Avsluta filmen

Sundsvik Hills

Tallgrindsvägen 9

Se filmen
Såld

Allt samlat i ett plan med ogenerat läge - ett par stenkast till Mälaren med båt- och badplats!

"Planlösningen är ytterligare någonting som måste påpekas. Att ha de sociala delarna centralt i bostaden och de privata vända mot öst, är genialt. Att ha utgång till altanen både från vardagsrum och uterum är något som kommer uppskattas även av nästa ägare, det vågar jag lova!"

Tallgrindsvägen 9

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
155  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
2 124 kvm
Byggår:
2005
Allt samlat i ett plan med ogenerat läge - ett par stenkast till Mälaren med båt- och badplats!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Får man smaka på julgodiset redan nu? Vi på Florin Partners tycker det! Här kommer därför lite julgodis, som räcker över Jul och sannolikt förvandlas till en nyårskaramell längre fram. Den kanske kan sugas på en bit in i januari månad, när vi hoppas kunna gå ut med bostaden till försäljning!

Vi avslutar året med att presentera ett välbyggt hus från hustillverkaren Trivselhus. Här finns allt samlat i ett plan med vattenburen golvvärme via bergvärme. Bostaden är placerad på en insynsskyddad och plan uppvuxen tomt med både bärbuskar och fruktträd längst in på vägen (ingen genomfartstrafik). Från det vinterisolerade uterummet nås altanen, där det finns både SPA-bad och utomhuspool. Vidare finns ett vinterisolerat gästhus om ca 22 kvm som inrymmer sovrum, allrum och toalettavdelning. Dessutom finns det ett fristående förråd och ett dubbelgarage, det senare med vattenburen golvvärme (också via bergvärmen) på tomten. Fastigheten ligger bara ca 300 meter från en gemensam brygga och badplats i Mälaren. En båtplats ingår när man bor här! Det finns flera insjöar i närheten där man kan åka skridskor vintertid och skogen har du inpå knuten. Listan kan göras mycket längre, men läs gärna beskrivningen, titta på bilderna och våra filmer (du hittar dem under "dokument & länkar" på vår hemsida), så får du en väldigt bra bild av vad som väntar dig här på Tallgrindsvägen 9 i Sundsvik Hills!

Eftersom nuvarande ägare inte hittat något ersättningsboende ännu, måste vi vänta med att lägga ut fastigheten till salu. Förhoppningsvis kan vi göra det i slutet av januari 2022. Du får gärna lämna din intresseanmälan redan nu, om du tror att det här kan vara adressen dit din post kommer skickas framöver. Då återkommer jag med ytterligare information till dig, när jag vet mer om när bostaden kan visas.

Vintriga hälsningar från Per och teamet på Florin Partners.

ALLMÄNT

Det första man slås av när man kommer in i bostaden är de öppna ytorna och den härliga takhöjden (2,6 meter i den bortre delen av huset). Halvtrappan ner till vardagsrum, matrum och master bedroom, skapar en ytterligare dimension till helhetsintrycket av hemmet! Det påkostade köket, den välplacerade öppna spisen - som sprider värme och stämning i hela huset - och det fina uterummet, som kan utnyttjas året om, är intryck som kommer direkt. Att ha ett master bedroom med ett badrum "en-suit" (med både inbyggt badkar och duschhörna) står ju på mångas önskelista. Att det är vattenburen golvvärme från bergvärmeanläggning är kanske ingenting man direkt ser, men det är minst lika välkommet, eftersom det borgar för att man har den mest effektiva uppvärmningsformen som finns att tillgå (den värmer dessutom golvvärmen i det intilliggande garaget). Planlösningen är ytterligare någonting som måste påpekas. Att ha de sociala delarna centralt i bostaden och de privata vända mot öst, är genialt. Att ha utgång till altanen både från vardagsrum och uterum är något som kommer uppskattas även av nästa ägare, det vågar jag lova!


RUMSFÖRDELNING OCH UTRUSTNING

Hall:
Grått klinkergolv (plattor om 33X33 cm). Förvaringsgarderob finns med spegelskjutdörrar och Lumi-inredning.

Kök:
Kök av märket Kvick med luckor och lådfronter i massivt trä. Dessa är sinkade, dämpade vid stängning och av hög kvalité. Samma klinkergolv som i hallen. 4 cm tjocka bänkskivor i massiv ek som är vitlackerade. Köksstommarna är något högre än standard (bra arbetshöjd). Utrustningen är av märket Siemens och består av kyl och frys i fullhöjd (rostfri design), bred häll om 80 cm, micro, diskmaskin, ugn och spisfläkt. Här finns även ett skafferi.

Vardagsrum:
Trestavig ekparkett. Kamin av märket Handöl. Utgång till altan. Fördragna rör för högtalare och nätverkskabel.

Sovrum:
Tre sovrum - alla med garderober och trestavig ekparkett. Det större sovrummet med "eget badrum".

Uterum:
Uterum om ca 20 kvm med möjlighet att öppna två sidor helt. Inbyggda skåp och vitrinskåp med belysning. Isolerade golv, väggar och tak.

Badrum:
Det mindre med klinkergolv (samma som i hall och kök) och kaklade väggar. Det större med sjösten på golvet och kaklade väggar. Dusch och badkar i det större och dusch i det mindre. Båda med WC och kommod.

Tvättavdelning:
Torktumlare Siemens från 2006, tvättmaskin LG från 2021 - båda med en bra arbetshöjd! Klädkammare, bra förvaring och arbetsytor. Groventré mot en liten altan.

Förvaring:
Vinden på garaget har ca 40 kvm förvaringsutrymme och ca 2x7m förvaring bakom garaget, varav halva är kallförråd. Ett fristående kallförråd 15 kvm.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 155 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 2 124 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan gräsmatta med en del naturtomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2005. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad (ommålad 2021). Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler (2-glas isoler i uterum). Ventilation: Självdrag, mekanisk frånluftfläkt från våtutrymmen finns med timer eller on/off. Vatten/avlopp: Kommunalt. Bergvärme.
Uteplats:
Tre altaner med sol hela dagen sommartid (den större från lunch till 20-tiden).
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget.
Bilplats:
Dubbelgarage med vattenburen golvvärme (kulvert från huset med bergvärme). Vidbyggt förråd i bakkant samt vindsförråd med A-takstolar (ramverk). Vindslucka från utsidan (ovanför de elektriska garageportarna). Plats på den stenlagda uppfarten för ytterligare 3-4 bilar.
Övriga byggnader:
Kallförråd om ca 15 kvm. Isolerat gästhus om ca 22 kvm med vardagsrum, toalett (Villaseparett) och sovrum.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Nykvarn Sundsör Ga:8.
Nykvarn Stensättra Ga:2.
Planer och bestämmelser: Sundsör 2:1,del Av, Detaljplan (Beslutsdatum: 20060506, Registreringsdatum: 20080925).

Övrigt

Det ägarna uppskattat mest med boendet här:

Fågelsjön (på vintern för skridskoåkning) och två ytterligare insjöar med fina bad sommartid inom gång-/cykelavstånd. Möjligheten att med bil eller cykel ta sig till Taxinge och "kakslottet" (ca 15 min med bil eller ca 30 min med cykel via småvägar, knappt 10 min med båt från bryggan till Taxinge och ca 15 min till Mariefred).
Närheten till skogen gör det möjligt att få uppleva våra svenska djur på nära håll varje dag och att kunna gå ut och plocka svamp/bär - nästan utan att behöva lämna tomten! Förutom kvalitéerna som huset och platsen erbjuder är närheten till båt- och badplatsen i Mälaren mycket uppskattat.