Avsluta filmen

Rosenlund/Hagaberg

Tomtevägen 3

Se filmen

Stora ytor i ett av Södertäljes mest populära villaområden!

Nu ges möjligheten för nästa ägare att njuta av lugnet och närheten till skolor, butiker, skog och stadskärna här på Tomtevägen 3. Stora sällskapsrum med vackert ljusinsläpp, eldstäder och förvaringsutrymmen i mängder är bara några av attributen som väntar på fastigheten Skoglandet 12!

Tomtevägen 3

Typ:
Villa
Boarea:
140  kvm
Biarea:
140 kvm
Tomtarea:
1 290 kvm
Byggår:
1942
Driftkostnad:
56 066 kr/år
Pris:
4 800 000 kr, utgångspris

Visning

Lör 24/2

Kontakta mäklaren för överenskommelse om tid och ev. visning en annan dag.

Sön 25/2

Kontakta mäklaren för överenskommelse om tid och ev. visning en annan dag.

Intresseanmälan
Stora ytor i ett av Södertäljes mest populära villaområden!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Våren verkar fortfarande vänta med sitt intåg - tänker du medan du lyfter in ett par "vedklabbar" till i den öppna spisen och reflekterar över dagen som gått. Det har varit en mulen dag men så här mot eftermiddagen skingrar sig molnen något och solens strålar fyller det stora vardagsrummet där bordet är dukat för en middag med familjen. Att dagarna blir längre och längre för var dag är enkelt att konstatera när du tillbringar timmarna efter jobbet här på din favoritplats i hemmet. Efter en trevlig middag smiter barnen ner till det stora hobbyrummet i källaren och du njuter en stund av stillheten innan det blir dags att torka av granitskivorna i köket och avsluta kvällen med att läsa ett par kapitel ur en god bok"

Skulle detta kunna vara en dag i ditt framtida liv? Här på Tomtevägen bor du inbäddad i grönska i ett område med omväxlande bebyggelse och arkitektur. Huset har både öppna sociala ytor och en mer sluten sovrumsdel. På tomten finns en stor altan. lekstuga, plomonträd, en stor ek, gräsmattor, olika buskar och en liten damm.

Varmt välkommen att boka in dig på en visning - eller att höra av dig om du har frågor. Läs mer om detta boende på vår hemsida där du bland annat hittar en film på huset som vi har producerat och en rumsbeskrivning.

Varma hösthälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Byggnaden på fastigheten är ett enplanshus med källare. I entréplan finns en stor och rymlig möblerbar entré som väver samman våningens slutna sovrumsdel och de mer öppna umgängesytorna samt kök. På detta plan finns tre sovrum, WC/badrum, kök, vardagsrum med tillhörande matsalsdel, kök och den stora hallen. I alla sovrum finns garderober installerade. Köket, som renoverades 1998, har väl tilltagna bänkytor i granit och förvaring i både över och underskåp. Den maskinella utrustningen inkluderar diskmaskin (2009), kyl/frys (2008, Elektro Helios) och en spis (Elektrolux) med dubbla ugnar samt en fläkt. I badrummet finns dusch, WC, handdukstork och ett tvättställ med kommod. Badrummet är helkaklat och har klinker på golvet med elkomfortvärme.

Det stora vardagsrummet med tillhörande matrum tillhör den del av huset som byggdes ut på 1950-talet. Här finns ett stort fönsterparti som vetter mot väst och en öppen spis. I vardagsrum, matplats och hall ligger ett parkettgolv i ek. I sovrumsdelen ligger ett furugolv och i köket, hallen och gillestugan i källaren ligger ett klinkergolv. I husets källare finns en stor gillestuga/hobbyrum med gott om ljusinsläpp genom stora fönster. Intill gillestugan finns ett rum som med fördel som kan användas som kontor eller gästrum. I källaren finns även en WC, matkällare, garage, pannrum och flertalet förråd. Vidare finns även en tvättstuga med bänkar, skåp, tvättställ, dusch, torkskåp och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Cylinda).

STÖRRE RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLLSARBETEN

1993 - Tak
1998 - Badrum
1998 - Kök
2005 - Fasad, ny puts
2013 - Ny bergvärmepump (servad 2024).

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE SKOGSLANDET 12.
Storlek:
Boarea 140 m², biarea 140 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet.
Tomt:
Tomtarea 1 290 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plansvilla med källare. Byggnadsår: 1942. Om-/tillbyggnadsår: 1955 (ca). Byggnadssätt: Grund: Källargrund. Stomme: Betonghålsten (egen bedömning). Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor ovan läkt och papp. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Skorstenstyp: Murad skorsten. Bergvärmepump. Anläggning: installerad 2013 (nyservad 2024). El, stammar: Ledningar delvis bytta. El, jordat eller ojordat: Jordat. Elen är delvis omdragen i samband med renoveringar (kök, badrum), ny elcentral är installerad med jordfelsbrytare. Den gamla centralen finns även kvar i källaren. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 55 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 99 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2024-01-25. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB.
Uteplats:
Fastigheten har två iordninggjorda uteplatser. Altanen på husets baksida ligger i en östlig riktning och har sol i juli från morgon till ca kl 16.00. Uteplatsen på framsidan ligger i en västlig riktning och har sol i juli från ca 11.00 till sen kväll.
TV- och internetanslutning:
Fiber är indraget via stadsnätet.
Bilplats:
Parkering på uppfart med plats för fyra till fem bilar och garage med plats för en bil.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Östra,del 2, Stadsplan (Beslutsdatum: 1944-03-10, Senast ändrad: 2016-06-28).
Kompl spl best för östra omr del 1 och 2, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 1955-12-29, Senast ändrad: 2016-08-31).
Rättigheter last: Avtalsservitut: LEDNING MM - SE BESKRIVNING.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut LEDNING MM.

Ekonomi

Pris:
4 800 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 726 000 kr varav byggnadsvärde 2 116 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 610 000 kr och småhusbyggnad 2 116 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 525 kr/år
Pantbrev:
Totalt 774 600 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 56 066 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 30 000 kr, hushållsel 15 000 kr, vatten/avlopp 8 254 kr, sotning 800 kr och renhållning 2 012 kr. Årlig elförbrukning: 21 038 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 3.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (3 vuxna). TV/Bredband är frivilligt och redovisas därför separat. Nuvarande ägare har betalat ca 4 000 kr/år för TV och bredband. El- och uppvärmningskostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, vilket elavtal man har, hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar. Elförbrukningen uppskattas av nuvarande ägare var uppdelad (ca) enligt följande: 12 532 kWh/år för uppvärmning, 2 176 kWh/år för varmvatten, och 6 330 kWh/år för resterande hushållsel.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare betalar 5 847 kr/år för sin försäkring.
Fastighetsskatt/-avgift 9 525 kr/år tillkommer.

Området

Området är lugnt och väldigt familjärt. Några saker som nu varande ägare har uppskattat lite extra är närheten till stad, skog, affärer, skola, och kommunikationer. Vidare har de även uppskattat den trevliga och omväxlande bebyggelsen i närområdet.

Fem fördelar med området:

- Förskolan växthuset
- Majtorpskolan
- Coop Konsum Folkparken
- Sydpoolen/Actic
- Östertälje station.

Karta Klicka för större karta