Avsluta filmen

Rosenlund

Tegelängsvägen 45

Se filmen

Läget, läget, läget - i ett boende som andas vänlighet och öppenhet!

"De fina originalträgolven och det moderna, lite speciella svarta köket, är ett par exempel på kontraster och pikanta samspelande detaljer som gör bostaden till ett hem"

Tegelängsvägen 45

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
Ca. 150  kvm
Biarea:
75 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
612 kvm
Byggår:
1942
Driftkostnad:
31 300 kr/år
Pris:
4 480 000 kr, utgångspris

Visning

Sön 2/6 kl. 11:00-11:45

Anmäl gärna din ankomst, välkommen!

Boka
Läget, läget, läget - i ett boende som andas vänlighet och öppenhet!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ett boende som andas vänlighet och öppenhet! Huset är enkelt att sköta med sin putsade fasad, de rustika trägolven och de perenna växterna i trädgården gör även den lättskött. Garderober och hyllor finns det gott om i bostaden och möjligheterna att planera för större kalas är oändliga. Att ha en inredd vind ger barnen stora möjligheter till att leka fritt och ha sin egen hemliga vrå. Att kunna ge ungdomar med önskan om avskildhet den möjligheten, det är fantastiskt! Huset ligger centralt men väldigt skyddat i Södertäljes absolut lugnaste och mysigaste område. Ingen genomfartstrafik, möjligtvis någon passerande besökare till den intilliggande kyrkogården. Barnen kan gå själva till några av Södertäljes mest renommerade skolor och det går snabbt att kvista ner till affären om någonting behöver kompletteringshandlas.

Ägarna beskriver nog fördelarna med boendet här på Tegelängsvägen 45 bäst själva:

"Vårt hus är en härlig plats där vi alltid känt att det bara är fantasin som sätter stopp för vad bostaden kan erbjuda. Att bjuda hem vänner på middag och avsluta med disco en bit in på småtimmarna i köket, eller att kunna sitta och mysa framför brasan i vardagsrummet en helt vanlig tisdag med känslan av att "bara få vara hemma", har gjort att vi har älskat huset. Hemma är verkligen rätt ord för att beskriva vårt hus! Att ha nära till stan, pendeltåg, skola, mataffärer, sjukhus och samtidigt kunna njuta av ett ljust och lättstädat hem med en mysig trädgård, full av vackra växter under alla alla årstider - ja, det gör att vara "hemma" är underbart! De fina originalträgolven och det moderna lite speciella svarta köket, är ett par exempel på kontraster och pikanta samspelande detaljer som gör bostaden till ett hem", skriver Anna som bor här idag.

Bostaden bjuds äntligen ut till försäljning (har legat under "kommande" sedan sommaren 2023) och du kan nu meddela mig om du tror att det här kan vara adressen dit din post kommer att skickas framöver. Innan det ges möjlighet att se huset på plats; se våra bilder, se vår film och läs mer om bostaden på vår hemsida.

Varma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Innan vi köpte huset var det två familjer som hade bott här och sedan byggt om till enfamiljshus, skriver Anna och fortsätter; men i ett av rummen uppe finns vackra detaljer från en svunnen tid kvar, delar av det kök som hörde till en av lägenheterna uppe. Nästan alla golv är original, med undantag för kök, badrum och ungdomsrummet i källaren, där det ligger ett parkettgolv - och ett av sovrummen uppe som har klickgolv.

Huset är inrett i ljusa kulörer och vi har medvetet skapat ett kök som minner om 40-/50-talet, men i en modern stil. Vi har låtit inrätta två diskhoar för att det ska ges möjlighet att ha skaparglädje tillsammans i köket. Vi har alltid trivts i vårt hus tillsammans med barnen som ofta tar hem vänner, samtidigt som vi vuxna också kunnat bjuda hem våra vänner. Huset har alltid bjudit på möjlighet för att alla ska få sin plats, för det har vi velat erbjuda.

Vi har två rejäla hallar, fortsätter Anna (som är en av ägarna till bostaden), som båda erbjuder möjlighet att planera god förvaring och ett mysigt välkomnande . Att möblera för hemarbetsplats eller TV-rum, är minst lika bra som att ha en hall som endast ger möjlighet att känna rymd och öppna ytor! Vi har flera rum som kan användas till sovrum. Beroende på hur varje familj vill göra, kan sovrum skapas med väggar och draperier så att många kan få en egen vrå att krypa in i.

Vinden har ett fantastiskt trägolv från när huset var nybyggt, tjocka vackra brädor. Här är det avdelat för barnens lek i ett rum. I ena delen finns det så mycket spännande att upptäcka för det lilla barnet, samtidigt en otroligt bra yta till förvaring. Både lyse och element/radiatorer finns här uppe, så är man inte för lång kan man sova gott på vinden - eller bara välja att leka här eller att förvara det man är rädd om.

