Avsluta filmen

Järna

Täppgatan 1

Se filmen
Såld

Ett hem att trivas i för alla åldrar!

Är det inte fantastiskt med ett hus att trivas i under alla skeenden i livet? När barnen är små, när de blir tonåringar, när barnen flyttat ut och när ålderns höst närmar sig och ni vill kunna bo kvar i villan. På Täppgatan 1 i Järna hittar ni just ett sådant hem, välkomna hit!

Täppgatan 1

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
179  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 043 kvm
Byggår:
2006
Ett hem att trivas i för alla åldrar!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Huset ligger med ett skyddat lugnt läge i den äldsta och kanske charmigaste delen i Järna. Gångavstånd till centrums butiker och nära till pendeltåget som tar dig snabbt och enkelt in till såväl Södertälje som till Stockholm. Det är ett gediget och hemtrevligt hus med låga driftskostnader. Ett bra hus helt enkelt precis som hustillverkaren heter - Brahus!

Det här är ett mysigt och problemfritt hus. Huset, som är från 2006, är perfekt under småbarnsåren - där man kan ha upp till 4-5 sovrum. Det passar även familjen med tonårsbarn, då kan ungdomarna få ha "sitt" på övre plan - eller kanske man vill göra om det stora välisolerade garaget till en "tonårslya"? Bostaden fungerar lika bra på ålderns höst, då allting man behöver finns på entréplanet och det centrala läget gör det enkelt och härligt att bo här.

Den plana trädgårdstomten som är inbäddad i grönska inbjuder till lekar med barn/barnbarn. Den lättskötta gräsmattan erbjuder gott om utrymme för bollekar och odlingar. En utomhuspool har precis installerats, det återstår bara att välja vilken inklädnad man vill ha runt! På tomten finns också uteförråd, lekstuga och ett garage. Vill man inte använda garaget till bilen finns här möjlighet för hobbyverksamhet, ateljé, verkstad eller kanske ett utrymme för den egna företagaren. Framför garaget finns gott om plats för flera bilar. Här finns även en laddbox för elbilen!

I det här området trivs man, och därför säljs det väldigt sällan hus här. Nu har ni en unik chans att förvärva ett nyare hus med ett fantastiskt läge!

Välkommen till ett hem att trivas i!

RUMSBESKRIVNING

En omfattande teknisk beskrivning finns under "dokument & länkar".

Entré:
Farstukvist i söder med plats för liten sittgrupp. Balkong ovanför entrén med plats för sittgrupp. Falsat plåttak under balkonggolvet.

Hall:
Klinker med golvvärme. Trappen börjar en bit in i hallen vilket skapar gott om klädförvaring. En garderob är tillbyggd under trappen. Dolt förvaringsskåp bakom spegel där även elastisk slang för centraldammsugare finns.

Kök:
Väldigt ljust och trevligt kök med ljusinsläpp från alla håll och gott om förvaring med praktiska utdragslådor. Markiser utanför fönstren. Mattlackad ekparkett.

Vardagsrum:
Kamin/spis med glaslucka. Två altandörrar till de olika delarna av altanen. Markiser utanför fönster/dörr på kortsida. Mattlackad ekparkett.

Tvättstuga:
Stort rum med bra utrymmen och förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin och torktumlare Siemens (2015). Tvättnedkast från master bedroom och badrummet på övre plan! Klinkers med golvvärme.

Badrum entréplan:
Handdukstork. Dusch. Kakel, klinkergolv med golvvärme. Badrummet har renoverats under de senaste två åren med kommod och diverse mässingsdetaljer.

Badrum uppe:
Både dusch och badkar. Badkaret är lite större än standard. Vägghängd toalett. Handdukstork och tväddnedkast. Kakel och klinker med el-golvvärme.

Sovrum:
4 stora sovrum, ca. 14-15 kvm. De tre sovrummen (och badrummet) på övervåningen har förhöjt väggliv vilket gör att rummen uppe har som lägst 140 cm under snedtaket. Två av sovrummen uppe har fönstermarkiser. Mattlackad ekparkett.

Allrum på övervåningen:
Stort ljusinsläpp från två håll, (två takkupor). Möjlighet att dela av för ett litet extra arbetsrum eller gästrum. Mattlackad ekparkett.

