Avsluta filmen

Kallfors

Sveas väg 34

Se filmen
Såld

När inne känns ute och ute känns inne!

Ett lågenergihus på en hörntomt, där naturen ständigt gör sig påmind. Naturen är alltid närvarande - både ute och inne! Följ årstidernas skiftningar genom panoramafönstren och njut av bekvämligheterna med ett modernt boende i ett plan med låga driftkostnader.

Sveas väg 34

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
170  kvm
Biarea:
45 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 643 kvm
Byggår:
2007
När inne känns ute och ute känns inne!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det är måndag och början av september. Barnen har tagit cyklarna till sina skolor i Järna centrum. Det tar ca 10 minuter genom den belysta gång-/cykelvägen. När du tittar ut genom panoramafönstren i allrummet, ser du hur höstfärgerna börjar tillta i naturlandskapet utanför. Du har en ledig dag från arbetet och klär på dig "mjukiskläderna" för att gå en morgonpromenad längs Sörmlandsleden, som passerar nedanför tomtgränsen mot skogen. Självklart tar du med svampkorgen, den brukar snabbt fyllas med både gula- och trattkantareller.

När du kommit tillbaka från promenaden känner du för att tända en brasa i den pampiga spisen - inte egentligen för att det är kallt, men du känner dig lite huttrig efter promenaden. När du suttit en stund i dina egna tankar och tittat rakt in i den sprakande elden, är det nog dags att värma upp sig ordentligt i bastun. Du älskar liggdelen speciellt. Nu blir det inget tjafs om vem som ska få ha den, vilket det kan bli när flera ska basta samtidigt. Här kan du ligga ner och titta upp på den upplysta stjärnhimlen i bastutaket och drömma dig bort en stund.

Innan alla kommer hem igen, sätter du dig med svampkorgen på baksidan för att rensa dagens skörd. Solen har börjat titta fram igen och har nu rört sig runt till dig på altanen. Du kom just på att det kan vara gott med några hemodlade tomater och paprikor till middag - tillsammans med den plockade svampen - så du stegar iväg till växthuset och plockar det du behöver. Tydligen hade du glömt kvar boken du satt och läste här igår. Den och vinglaset får du med dig i samma korg som grönsakerna.

Du ser, när du går tillbaka mot huset, att det börjar bli dags att plocka både plommon och äpplen, men det får hela familjen hjälpa till med till helgen som kommer. Nu ska du leta fram något gott middagsrecept, där du kan använda råvarorna du plockat - och självklart några örter från skafferiet du har utanför groventrén - kanske blir det en risotto av något slag?

ALLMÄNT

Huset är byggt på den bäst placerade tomten i området. Nuvarande ägare var först med att välja tomt och bygga hus och valde följaktligen att bygga sitt drömboende just här. Bostaden är byggd långt in från gatan, vilket har varit svårt att få igenom på andra gator i området. Det är skönt att ha lite avstånd till infartsvägen, även om det inte är besvärande trafik. Huset är byggt enligt Dorotherm-principen, d v s att stommen är uppbyggd med ihåliga cellplastelement/byggklossar, som sedan armerats genom att cement gjutits i dem. Det innebär att det både blir ett stabilt hus samtidigt som cellplasten gör att det också blir välisolerat - för både värme/kyla och ljud. Ytterväggarna har sedan putsats (duk/nät ligger mellan puts och cellplast) - systemet heter StoNordic - i en ljusgrå nyans, där man har utgått från granitens färg i naturen utanför när man gjort valet av pigmentering. Det är en - i det närmaste - underhållsfri fasad. Nuvarande ägare har bara behövt tvätta av fasaden vid något tillfälle - och ändå ser det nymålat ut efter 14 år! På insidan är väggarna klädda med trä och gips, vilket gör det lätt att fästa föremål (till skillnad mot när det bara är gips). Värt att veta är också att alla innerväggar - förutom den mellan master bedroom och kontor/gästrum - inte är bärande (spända mellan golv och tak). Det gör det lätt att ändra planlösningen, om familjebilden så kräver. Samtliga innerväggar är dessutom isolerade för bra ljudisolering mellan rummen.

Öppna spisen, som står centralt placerad i huset, är uppbyggd av ca 3 ton tegel. En rejäl pjäs med andra ord - eldar man i den under en längre stund, håller värmen sig kvar i teglet lång tid efter att elden brunnit ut i kamininsatsen.

I duschutrymmet intill bastun har det tidigare funnits ett bubbelbadkar. Allting är förberett - med el och vatten/avlopp - för att kunna installera ett kar på nytt, om intresse finns.

Från master bedroom finns det en "lönndörr" in till WC-/dusch-/bastudelen. Bakom spegeln kan man ta sig in och ut till utrymmet - nästan lite "James Bond-feeling"!