I källaren har vi plats för vinterdäck, cyklar, mopeder och allt annat som en aktiv familj kan önska. Vinkällaren är en liten skatt, där dryckerna får mogna i väl avvägd temperatur och du kan njuta närhelst du önskar, då vinerna finns på hemmaplan när andan faller på.

Huset är välisolerat som medför att ljud mellan våningarna är mycket begränsade, vilket gör att vi sällan har stört varandra. Huset ger och har givit en känsla av både trygghet och frihet. Vi har verkligen bott, levt och älskat detta hus och ja, faktiskt hela platsen där huset med trädgård och grannar finns. Vi ser med glädje fram emot att lämna över stafettpinnen till nästa glada familj, som kan plocka sin frukt och förvara den långt in på hösten i "vinkällaren" (som den används till idag), för att bjuda på en väldoftande äppelpaj i det glada köket i det vänliga huset till sina nära och kära, avslutar Anna.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE ALKOTTEN 5.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea ca 150 m², biarea ca 75 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 6 rum varav 4-5 sovrum. Den taxerade ytan är 120 kvm boa och 100 kvm bia. För en exakt ytuppgift rekommenderas en mätning (enligt uppgift från nuvarande ägare är varje plan ca 75 kvm).
Tomt:
Tomtarea 612 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Skog och berg på baksidan. Fruktträd och rabatter som omgärdas av gräsmatta på framsida och kortsida mot nordväst. Trädgården består av perenna växter, äppelträd och gräsmatta. Det finns en stor allmänning bakom huset, så tomten upplevs ännu större än vad den är. I backen upp till berget har våra barn lärt sig att åka skidor och kört snowracer på julaftonskvällen. På gatan framför huset har de kunnat hoppa hage, då trafiken är mycket begränsad. Buskar och träd täcker in trädgården och gör hela platsen till en stor berså där vi njuter av solen hela dagarna utan insyn, skriver nuvarande ägare.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan med källare. Byggnadsår: 1942. Byggnadssätt: Grundmur: Murblock. Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts (renoverad 2005). Takbeklädnad: Takpannor (bytt 2016). Fönster: 3 glas gasfönster (underhållsfria, insatta 2015). Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Grunden dränerades (delvis) 2006. Bergvärmepump (installerad 2005). Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 45 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 81 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-08-10. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB.
Uteplats:
Här finns platser att sitta utomhus i alla väderstreck. Med solen när dagen vaknar på ena sidan, tillsammans med att frukosten intas, för att senare avrunda kvällen med att se solen gå ner på andra sidan; samtidigt som man njuter av både skugga och sol hela dagarna - när man önskar det ena eller det andra.
TV- och internetanslutning:
Fiber installerades 2020.
Bilplats:
Två platser på uppfarten och flera på gatan utanför huset.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Åkerbäret, Detaljplan (Beslutsdatum: 2001-04-24).

Ekonomi

Pris:
4 480 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 856 000 kr varav byggnadsvärde 1 504 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 352 000 kr och småhusbyggnad 1 504 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 525 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 470 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 31 300 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 18 000 kr, elkostnad 5 000 kr, vatten/avlopp 6 000 kr, sotning 1 000 kr och renhållning 1 300 kr. Årlig elförbrukning: 18 000 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 2.
Driftskostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (en till två vuxna under år 2023). I nuvarande hushåll har det förbrukats ca 18.000 kWh/år till uppvärmning, varmvatten och hushållsel. Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut (när man varit fyra i hushållet - tidigare år - har årsförbrukningen legat runt 24.000 kWh), hur varmt man har hemma, vilket avtal man har, hur utvecklingen på elmarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning, normalt mellan 6.000-9.000 kr/år (hemförsäkring borträknad).
Fastighetsskatt/-avgift 9 525 kr/år tillkommer.

Området

Lugnt och barnvänligt, en plats att lära sig cykla på, och/eller att ha sin födelsedagsfest med sin nära och kära på. När man reser bort ställer man upp för varandra i grannskapet, med soptunnor som ska tömmas och posthämtning, eller om något skulle dyka upp är det alltid nära till en hjälpande hand från de goda grannarna på gatan.

Ägarnas smultronställen i närområdet:

Bad, pulkabacke och bra picknickställen finns nära kanalen och längs med kanalen, en bra pulkabacke finns också intill kyrkogården längre bort på gatan. Många härliga restauranger och caféer finns i centrum, dit vi tar oss gående eller med cykel.

Kommunikationer:

Närhet till buss, pendeltåg och påfart till motorvägarna E20 och E4, utan att för den skull behöva störas av trafikljudet.

Övre plan

Källarplan

Entréplan

Fastighetskarta

Karta Klicka för större karta