Avsluta filmen

Stigtomta/Kisäng

Vargspåret 8

Se filmen
Såld

Sämre kan man ha det - men inte mycket bättre!

"Att ha närheten till naturen och sjön med bad-/ båtliv, samtidigt ha nära till kommunikation och affär i Stigtomta samt restauranger och nöjesliv i Nyköping, bidrog starkt till att vi kände att vi fick både och med det här huset", säger Eva och Erik som bor här nu.

Vargspåret 8

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
128  kvm
Biarea:
39 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 693 kvm
Byggår:
2003
Sämre kan man ha det - men inte mycket bättre!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Morgonens första strålar har letat sig in på altanen på framsidan av huset. Äntligen är vårsolen framme och man kan krypa ut ur vinteridet! Du har längtat efter att kunna ta morgonkaffet med dig ut på altanen och känna vårsolen värma ansiktet, när du mjukstartar helgen efter en tuff arbetsvecka. När du sitter där med kaffekoppen i handen, kommer du på att du glömde ladda elbilen innan du somnade igår kväll. Det är snabbt fixat med laddboxen vid husknuten och bilen behöver du ändå inte använda förrän imorgon.

Ikväll kommer några vänner över på middag. Du förbereder för dukning på altanen utanför köket. Gästerna har önskat att få inmundiga middagen här med utsikten över sjön och att få se solen gå ner över trädtopparna på andra sidan. Innan middagen serveras blir det ett dopp i SPA-badet (med samma fina utsikt som från middagsbordet) och med ett glas rosévin i handen, sämre kan man ha det - men inte mycket bättre!

Om det blir läge planeras det en kort promenad ner till båtklubben (ca 200 meter) innan middagen serveras. Båten har inte kommit i sjön ännu och ingen känner sig riktigt manad att bada heller, men miljön är underbar! Här brukar ni fiska kräftor framåt sensommaren, en och annan gös har ni fångat också. Underbart att ha allt det fina framför sig!

Välkommen att boka in dig på visning, om du tror att det här kan vara ett boende för dig. Innan det blir läge att se bostaden på plats, gå gärna in under "dokument & länkar" på vår hemsida och se våra filmer.

Vårvarma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners.

PLANLÖSNING, UTRUSTNING OCH ÖVRIGT

Ett riktigt välbyggt lösvirkeshus med öppna ytor och högt i tak. Huset är högt beläget, vilket ger en god överblick över området och den egna båtplatsen. Huset är byggt 2003 och har löpande underhållits och uppdaterats - nu senast med ett vackert kök! Inhägnad tomt som är enkel att sköta. Tre uteplatser, varav en med SPA-bad. Ute- och fasadbelysningen sköts genom app, vilket gör att man kan tända upp belysningen genom telefonen. En klar fördel om man vill att det skall vara ordentligt upplyst när man kommer hem. Även den nyinstallerade luft-/luftvärmepumpen kan styras via en app i telefonen!

Hela huset är tapetserat i ljusa färger som skall återge närheten till naturen - samma sak gäller för golv och kök.
Den höga takhöjden i vardagsrum och kök samt de stora fönstren som går från golv till tak i vardagsrummet och i köket ger extra ljusinsläpp, som ger en fantastisk utsikt över sjön. Speciellt vackert är det på kvällen, då man kan se solen gå ner bakom sjön.

Det som fick nuvarande ägare att falla för huset från början var just närheten till naturen och vattnet samt att det ändå är ett område med flera hus som trots lugnet ändå ger liv till området. "Att ha närheten till naturen och sjön med bad-/ båtliv, samtidigt ha nära till kommunikation och affär i Stigtomta samt restauranger och nöjesliv i Nyköping, bidrog starkt till att vi kände att vi fick både och med det här huset", säger Eva och Erik som bor här nu.