I hela den öppna delen (kök, matplats och allrum) ligger det ett nåtat skeppsgolv i ek. I sovrummen ligger en enstavig ekparkett. I hall, groventré, vinterträdgård och i alla våtrum - d v s alla övriga ytor - ligger det ett skifferliknande klinkergolv. Materialvalen i bostaden har en "röd tråd" som gett ett lugn och en harmoni!

Köket är utrustat med: Ugn, kyl och frys från Gram (Dansk design), köksfläkt från Gaggenau, induktionshäll från Electrolux samt diskmaskin från Husqvarna. Samtliga vitvaror från byggåret. Tvättmaskin och torktumlare är från Bosch (2011).

Följ med på en rundtur med mig i en video ni hittar under "DOKUMNET & LÄNKAR".

Välkommen till Östra "Öfvre" Kallfors och Sveas väg 34!

Hälsningar Per och teamet på Florin Partners.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 170 m², biarea 45 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 3-4 sovrum. Boarean är från Lantmäteriet. Biarea är uppgifter från nuvarande ägare och är fördelade på ca 24 kvm i vinterträdgården och ca 21 kvm i gästrummet i garagebyggnaden.
Tomt:
Tomtarea 1 643 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Mestadels naturtomt. Trädgårdstomt med gräsmatta mot vägen.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2007. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Dorotherm (cellplast och gjuten betong). Bjälklag: Betong och trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Låglutande papptak/Shingeltak. Fönster: Isolerglaskassetter. Ventilation: FTX (mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning). Vattenburen golvvärme (ej i vinterträdgård). Vatten/avlopp: Kommunalt. Frånluftsvärmepump. Anläggning: NIBE 410P.
Uteplats:
Huvudentré under tak i söderläge - perfekt för morgonkaffet - med sol fram till sena eftermiddagen. Altansidan har sol hela dagen. Det finns alltid sol och skugga (under förutsättning att solen är uppe såklart) och lä att uppbringa någonstans på tomten! Trädgården består av mestadels naturtomt, men även av en uppväxt trädgård med gräsmatta, sommaräng med perenna växter, köksträdgård/planteringslådor med örter av alla dess slag och 69 st planterade sparrisplantor - säkert betydligt fler idag, då de förökar sig - utspritt på tomten. Vidare finns rhododendron, taklök, jordgubbar, smultron, svarta- och röda vinbär, krusbär, plommonträd, körsbärsträd och äppelträd att finna på tomten också.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnätet (upp till 1 000 mbit).
Bilplats:
Dubbelgarage med fjärrstyrd port och plats för ytterligare 6 bilar på uppfarten. Även en husbil får plats intill garaget mot grannen.
Övriga byggnader:
Sammanbyggt med dubbelgaraget finns ett vinterbonat gästrum. Här finns allt man behöver för att kunna bo åretrunt. WC/dusch, pentrykök, allrum och ett sovalkov, allt fördelat på ca 21 kvm (tvättmaskin finns inne i garagedelen). Rummet har tidvis varit uthyrt och har genererat en passiv inkomst, men rummet kan självklart fungera utmärkt som generationsboende också.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Kallfors Ga:13.
Södertälje Kallfors Ga:12.
Planer och bestämmelser: Östra Kallfors, Detaljplan (Beslutsdatum: 20060822, Registreringsdatum: 20061003).
Östra Kallfors, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20071212, Registreringsdatum: 20080729).

Området

Fem smultronställen i området:

- Naturen
- Järna bageri/Åsgatan 2 Kafé
- Järna Kulturhus
- Kvarnsjön, sjön Vällingen och närheten till havet
- Kallfors GK med golf, restaurang, utegym, konferensanläggning och padelbana

I Järna centrum finns apotek, Coop, ICA, frisörer, klädbutiker, blomsteraffär, restauranger, kemtvätt mm. Järna SK har ishall och fotbollsplaner.

Järna är den näst största tätorten i kommunen. Tätorten ligger söder om Södertälje - alldeles i närheten av Östersjön. Järna är känt för sin ekologiska profil med Sveriges största sortiment av ekologiska produkter. Vidarkliniken och Saltå Kvarn är några välkände exempel. Bebyggelsen består mestadels av småhus men även flerfamiljshus finns.

Det finns sju kommunala förskolor och sex fristående förskolor i Järna. Två kommunala grundskolor och fyra fristående grundskolor finns också. Även ett par gymnasieskolor finns i Järna.

Övrigt

Boarean är från Lantmäteriet. Biarean är uppgifter från nuvarande ägare och är fördelade på ca 24 kvm i vinterträdgården och ca 21 kvm i gästrummet i garagebyggnaden. Det ligger vattenburna golvvärmeslingor även i vinterträdgården, men de är inte i bruk.