Avsluta filmen

Stadsträdgården

Stadsträdgårdsgatan 61

Se filmen
Såld

Ett fascinerande boende med ett eklektiskt stilmöte i arkitekturen!

"Huset är byggt på ett sätt som gör att takhöjden varierar på övre plan. Byggnadens form undviker raka vinklar, man kan nästan se lite antroposofiska och engelska influenser."

Stadsträdgårdsgatan 61

SÅLD
Typ:
Radhus
Boarea:
111  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
187 kvm
Byggår:
1996
Ett fascinerande boende med ett eklektiskt stilmöte i arkitekturen!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ett fascinerande boende med ett eklektiskt stilmöte i arkitekturen mellan antroposofins formspråk med tankar kring ljusinsläpp och ett engelskt townhouse. Takets olika vinklar och fönstrens placeringar, skapar en livfullt boende med ett fantastiskt ljusinsläpp. Husets placering med de stora fönstren och uteplatsen i söderläge skapar fina miljöer att vistas i, såväl inne som ute. Bostaden byggdes om 2004 med bl a ett specialtillverkat kök från ett snickeri i Taxinge utanför Nykvarn och med två nya badrum. Man passade samtidigt på att ta bort en vägg mellan två av sovrummen för att få ett större master bedroom. Vill man återställa till att ha tre sovrum igen på övervåningen, finns dörr och dörrkarmar kvar i förrådet.

Ägaren, som planerar en flytt söderut i landet, har stortrivts i det lugna området med närheten till kollektivtrafik, påfart till motorväg och livsmedelsaffärer.

Kontkat mig för överenskommelse om visning. innan det ges möjlighet att se bostaden på plats, se bilderna och filmen som vårt systerbolag Florin Partners Media Group har producerat åt oss, så föår den en försmak på vad som väntar en ny ägare till Stadsträdgårdsgatan 61.

ALLMÄNT

Huset är byggt på ett sätt som gör att takhöjden varierar på övre plan. Byggnadens form undviker raka vinklar, man kan nästan se lite antroposofiska och engelska influenser. Mycket ljus kommer in då alla större fönster är i söderläge, och att de har markiser. För att vara radhus är det väldigt lite påverkan från grannar då inga väggar ligger direkt ann mot grannen (det är ett cykelförråd emellan). Uteförrådsbyggnaden, staketet och häckarna ger uteplatsen en mysig framtoning då det är en hörntomt.

Köket totalrenoverades 2004 (utfört av fackmän, kvitton finns) och är specialtillverkat av Möbelkvaliténs egna snickeri i Taxinge utanför Nykvarn. Massiva luckor och lådfronter av vitkalkad ek och marmorbänkar. Utrustningen består av integrerade vitvaror från Siemens (2004), induktionshäll och självrengörande varmluftsugn. Köksfläkten är kopplad till husets fläktsystem. MAn har valt att ställa frysen i tvättstugan (på andra sidan väggen). I tvättstugan finns även tvättmaskin (Electrolux ca 2010), värmeväxlaren, förråd/städskåp, tvättho och centraldammsugare.

Det ena badrummet renoverades samma år som köket byggdes om och det andra året efter (utfört av fackmän, kvitton finns). Båda med kaklade väggar, klinkergolv och golvvärme i det övre badrummet och sjösten i det nedre badrummet. Förvaringsskåp över och under handfatet samt väggmonterade extraskåp i båda badrummen. Dusch finns i båda badrummen.

Ursprungligen var det tre sovrum på övre plan. Nuvarande ägare valde att anpassa bostaden för sinna behov och valde att ta bort en vägg (se planlösning) för att få ett större master bedroom. Dörr och dörrkarm finns kvar om en ny ägare vill återställa till den ursprungliga planlösningen.

Fakta

Typ:
Radhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 111 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 2-3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 187 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt med gräsmatta. Trädgården är välskött, häckar och buskar är klippta av trädgårdsmästare.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 1996. Byggnadssätt: Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad (ommålad 2009). Takbeklädnad: Takpannor (renoverat/tvättat 2009). Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Ventilationen rengjord 2023. Vatten/avlopp: Kommunalt. Fjärrvärme.
Uteplats:
Uteplats i söderläge, sol hela dagen. Kvällssol vid entrén.
TV- och internetanslutning:
Trådlöst bredband (årskostand ca 6 600 kr - ligger inte med i driftskostnaderna).
Bilplats:
Carport och gästparkeringar intill huset.
Övriga byggnader:
Fristående förrådsbyggnad.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Lobelian, Detaljplan (Beslutsdatum: 1994-02-16, Senast ändrad: 1995-07-10).
Lobelian, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 1994-12-14).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE LOBELIAN GA:1.
SÖDERTÄLJE LOBELIAN GA:19.
SÖDERTÄLJE LOBELIAN GA:15.
SÖDERTÄLJE LOBELIAN GA:2.
Rättigheter förmån: Officialservitut: RÄTT ATT BEHÅLLA, UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA YTTERVÄGG MED TILLHÖRANDE PANEL SAMT TAKUTSPRÅNG SOM ÄR BELÄGET PÅ ANGRÄNSANDE FASTIGHET. - FASAD OCH TAKUTSPRÅNG.
Officialservitut: RÄTT ATT BEHÅLLA, UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA TAKUTSPRÅNG, HÄNGRÄNNA OCH STUPRÖR TILLHÖRANDE FÖRRÅDSBYGGNAD SOM ÄR BELÄGET PÅ ANGRÄNSANDE FASTIGHET. - TAKUTSPRÅNG M.M.