Avsluta filmen

Järna

Västra Kallforsvägen 39

Se filmen
Såld

Naturskönt läge på soldränkt plats i ombyggt stall med pool och SPA-bad!

"Vi har älskat den unika karaktären i bostaden, den soldränkta altanen med SPA-bad och pool som ligger en sandwedge från golfbanan (Kallfors GK) med restaurang, padelbana och utegym samt de stora strövområdena och gångavståndet till insjöarna Vällingen och Kvarnsjön för naturbad." / Lena och Janne

Västra Kallforsvägen 39

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
138  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
1 888 kvm
Byggår:
1999
Naturskönt läge på soldränkt plats i ombyggt stall med pool och SPA-bad!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Man behöver inte vara golftokig för att älska den här platsen! Skulle man så vara är det ingen nackdel, då du med en liten chip med sandwedgen är inne på Kallfors GK - som för övrigt erbjuder annat också. Som t ex en mycket fin restaurang, ett utegym och en padelbana som alla ligger en kort promenad från huset.

Det som annars är en uppenbar "eye-catcher" när du närmar dig bostaden är den underbara altanen. Här finns både en utomhuspool och ett SPA-bad i anslutning till uteplatsen som ligger med insynsskyddat läge på baksidan av huset. Här har man sol från tidig morgon till sena kvällen och man kan umgås med släkt och vänner hela dagen i solen - och grilla tillsammans nu när vädret äntligen tillåter!

Det är inte bara uteplatsen som pockar på uppmärksamhet. Huset planerades ursprungligen som stall för travhästar. När golfbanan byggdes fick arkitekten i uppgift att rita om huset till att bli bostadshus istället, vilket resulterade i dagens unika boende som stod klart 2006. Man kan se spår av de ursprungliga planerna såväl ut- som invändigt. Bl a på de högt putsade grundmurarna utvändigt och den spännande utformningen av sovrummen i anslutning till vardagsrummet invändigt. Man kan se många unika lösningar här som du inte kommer se på något annat boende, vilket sammantaget bidrar till den unika känslan.
Välkommen att boka in dig på en visning och upplev känslan själv!

Hälsningar Per

PLANLÖSNING OCH ALLMÄNT

Hall med klinkergolv.

Köket har renoverats i omgångar (2017, 2019 och 2020). Utrustningen är av märket AEG från 2018 (kyl, frys, diskmaskin, spis och ugn). Köksfläkt från annan leverantör. Klinkergolv.

WC/duschrummet renoverades 2017 av fackmän och det finns kvalitetsdokument. Kaklade väggar och klinkergolv. Handdukstork och golvvärme finns (vattenburen + el).

Tvättstugan är utrustad med torktumlare 2017 (Electrolux) och tvättmaskin 2020 (Samsung).

Vardagsrum med ekparkett i anslutning till båda sovrummen, köket, hallen och utgång till altanen.

En bastudel som idag används som förråd.

Ett pannrum med bra förvaringsmöjligheter.

Ett sovloft med plats för ett par sovplatser.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 138 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 888 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan natur-/trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1999. Om-/tillbyggnadsår: 2006 (då blev det ombyggt till villa enligt tidigare uppgifter). Byggnadssätt: Grundmur: Putsad grundmur (lecasten). Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad och puts (putsen målad 2021). Takbeklädnad: Sadeltak med råspont, underlagspapp, läkt och tegelpannor. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glasfönster, kopplade. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX). Vatten: Borrad brunn (gemensamt för tre fastigheter). Avlopp: Minireningsverk med infiltrationsbädd via gemensamhetsanläggning. Luft-/vattenvärmepump. Anläggning: installerad 2018. Larm finns. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 87 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 157 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-02-02. Utföres av John Löwinder. Fel/brister: En begränsad del av vinden påvisades mikrobiell påväxt vid en besiktning för några år sedan. Efter installation av ny ventilationsanläggning 2017, har det den avstannat och ingen ytterligare påverkan noterats. Några mindre sprickor i delar av putsen. Det pågår en renovering av den gemensamma infiltrationsbädden (fyra fastigheter delar anläggningen). Kostaderna som ligger på denna fastighet ombesörjs och bekostas av säljarna.
Uteplats:
Altan och uteplats med med sol från sju på morgonen till tio på kvällen (sommartid).
TV- och internetanslutning:
Fiber (idag Telia 100/100).
Bilplats:
Uppfart med plats för ca 7 bilar.
Övriga byggnader:
Utomhuspool med ny värmepump 2018 och ett SPA-bad. 2 uthus/förråd. I förrådet/varmförrådet ( ca 8 kvm) närmast fastigheten står vattenpumpen, som är gemensam med närmsta grannen. Denna nyttjas av Ene 4:218 enligt överenskommelse med grannen. Uthuset/kallförrådet ägs av fastighetsägaren (Ene 4:218) och är ca 10 kvm.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Kallfors Ga:3.
Södertälje Ene Ga:16.
Södertälje Ene Ga:19.
Södertälje Ene Ga:20.
Södertälje Ene Ga:21.
Planer och bestämmelser: Kallfors Golfbana, Detaljplan (Beslutsdatum: 19970929).
Rättigheter förmån: Officialservitut: Avloppsledning c-d.
Officialservitut: Väg y.
Rättigheter last: Officialservitut: Väg x.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Lantligt men ändå nära till Järna, Södertälje och Stockholm.

Nuvarande ägares smultronställen i närområdet:

- Järna Kulturhus
- Saltå Kvarn
- De Vilda
- Café Lilla Maräng
- Farstanäs havsbad
- Tullgarn och Taxinge slott.

I Järna centrum finns apotek, Coop, ICA, frisörer, klädbutiker, blomsteraffär, restauranger, kemtvätt mm. Järna SK har ishall och fotbollsplaner.

Järna är den näst största tätorten i Södertälje Kommun. Tätorten ligger söder om Södertälje alldeles i närheten av Östersjön. Järna är känt för sin ekologiska profil med Sveriges största sortiment av ekologiska produkter. Vidarkliniken och Saltå Kvarn är några välkände exempel. Bebyggelsen består mestadels av småhus men även flerfamiljshus finns.

Det finns sju kommunala förskolor och sex fristående förskolor i Järna. Två kommunala grundskolor och fyra fristående grundskolor finns också. Även ett par gymnasieskolor finns i Järna.

Kommunikationer:

Kommunalt reser man med SL och SJ. Bussen går från Tvetavägen (ca 8-10 min gångavstånd från huset). Till Södertälje tar det ca 10 minuter och till Stockholm ca 30 min med bil.