Övrigt:
Klädkammare nere - ca. 7,2 kvm i anslutning till tvättstuga. ELFA hyllsystem med flyttbara hyllplan. Infällt kopplingsskåp i vägg för trådbundet nätverk, larm, fiber osv. Tvättnedkast. Centraldammsugare.

Klädkammare uppe - ca. 1,5 kvm klädkammare uppe. ELFA hyllsystem med flyttbara hyllplan.

Kattvindar - i alla sovrum övre plan med inlagt golv ger möjlighet till extra förvaring.

Nockvind - råspont lagt som golv med ca. 24 kvm förvaringsyta.

Larm - avancerat trådbundet larm. Alla fönster och dörrar i hus/garage är larmade, kan manövreras från flera ställen.

Nätverk - avancerat trådbundet LexCom home. Ca 50 nätverksuttag stjärnkopplat med stor kopplingscentral.

Fönsternischbelysning - finns i alla fönster och utebelysning via Siemens Logo. Styrs via timer, utesensor och möjlighet justera med ljusdimmer i varje rum.

Garage/förråd - ca. 31 + 15 kvm. Förberett för att inreda som gästlägenhet. Läs mer i bifogat dokument "Beskrivning tekniska detaljer Täppgatan 1".

Friggebod - ca. 11 kvm, 6 cm dubbelspontat timmer. ELFA skensystem med flyttbara hyllplan. El framdraget men ej inkopplat.

Läs mer i separat teknisk beskrivning (under "dokument & länkar").

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 179 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 043 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt med gräsmatta. En ljuvlig doftschersmin som blommar på försommaren bredvid lekstugan. Rosbuskar, bigarråträd, fläder, rabarber och svarta vinbär. Pallkragar och trädgårdskompost och mycket plats att odla mer för den som vill. Trädgården är omgiven av häckar av häggmispel, liguster och avenbok, som ger en insynsskydd och ombonad känsla. Hårdgjord yta bakom garaget för uppställning av släpvagn mm. Även grannarna har gamla uppvuxna trädgårdar med många fruktträd. Det ger en fantastiskt vacker utsikt när man tittar ut från övervåningen på försommaren när alla fruktträd blommar samtidigt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/2 plan med förhöjt väggliv. Byggnadsår: 2006. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Takpannor på läkt, underlagspapp och råspont. Fönster: Isolerglaskassetter (3-glas). Ventilation: Mekanisk ventilation. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Hus, garage och förråd är ommålat 2019 med slamfärg (Falu ljusröd). Frånluftvärmepump och täljstenskamin. Vattenburen golvvärme på entréplan, vattenburna radiatorer på övre plan. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 81 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 134 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-10-29.
Uteplats:
Stor altan i vinkel runt huset med utrymme för flera uteplatser. Stort uterum med skjutdörrar, där man kan njuta av kvällsolen.
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget.
Bilplats:
Välbyggt, isolerat garage om ca. 45 kvm med förrådsdel. Uppfart med plats för flera bilar.
Övriga byggnader:
Genuin lekstuga i timmer med nyligen omlagt tak samt ytterligare ett fristående friggebod om ca. 11 kvm.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Järna Municipalsamhälle, Stadsplan (Beslutsdatum: 19500331).
Påsken, Fastighetsplan (Beslutsdatum: 19900418).

Området

Några smultronställen i närområdet:

- Åsgatan 2 och Lilla Maräng är två trevliga fikaställen.
- Promenadstråk runt Logsjön vid Norrtuna.
- Reko hälsokost och Saltå Kvarn som har stort utbud av ekologiska produkter.
- Lekbutik Lavendel som är en unik leksaksaffär i centrum.
- Kallfors kök som serverar väldigt god mat.

Övrigt

Saker ägarna uppskattat särskilt med boendet:

- Att det är barnvänligt, hemtrevligt och tryggt.
- Nybyggt och problemfritt hus i den äldsta och charmigaste delen av Järna.
- Gott om fönster åt flera håll vilket ger ett härligt ljusinsläpp.
- Stor tomt i ett lummigt område.
- Lugnt och centralt läge med gångavstånd till allt.
- Närhet till skolor och bra kommunikationer. Nedförsbacke till pendeln vilket uppskattas av tonåringarna, de hälsar att "om man har riktigt bråttom springer man ner på 3-4 minuter, annars kan man räkna med 7-8 minuter i lugn takt".
- Bästa läget i Järna tycker vi.