Avsluta filmen

Talbystrand

Talbystrand 14

Se filmen
Såld

Allt på ett plan med strålande mälarutsikt!

Att få bo i en nybyggd/totalrenoverad villa i ett plan med strålande mälarutsikt, med hundra meter till en gemensam brygga (som delas med 6 andra fastigheter), en stor altan mot mälarsidan och samtidigt ha ett nybyggt och fullutrustat Attelfallshus på tomten - det kan många bara drömma om!

Talbystrand 14

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
Ca. 110  kvm
Biarea:
30 kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
1 708 kvm
Byggår:
2020
Allt på ett plan med strålande mälarutsikt!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Kan du föreställa dig att komma hem från jobbet lite tidigare en fredag i början av november, parkera bilen vid huset och sen gå direkt upp på altanen för att njuta av eftermiddagssolen, som fortfarande värmer dig när du sätter dig i loungegruppen i lä intill husfasaden? Du har medvetet väntat lite till med att stuva undan den till vinterförvaringen för att kunna krama ur just sådana här stunder några dagar till. Du kan inte låta bli att låta tankarna gå tillbaka ett par månader, till när du och familjen badade vid den gemensamma bryggan, som ligger bara hundra meter nedanför huset. Det känns som att det inte var så länge sedan trots allt! Ikväll blir det nog ett dopp i SPA-badet istället, efter att middagen har inmundigats med samma underbara utsikt, som du har där du sitter nu - även om du då sitter inne och tittar ut genom de stora fönsterpartierna.

Kan du också föreställa dig att se solen gå ner ovanför trätopparna på andra sidan Mälaren några timmar senare, när du avslutat badandet i SPA-poolen? Kan du tänka dig att vakna med samma utsikt i sovrummet nästa morgon - och antagligen väldigt många år framöver - utan besvärande insyn från grannar? Skulle du kunna uppskatta att ha ett nybyggt Attefallshus på tomten för uthyrning (som en passiv inkomst) eller som generationsboende, där all bekvämlighet du har i bostadshuset finns - men i mindre skala?

Kan du föreställa dig något (eller allt!) som nämns ovan? Då är det nog läge att anmäla dig till visning på vår hemsida.

Varma hälsningar Per och teamet på Florin Partners.

ALLMÄNT

Hall:
Klinkergolv som övergår till ekparkett, som följer med i alla rum - bortsett från våtrum. Utrymme förberett för gästtoalett. Bra klädförvaring i garderober med skjutdörrar. Anslutning till WC/dusch och ett av sovrummen.

Dusch/WC:
Tidlösa och stilrena materialval. Takdusch och duschväggar i glas. Kommod med bra förvaring - även i spegelskåpet. Kombinerad torktumlare och tvättmaskin med arbetsbänk samt förvaring i överskåp.

Sovrum:
3 sovrum, varav de två större med utsikt och utgång genom dubbeldörrar till den stora altanen på framsidan mot vattnet. Det större sovrummet - master bedroom - med egen klädkammare och platsbyggd inredning.

Kök:
Stilrent kök av märket Kvik med integrerade vitvaror. Den maskinella utrustningen består av: Diskmaskin, kyl/frys, inbyggd micro och ugn, köksfläkt och en extra bred spishäll. Öppet mot vardagsrum och matplats.

Vardagsrum:
Stort vardagsrum med ett välvt tak med infällda spotlights. Plats för vardagsrumsdel och matgrupp. Dubbeldörrar mot altanen. Stora fönsterpartier med mälarutsikt. Anslutning till samtliga sovrum.

Pannrum:
Klinkergolv och bra förvaringsutrymmen. Frånluftsvärmepumpen är placerad här, likaså elcentralen.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea ca 110 m², biarea ca 30 m². Boareauppgift enligt Ritning/mätning. 4 rum varav 3 sovrum. Biarean avser ytan i Attefallshuset. Den taxerade boarean är 28 kvm. Bostadshuset har totalrenoverats/byggts till och fått ett nytt värdeår (2020).
Tomt:
Tomtarea 1 708 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Svagt sluttande trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2020. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark och krypgrund på den äldre delen. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Detaljplanen möjliggör en byggyta om totalt 200 kvm. Värmepump/vattenburen golvvärme samt luft-/luftvärmepump. Renoveringar: Totalrenoverat under senare år. Nytt värdeår 2020.
Uteplats:
Stor altan längs med huset med utsikt mot Mälaren. Glasräcken, SPA-bad och plats för flera utegrupper och grillplats.
TV- och internetanslutning:
Stadsnät (fiber).
Bilplats:
Plats för flera bilar på uppfarten.
Övriga byggnader:
Attefallshus inrett för åretruntbruk med kök, vardagsrum, badrum med tvättmöjligheter, sovrum och sovloft. 3 förråd på tomten, varav ett vidbyggt med bostadshuset på baksidan.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Talby Ga:8.
Planer och bestämmelser: Talbystrand, Detaljplan (Beslutsdatum: 20090421, Registreringsdatum: 20110427).

Området

Fastigheten ligger med ett naturskönt läge längs den - i mitt tycke - finaste promenadvägen i Södertälje. Om du går från huset, längs med vattnet mot Södertälje centrum, kommer du passera badplatser, en skidbacke, hästhagar, båthamnar, underbara skogsområden och vackra miljöer på din väg fram. Du kan cykla samma väg och når då centrum på ca 15 minuter. Området runt Talbystrand är naturskyddat, vilket borgar för att det inte kommer ändra sin karaktär framöver!.

Övrigt

Generös byggrätt som möjliggör byggnation upp till 200 kvm total byggyta.