Avsluta filmen

Östertälje

Villa Granås, Danavägen 5

Se filmen
Såld

Vem vill inte bo här?

Tänk att få bo i ett högt och soldränkt läge, i en pedantiskt skött villa och med bevarad charm från 30-talet, att få ha ett eget orangeri med vinrankor som omgärdar dig när du sitter och läser din favoritbok, att sedan laga middagen i pergolan och avsluta dagen med ett varmt bad! Nu kan du få bo så

Villa Granås, Danavägen 5

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
154  kvm
Biarea:
92 kvm
Antal rum:
9 rum
Tomtarea:
828 kvm
Byggår:
1938
Vem vill inte bo här?

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Vad kan man mer önska sig av ett boende? Villa Granås har allt du kan tänkas önska dig! Ett fantastiskt välvårdat hus med bevarade originaldetaljer - såsom dörrar, beslag och det underbara skafferiet i köket. Fastigheten har tidigare varit bostad för föreståndaren och vaktmästaren till Östertäljes ålderdomshem och är belägen på en lugn gata utan besvärande genomfartstrafik.

Bostaden har renoverats med varsam hand såväl ut- som invändigt. Från grund till tak har huset genomgåtts och uppdaterats. Här finns vacker bokparkett och målade originalgolv, ett öppet och praktisk kök med skafferi, uterum, bibliotek, walk-in-closet, en relaxavdelning med golvvärme i källaren, bastu och gästrum - bara för att nämna några detaljer. Ljuset och rymden i bostaden - tack vare takhöjden på ca 2,6 m - är något som nuvarande ägare uppskattar särskilt mycket.

Utvändigt saknas heller ingenting. Här kan du njuta av det underbara orangeriet och den mysiga pergolan med utekök och matplats som är omgärdad av vinbärs- och björnbärsbuskar. Du kan sitta med släkt och vänner på den stora altanen och bada i det uppvärmda badet och använda den murade grillen att tillaga middagen på. Du har en köksträdgård i vacker och beständig cortenplåt, blombänkar och praktiska förvaringsmöjligheter i förråd på den genomtänkta trädgårdstomten, som är lätt att sköta. Dessutom går du snabbt ner till pendeltåget, den närliggande lekplatsen, Östertälje båtklubb (om du är båtintresserad), livsmedelsaffär, restauranger och skolor. Med bil är du snabbt ute på motorvägen. Som sagt - vad kan man mer önska sig av ett boende? Välkommen till Villa Granås

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 154 m², biarea 92 m². Boareauppgift enligt Taxeringsinformationen. 9 rum varav 4-6 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 828 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Soldränkt tomt med ca 8-9 soltimmar per dygn i juli, med fyra uteplatser.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2-plan med källare/souterrängplan. Byggnadsår: 1938. Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Betong (dränerad 2005). Stomme: Trä. Bjälklag: Betong och trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Betongpannor (bytt 2005). Fönster: 3-glasfönster isolerkassetter. Ventilation: Självdrag (fuktstyrd ventilation i våtrum). Vatten/avlopp: Kommunalt. Vattenburet. Pelletspanna (pelletsbrännaren installerades 2007) samt el. Samtliga elledningar bytta 2008. Elcentraler på varje plan. Jordfelsbrytare finns installerad. Energideklaration: Energiklass G. Specifik energiprestanda 302 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 370 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-08-14. Utföres av Marcus Holmström. Renoveringar: 2007 pannbyte till pellets, 2007 kök, 2008 byte av alla elledningar, 2010 fönsterbyte, 2013 renovering överplan, 2014 stambyten källarplan, 2014 stambyten entréplan, 2015 toalett entréplan, 2016 uterum, 2017 rum entréplan, 2018 övre balkong, 2019 målning av huset utvändigt, 2019-2020 renovering/stambyte övre badrum.
Uteplats:
En stor altan i anslutning till huset med rostfri badtunna/vedeldad kamin och utegrill. Pergola med utekök omgärdad av prunkande vinbärsbuskar och björnbär. Orangeri med kamin. I orangeriet finns allt från vinrankor till tomater och plats för det du vill plantera. Balkong mot öster - när du vill söka skugga varma dagar eller är uppe tidigt och möter de första solstrålarna. På tomten finns även en köksträdgård avdelad av cortenplåt. Den vackra och praktiska cortenplåten återfinns på många platser i trädgården. Äppel-/körsbärsträd, bärbuskar och blombänkar finns det också gott om i trädgården, som erbjuder många små "rum" för vila och kontemplation.
TV- och internetanslutning:
Telia fiber.
Bilplats:
Garageplats i källar-/souterrängplanet. Uppfart med plats för flera bilar.
Övriga byggnader:
Orangeri, pergola, förrådsbyggnader.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Igelsta Hage 1, Stadsplan (Beslutsdatum: 19240606). Granen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19530117).

Området

Stadsdelen har en lång historia som jordbrukssocken, municipalsamhälle och storkommun. Idag är det ett lugnt och attraktivt villasamhälle och bebyggelsen utgörs av villor från olika epoker.

Fastigheten omfattas, precis som merparten av stadsdelen, av ”stadsplanen för Igelsta” upprättad 1923 av Cyrillus Johansson som var stadsarkitekt i Södertälje under en period. Efter examen startade han sitt arkitektkontor och blev engagerad i stadsbyggande och stadsplanering. Han skapade många otroligt fina byggnader och miljöer i Sverige.

Läkemedelsföretaget AstraZeneca som bildades 1999 (tidigare Astra), Scania (tidigare Vabis) och fjärrvärmeanläggningen Igelstaverket har också varit betydande för utvecklingen av Södertälje.

Södertälje växer och Östertälje är attraktivt och därför finns det också ett stort intresse för att utveckla området. Man tar ett helhetsgrepp kring utvecklingen och kommunen planerar för nya bostäder, nytt stadsdelscentrum och trivsamma offentliga rum och mötesplater i området. Gång- och cykelstråk planeras och parker upprustas och nyanläggs. Det långsiktiga målet är att Östertälje ska bli en del av staden genom att vävas ihop mer med stadskärnan.

Kommunikationer:

Välkommen till en kommun med anor där Mälaren möter Saltsjön. Ett utmärkt val för dig som vill bo i villa nära staden. Här är det aldrig långt till vare sig stadsliv, skärgård eller friluftsaktiviteter - med den närliggande hamnen och vackra grönområden i Södertäljes kärna. En gång fabriksstad är Södertälje fortsatt företagstätt med bolagsjättar som AstraZeneca och Scania i spetsen. Orten är också en knutpunkt för infrastruktur med E4/E20, fjärr- och regionaltåg och sjöfart via Södertälje kanal. I det lugna närområdet runt Danavägen hittar du både förskolor, butiker, flera mataffärer och ATG-ombud samt lokala restauranger. Du som älskar träning hittar både gym och badhus i närheten. Ett par minuters gångväg från hemmet har du pendeltågsstationen som tar dig till Stockholms Central på ca 35 minuter.

Övrigt

Smultronställen som ägarna uppskattar extra mycket:

- Nyrenoverad lekplats i närheten dit man kan gå med barn och barnbarn.

- Närheten till Östertälje båtklubb.

- Närheten till naturområden.