Det nya köket installerades 2020 och ytskikten i de flesta rum renoverades samma år. Det har Installerats ett SPA-bad med utsikt över sjön på baksidan. Nedre bakre altanen renoverades också 2020. Stöttor byttes under den främre altanen 2021. Luft-/lufvärmepumpen installerades 2021. Toalett byttes på övre plan 2021. Elbilsladdare installerades 2020. Växelriktare byttes 2020 (till solpanelerna). Byggnaden säkrades upp till 25A 2020. Samtliga vitvaror byttes i samband med att det nya köket installerades 2020. Tvättmaskin och torktumlare är av premiummodeller (LG) och klarar 12 kg tvätt (9 kg i torktumlaren).

Köket har integrerade vitvaror från Bosch, bl a hel kyl och hel frys, diskmaskin, spishäll, fläkt och en "självrengörande" ugn. Köket är öppet och ljust och ger tack vare de stora fönstren och det avlånga fönstret ovanför arbetsbänken ändå en känsla av att naturen och sjön utanför är närvarande hela tiden.

Det finns ett badrum på varje plan. Båda med vattenburen golvvärme, kakel, klinker och handdukstork. Det i souterrängplan har en integrerad tvättstuga och här finns det ett badkar. I badrummet på entréplan byttes toalettstolen ut 2021 till en högre modell och här finns det också en dusch.

I vardagsrummet ligger det ett lackat ekparkettgolv. Här är takhöjden vid nock närmare 320 cm! Det finns markiser som kan vara användbara när solen lyser starkt. Det finns även en "film" på de stora fönstren som sänker värmen med ca 60% från solens strålar. Det är öppet mot köket och den magiska utsikten mot sjön har man självklart här också!

Det är trägolv i samtliga sovrum och utsikt mot sjön från båda som vetter mot baksidan. Ett av rummen i souterrängplan används idag som walk-in-closet och kan användas som ett ytterligare sovrum, om behov finns.

I allrummet på souterrängplan finns en massiv täljstenskamin. Underbart att elda här den kalla tiden på året (den tiden kommer tillbaka - och har sin charm även den).

I entréhallen ligger det klinkergolv innanför dörren och det finns bra garderober för ytterkläder och skor.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 128 m², biarea 39 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 693 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Naturtomt och gräsmatta i etage. Rabatter med perenna växter.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med souterräng. Byggnadsår: 2003. Byggnadssätt: Grund: Murblock. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster. De större på entréplan är "värmedämpade". Ljusstyrda markiser över de större fönstren. Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning. Vatten: Gemensamt vatten året om (gemensamt för området). Avlopp: Enskilt avlopp. Frånluftsvärmepump (vattenburen värme), solpanel, täljstenskamin samt luft-/luftvärmepump (2021). Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 100 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 133 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-03-04. Renoveringar: Ny växelriktare till solpanelen 2020.
Uteplats:
Altan 1: Terrasserad uteplats på framsidan. Altan 2: Altan med utsikt mot sjön på baksidan. Altan 3: Altan i souterrängplan med utsikt mot sjön. Uteplats/altan för morgon-/förmiddagssol på framsidan samt altan och tomt för eftermiddagssol och solnedgång samt utsikt över sjön på baksidan. Två av altanerna är utrustade med infravärme. Det finns päron-, plommon- och äppelträd på tomten och gräsmatta i olika etage.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Gästabudsstaden.
Bilplats:
Carport. Plats för flera bilar på uppfarten. Elbilsladdare finns (11 kW).
Övriga byggnader:
Carport med förrådsdel och två ytterligare förråd på tomten.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Nyköping Kisäng Ga:1.
Nyköping Kisäng Ga:2.
Nyköping Kisäng Ga:3.
Nyköping Kisäng Ga:4.
Planer och bestämmelser: Kisäng 1:2 Och 1:3, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19750515).
Kisäng,stigtomta, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20090519, Registreringsdatum: 20091125).
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Ägarnas smultronställen i området:
- Badplatsen som ligger bara ca 200 meter från huset.
- Båthamn där man kan ha sin båt och kan testa lyckan med fiske av gös och kräftor.
- De många vandringslederna i området (olika långa - dagsformen får avgöra vilken man väljer).
- Det lösvirkesbyggda huset med utsikten mot vattnet - en plats för ökad livskvalitet.