Avsluta filmen

Mörkö

Söräng 45

Se filmen
Såld

Varför välja när du kan få både och?

"Det centrala är väl ändå havet framför. Tanken att man sjövägen kan åka vart som helst i hela världen härifrån - och att kunna få besök från hela världen också för den delen - är svindlande!"

Söräng 45

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
Ca. 198  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
2 342 kvm
Byggår:
1981
Varför välja när du kan få både och?
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Arkitektritad villa på friköpt tomt. Bostaden, som är i ett plan, är byggd i vinkel och skapar en patio i mitten där en liten uppmurad damm med en stenfigur markerar mittpunkten i trädgården. De flesta rummen har fönstren riktade mot havet och det är bokstavligen bara ett stenkast till bad. Rummen i bostaden är målade med levande färger såsom äggoljetempera och kalkfärger. Utvändigt har det nyligen ommålats med en mattsvart kvalitetsfärg från Jotun. Här finns uteplatser med sol och skugga alla dagar solen visar sig och tystnaden är nästan öronbedövande! Den nybyggda altanen utanför master bedroom, som tidigare var ateljé (kvinnan som lät bygga huset var konstnär) är underbar! Att ta morgonkaffet med dig direkt när du vaknat och sätta dig på altanen med utsikten över Saltsjön är något du kommer längta till varje dag. Eller kanske en perfekt plats att även avsluta kvällen på, innan du ska gå och lägga dig? Varför välja när du kan få både och!

Om du känner att det här kan vara platsen du drömmer om att få vakna upp på framöver, kontakta oss gärna. Då kan vi återkomma till dig när det blir tillfälle att få se bostaden på plats. Gå gärna in under "dokument & länkar" på vår hemsida för att se vår film, läs beskrivningen och se bilderna, så får du en förhandsvisning om hur ett framtida liv här kan komma att se ut.

Varma sommarhälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Huset är byggt med genomgående hög materialstandard, massiva trägolv eller klinker i de flesta rum. Bostaden inrymmer fyra sovrum, vardagsrum med öppen spis och ett allrum i anslutning till det nyrenoverade köket. Även här finns en öppen spis (båda spisarna fungerar och är i bruk)! Vardagsrum, allrum och kök ligger i fil och samtliga rum har panoramafönster mot den inramade trädgården. Bortom köket finns en nyrenoverad hall med groventré. I anslutning till hallen ligger pannrum och tvättstuga, som även den fått en "ansiktslyftning" det gångna året. I anslutning till hallen finns också en charmig WC med dusch och bastu. I slutet av korridoren ligger master bedroom, som har utgång till den underbara altanen med utsikt över havet nedanför! Från entréhallen på andra sidan av bostaden nås de övriga sovrummen och det större badrummet - det senare utrustat med badkar, kommod, sminkbord och WC.

Bryggorna nedanför används av boende i samfälligheten. Ägaren till Söräng 45 har en plats vid bryggan där den lilla sjöstugan ligger. Stugan är personlig men platsen allmän och nyttjas utan kostnad.

STÖRRE RENOVERINGAR

- Det lilla rummet till vänster i hallen renoverades 2020 (från klädkammare till litet sovrum).
- Köket totalrenoverades i egen regi 2020 med vitvaror från Siemens och massiva stenskivor som köksbänkar.
- Bergvärme installerades 2021.
- Fasaden har ommålats och renoverats 2021-2022.
- Altan utanför master bedrrom/ateljén renoverades 2022.
- Ommålning av carport och gästhus/förråd 2021-2022.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea ca 198 m². Boareauppgift enligt Mätning. 6 rum varav 4 sovrum. Den taxerade ytan är 220 kvm boa.
Tomt:
Tomtarea 2 342 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Trädgårds- och naturtomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1981. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Vatten: Enskilt vatten. Avlopp: Gemensamt avlopp. Skorstenstyp: Murad skorsten. Bergvärme. Anläggning: installerad 2021. Energideklaration: Energiklass B. Specifik energiprestanda 27 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 49 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-08-17. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB,.
Uteplats:
Plan trädgårdstomt där blommorna avlöser varandra - alltid något som blommar under sommaren. Flera uteplatser, bara att välja sol eller skugga, det som passar när solen är framme.
TV- och internetanslutning:
ADSL. Bredband/fiber dras till området under 2022 (arbetet har påbörjats).
Bilplats:
Carport. Plats för ca 4 bilar på tomten.
Övriga byggnader:
Gästhus/förråd.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Hörningsholm Ga:2.
Södertälje Hörningsholm Ga:1.
Södertälje Hörningsholm Ga:9.
Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg.
Officialservitut: Avlopp.
Officialservitut: Vattenledning.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Det finns mycket att upptäcka på Mörkö, dels alla naturskyddsområden (Berghusgrottan bl a), dels de fina matställena Crêperie Marie och Idala lanthandel. Den senare har även musikaftnar med rikskända artister! Skanssundets färjeläge är också en plats att besöka med sjökrog/bistro/kiosk/affär/mack (även här livemusik sommartid), liksom Helleby bod och Oaxen med kalkbrottsbassängerna (färjan dit ligger bara några minuter bort). Här på ön finns självklart också stora svamp- och bärskogar för dem som har det intresset. Närheten till Trosa och Järna/Hölö uppskattas också av många. I området finns fotbollsplan och lekplats för barnen. Skolbuss stannar ca 30 meter från huset och det finns en busshållsplats ca 300 meter längre bort som tar dig in till Järna, Hölö och Södertälje.

Det centrala är väl ändå havet framför. Tanken att man sjövägen kan åka vart som helst i hela världen härifrån - och få besök från hela världen också för den delen - är svindlande!

Nuvarande ägares smultronställen i området:

- Grevens bad.
- Klipporna.
- Skanssundet.
- Alla naturreservaten på ön.