Centrala Järna

Wadströms väg 15

Allt i ett plan med separat uthyrningsdel i centrala Järna!

"Jag är extra nöjd med att jag lät en lokal arkitekt rita uthyrningsdelen. Den separata bostadsdelen är välplanerad, byggd med fina materialval och har fungerat som en passiv inkomstkälla, vilket gjort att jag kunnat ha riktigt låga boendekostnader själv", skriver Teresa som bor här nu.

Wadströms väg 15

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
Ca. 148  kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 043 kvm
Byggår:
2006
Driftkostnad:
29 850 kr/år
Pris:
3 995 000 kr, utgångspris
 
Budgivning pågår

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Allt i ett plan med separat uthyrningsdel i centrala Järna!
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Vore det inte underbart att kunna bo centralt i Järna med gångavstånd till butiker och restauranger samtidigt som du har nära till till motorvägspåfarten, men att ha den på behagligt avstånd så att du inte störs av ljudet? Vore det inte skönt att kunna bo på ett plan och slippa spring i trappor och att ha en uteplats med soligt västerläge mot ett insynsskyddat skogsparti? Vore det inte fantastiskt att kunna ha en arkitektritad och genomtänkt uthyrningsdel i anslutning till bostaden med egen ingång, som kan fungera som en passiv inkomst eller som generationsboende?

Om det ovan är något du letat efter, kan du sluta göra det nu - allting finns här, i ett barnvänligt område, längst in på gatan, på en plan trädgårdstomt, i ett modernt och välbyggt hus på Wadströms väg 15 i Järna.

Om du känner att det kan vara hit din post kommer skickas framöver så är du välkommen på visning!

Varma hösthälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Fristående villa med bra planlösning och öppna social ytor i kök/matrum och vardagsrum som har utgång till uteplatsen på baksidan av huset.
Bostaden är fördelad på 3 sovrum, vardagsrum med kamin och utgång till altan, kök med stor matplats, tvättstuga, badrum, WC och klädkammare. Garaget byggdes om för några år sedan till en separat bostadsdel utrustad med kök, badrum/tvättrum, vardagsrumsdel och ett sovloft. Bostaden har en separat ingång från den södra gaveln.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE TUNABONDEN 30.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea ca 148 m². Boareauppgift enligt Ritning. 7 rum varav 4 sovrum. Den taxerade ytan är 122 kvm boa och 26 kvm bia (antagligen inte ändrat efter ombyggnation av garage till bostadsutrymme). Den köpare som anser att en exakt ytuppgift är av betydelse, rekommenderas utföra en areamätning av bostaden.
Tomt:
Tomtarea 1 043 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2006. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Frånluftsvärmepump med återvinning samt kamin. Anläggning: Nibe 370, installerad 2021. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 50 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 91 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-06-01. Utföres av Fredrik Vestin, Anticimex AB.
Uteplats:
Stor altan på baksidan mot väster (em- och kvällssol).
Bilplats:
Plats för två bilar på uppfarten.
Övriga byggnader:
Förvaringsbod.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Tuna backar, Detaljplan (Beslutsdatum: 1999-09-07).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE TUNABONDEN GA:1.

Ekonomi

Pris:
3 995 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 895 000 kr varav byggnadsvärde 1 936 000 kr. Fördelat på: småhusmark 959 000 kr och småhusbyggnad 1 936 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 484 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 29 850 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: elkostnad 18 350 kr, vatten/avlopp 5 800 kr, sotning 600 kr, renhållning 3 000 kr och vägavg 2 100 kr. Årlig elförbrukning: 11 000 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 3.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (tre vuxna). Man har förbrukat ca 11 000 kWh/år till uppvärmning, varmvatten och hushållsel. Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, vilket avtal man har, hur utvecklingen på elmarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande öagre betalar ca 5 300 kr/år för sinn försäkring.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

I Järna centrum finns apotek, Coop, ICA, frisörer, klädbutiker, blomsteraffär, restauranger, kemtvätt mm. Järna SK har ishall och fotbollsplaner.

Järna är den näst största tätorten i Södertälje Kommun. Tätorten ligger söder om Södertälje alldeles i närheten av Östersjön. Järna är känt för sin ekologiska profil med Sveriges största sortiment av ekologiska produkter. Vidarkliniken och Saltå Kvarn är några välkände exempel. Bebyggelsen består mestadels av småhus men även flerfamiljshus finns.

Det finns sju kommunala förskolor och sex fristående förskolor i Järna. Två kommunala grundskolor och fyra fristående grundskolor finns också. Även ett par gymnasieskolor finns i Järna.

Planlösning

Planlösning loft

Karta Klicka för större karta