
Ett lösvirkesbyggt lågenenergihus där tankar på kvalité och funktion har genomsyrat varje detalj!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ett unikt och påkostat lågenergihus som byggts i lösvirke - och som har ritats speciellt för den här platsen - står nu klart på en återvändsgata några kilometer från centrala Trosa.

Från övervåningen på framsidan ser man Östersjön och baksidans panoramafönster målar dagligen upp en ny tavla över naturens skiftningar - det bästa av två världar! Firman Jönsson Yderström, som både ritat och byggt husen på tomten, har lagt ner mycket tid och engagemang i varje detalj - ingenting har lämnats åt slumpen! Man har bl a lagt ner mycket tid på att hitta de rätta siktlinjerna i bostaden och jobbat med att funktion och design ska samspela. Kvalitén på materialen har också stått i fokus. Här finns bl a handtillverkade köksluckor och garderobsdörrar i ek samt massiva kalkstensbänkar i köket med en planlimmad extra bred spishäll. Alla vitvaror är från italienska märket SMEG. En öppen spis finns i utrymmet mellan kök och allrum/matrum och ett skafferi finns i köket med inbyggt vinkyl (av märket Climadiff). Det är kalksten även i badrum och toalett, där all utrustning är från Tapwell (ett badrum på varje plan och ytterligare en separat toalett på övre plan). Ett mobilstyrt system från Plejd styr all belysning (även värmesystemet styrs via mobil och dator) - självklart kan belysningen även styras via strömbrytarna i huset. Listan kan göras längre...

På entréplan är det ett slipat och hårdvaxoljat betonggolv. Förutom i våtrum och tvättstuga/pannrum där det ligger ett kalkstensgolv i fallande längder. På övre plan ligger det ett massivt svenskt furugolv i alla torra rum. Takhöjden på entréplan är 270 cm, 250 cm vid takvinkeln på övre plan och 350 cm i nock.

På tomten finns även en dubbelcarport och en isolerad ateljé (alt. kontor/gästhus) med sovloft. Även den med vattenburen golvvärme och ett badrum i samma stil som de i huvudbyggnaden. Det är förberett för kök och det finns en utgång till en liten altan.

Sammanfattningsvis är det en bostad som sticker ut från mängden och som självklart måste upplevas på plats för att alla detaljer och kvalitéer ska uppfattas rätt.

Jag ställde frågan till inredaren och stylisten Pella Hedeby om hennes tankar kring val av inredning och staging av bostaden, hon svarade:

”Jag har valt att följa upp husets karaktär med de vackra naturliga materialvalen och texturerna som ger huset en naturlig värme.
Min vision är att inredningen ska upplevas som en naturlig förlängning av arkitekturen, där funktionerna uppfylls och hemmet blir mjukt inbjudande och kravlöst.
Platsen är magisk och vyerna genom de stora fönsterpartierna är som tavlor, när du lever i detta hem behöver man inte addera något extra blickfång utan kan njuta av upplevelsen att följa naturen utanför. Ett hem och en plats i total harmoni”, avslutar Pella.

Kontakta mig om om du tror att det här kan vara en adress du vill ha posten skickad till framöver så återkommer jag till dig med en visningstid. Innan det ges möjlighet att se bostaden, se gärna våra filmer på hemsidan. Där kan du dels se besöket vi gjorde på fastigheten före Jul 2022 när jag intervjuade Jönsson & Yderström - där de båda berättar om tankarna kring byggnationen i samband med att byggnaderna höll på att färdigställas - dels se det färdiga resultatet när husen nu är färdigställda. Ni kan även besöka byggfirmans Instagramkonto, "jonssonyderstrom", för att se hur byggnationen vuxit fram och även se deras tidigare projekt.

Varma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners

Fakta

Typ:
Friliggande villa.
Storlek:
Boarea 172 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 6 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 731 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Delvis naturtomt, delvis finplanerad tomt i två etage med sådd gräsmatta på baksidan av huset mot skogen.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 2023. Byggnadssätt: Grundmur: 400 mm kantelement och 300 mm isolering. Golvvärme och 10 cm betongplatta. Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering. Stomme: Trä. Bjälklag: Masonite beam. 300 mm. Golvspån med golvvärme och 25 mm massivt furugolv på övre plan. Fasad: Stående panel målat med Falu Rödfärg original (slammfärg). Takbeklädnad: Falsat plåttak från Plannja trend. Fönster: 3 glas. Lågenergifönster. Velfac 200 energy. Ventilation: Mekaniskt till- och frånluft genom klimatvärmepump. Vatten/avlopp: Kommunalt. Vattenburen golvvärme i båda plan via klimatvärmepump. Förberett och framdraget för solceller. Anläggning: EcoNordic WH4.
Uteplats:
2 uteplatser. En i västläge och en i sydväst- och nordvästläge. Sol på tomten hela dagen (sommartid).
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget.
Bilplats:
Dubbel carport om ca 40 kvm och plats för flera bilar på uppfarten. Framdraget och förberett för elbilsladdare.
Övriga byggnader:
Ateljé/kontor/gästhus om ca 20 kvm golvyta (inkl. loftets golv) som inrymmer ett badrum, ett sovloft och en allrum. Huset är förberett för kök. Det är samma fina materialval i badrummet som i huvudbyggnaden, vattenburen golvvärme och Plejdsystemet för styrning av belysningen fungerar även här.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Samfällighet: TROSA ÖVERÅDA S:15.