Avsluta filmen

Mörkö

Söräng 43

Se filmen
Såld

Friköpt enplansvilla med privat brygga på underbara Mörkö!

"Det har varit en ynnest att kunna gå ner och ta morgon- och kvällsdopp på den egna bryggan i Saltsjön, som ligger ett stenkast från huset. Bostaden som har ett ogenerat läge och utsikt mot havet kommer jag också sakna", skriver Ulla som bor här nu.

Söräng 43

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
120  kvm
Antal rum:
3 rum
Tomtarea:
39 724 kvm
Byggår:
1965
Friköpt enplansvilla med privat brygga på underbara Mörkö!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Att vara ägare till en friköpt fastighet på Mörkö med havsutsikt är ovanligt. Att dessutom ha rätt till brygga och båtplats, vet jag inte om jag varit med om tidigare. Lägg där till att du äger totalt nästan 4 ha mark vid saltsjön, så förstår du att det här är unikt. På Söräng 43 står ett enkelt men välskött enplanshus och väntar på en ny ägare. Nuvarande ägare har varit permanentboende på fastigheten, men boendet kan självklart även fungera som fritidsboende året om.

Fastigheterna Hörningsholm 2:43 och Hörningsholm 2:5 är nu ute till försäljning. Innan det ges möjlighet att se fastigheterna, se bilder och film på hemsidan, så får du en försmak av vad som väntar en ny ägare här i Söräng på underbara Mörkö.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 120 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 3 rum varav 1-2 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 39 724 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Fastigheten Hörningsholm 2:5 har en tomtarea om 38 242 kvm, de övriga 1 484 kvm tomt tillhör fastigheten Hörningsholm 2:43 (där bostaden här placerad.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1965. Om-/tillbyggnadsår: 2009. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Plåt (2009). Fönster: 3 glas isolerglaskassetter. Ventilation: Självdrag. Vatten: Gemensamt i området (och egen borrad brunn). Avlopp: Gemensamt avlopp i området. Mineralullsisolerad vind. Luft-/luftvärmepump samt två kaminer. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 114 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 124 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-05-29. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB,.
Uteplats:
Två uteplatser. En på framsidan och en på baksidan av huset.
Bilplats:
Flera platser på uppfarten.
Övriga byggnader:
Gästhus med sovplats, dusch (renoveringsbehov) och bastu.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Hölö-mörkö, Landskapsbildsskydd (Beslutsdatum: 1968-05-17, Senast ändrad: 2023-05-04).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE HÖRNINGSHOLM GA:9.
SÖDERTÄLJE HÖRNINGSHOLM GA:1.
SÖDERTÄLJE HÖRNINGSHOLM GA:2.
Rättigheter last: Avtalsservitut: VÄG - SE BESKRIVNING.
Rättigheter förmån: Officialservitut: RÄTT ATT ANLÄGGA OCH ANVÄNDA VÄG FÖR UTFART. - VÄG.
Rättigheter last: Officialservitut: VATTENLEDNING.
Officialservitut: AVLOPP.

Området

Det finns mycket att upptäcka på Mörkö, dels alla naturskyddsområden (Berghusgrottan bl a), dels de fina matställena Crêperie Marie och Idala lanthandel. Den senare har även musikaftnar med rikskända artister! Skanssundets färjeläge är också en plats att besöka med sjökrog/bistro/kiosk/affär/mack (även här livemusik sommartid), liksom Helleby bod och Oaxen med kalkbrottsbassängerna (färjan dit ligger bara några minuter bort). Här på ön finns självklart också stora svamp- och bärskogar för dem som har det intresset. Närheten till Trosa och Järna/Hölö uppskattas också av många. I området finns fotbollsplan och lekplats för barnen. Skolbuss stannar ca 30 meter från huset och det finns en busshållsplats ca 300 meter längre bort som tar dig in till Järna, Hölö och Södertälje.

Övrigt

Fastigheten Hörningsholm 2:5 har följande inteckning/pantbrev:
750 000 SEK 1987-04-14 87/4109
Antal sökta inteckningar: 1 Summa: 750 000 SEK.