Avsluta filmen

Enhörna

Snickarbacken 12

Se filmen
Såld

En idyll i Körsbärslandet!

Allt i ett plan med en prunkande trädgård på en spännande tomt. Ett kvalitetshus som inte lämnar något övrigt att önska, vare sig i materialval eller vad gäller planlösning och solläge. Ett ljust boende med stora sociala utrymmen. En idyll i Körsbärslandet Enhörna helt enkelt!

Snickarbacken 12

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
129  kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
1 031 kvm
Byggår:
2002
En idyll i Körsbärslandet!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Vad underbart att få ha allting på ett och samma plan, att kunna gå rakt ut från frukostbordet till en i sommartid prunkande trädgård - som är nästan lika inbjudande i vinterskrud! Här finns, förutom de genomtänkta planteringarna, en spännande miljö med spänger, flera uteplatser, berså, snickarbod och förråd som ramas in av ett vackert staket. Här väntar ett praktiskt boende med välutnyttjade kvadratmetrar på en ny ägare!

Huset upplevs som mycket ljust och rymligt. Kök och vardagsrum med utgång till altanen fungerar perfekt både till vardags och när man kan ha många gäster på besök igen (hoppas snart!). Sovrummen upplevs också som rymliga, ett rum nära köket känns givet som kontor - eller kanske blir det ett lekrum för en ny familj?
Väldigt bra med en del av altanen under tak (ca 30 kvm), som skydd från regn och snö. Mot norr finns ett skjutglasparti för vindskydd. Det är också möjligt att glasa in hela den takade delen om man så vill. Sydvästläget är optimalt med sol "hela dagen". En stor 6 meter bred (ny) markis skuggar altanen och ger svalka när det behövs - även om det inte känns jätteviktigt så här års.

Ni kommer hem till ett 1-planshus med bra kvalitet (Trivselhus). Gjuten platta, vattenburen golvvärme med björkparkett (Kährs, 15 mm) och klinker i hela huset. Träpanel i vardagsrum och kökstak, gipsade släta tak i sovrum/badrum (det var tillval vid byggnationen). Påkostat profilerat listverk med foderklossar, gedigna inner- och ytterdörrar (även det tillval när huset byggdes). Bra planerat/rymligt kök med gott om förvaring och bänkytor. En gjutjärnskamin finns i blickfånget från kök och vardagsrum. En lättskött tomt med många olika trädgårdsrum väntar utanför bostaden, som omgärdas av ett vackert staket. Det finns en stor, nyanlagd altan i sydvästläge om ca 70 kvm, inklusive en skyddad del om ca 30 kvm under tak. Tomten består till viss del av naturtomt med ljung, "vilda" träd som rönn, en, ekar mm. En flaggstång, en syrenberså och ett mindre trädgårdsskjul i "naturtomtsdelen", en mindre damm med porlande fontän i anslutning till altanen finner ni också här ute. Utöver det finns gräsmattor och en rabatt som avgränsar tomten och en "kryddkulle". En helt insynsskyddad altan med en härlig spång som leder dig till grinden på baksidan av tomten. Här finns också en nedgrävd studsmatta, som är både snyggare och säkrare än de traditionella studsmattorna! Listan skulle kunna göras ännu längre...

Tror du att det här kan vara något för dig och familjen? Då är det bara att kontakta mig för en visning!

RUMSBESKRIVNING

Hall med med klinkergolv (diagonalsättning) och fris. Klädkammare med klädstång och rejäl hylla.

Vardagsrum med Kährs 15 mm björkparkett. Likadant golv ligger samtliga rum i huset (går att slipa om flera gånger om så önskas). Gjutgärnskamin och öppen planlösning mot köket.

Kök med i huvudsak Boschmaskiner, varav flera är bytta de senaste åren. Välplanerat med gott om förvaring och bänkytor. Fönster över diskbänk.

Fyra sovrum. Garderobsvägg i master bedroom lämnas kvar till nästa ägare.

2 badrum. Duschhörna i bägge badrummen samt badkar på tassar i det stora badrummet.

Tvättstuga med groventré, gott om förvaring med under- och överskåp. Bosch tvättmaskin och torktumlare. Relativt nya båda två. Även torkskåp finns (från 2002).

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 129 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 031 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Planerad trädgård med inslag av naturtomt. Tomten är välplanerad och extremt lättskött (se trädgårdsritningen bland bifogade dokument). Många olika rum som gör att det går att variera sig i var man håller till. Även berg i dagen är vackert att se på. I de olika förråden finns det gott om förvaring. Och den nedgrävda studsmattan är mycket bra för att studsa säkert och utan att förfula trädgården. Den lilla grunda naturliga dammen porlar rogivande intill altanen.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2002. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad, ommålad 2016-17. Takbeklädnad: 2-kupiga ytbehandlade betongpannor. Fönster: Elitfönster, 3-glas isolerruta, Up 1,3. Ventilation: Mekanisk frånluft med tilluftsventiler i alla rum. Vatten/avlopp: Kommunalt. Kallvind. Brygga i hela utrymmet samt en större del försedd med golvyta för förvaring. Belysning och eluttag finns. Centraldammsugare ingår. Enheten är placerad i klädkammaren intill hallen. Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme, separata rumstermostater. Anläggning: IVT690, installerad 2013. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 67 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 120 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-02-17. Utföres av Karl-Johan Lidström. Renoveringar: Inga större renoveringar har krävts, men ommålning av fasad samt delvis ny altan är gjord de senaste åren.
Uteplats:
Ca 100 kvm altan i flera sollägen. Morgon- resp. dag/kvällssol.
TV- och internetanslutning:
Fiber installerat, kopplat till Södertälje stadsnät.
Bilplats:
2 parkeringsplatser på tomten samt goda möjligheter till ytterligare parkering vid tomtgräns. Baksidan kan också nås med bil, för tex förvaring av släpvagn och transporter.
Övriga byggnader:
Större varmbonat förråd, inrett som snickarbod (varmbonad). Även förråd för trädgårdsredskap, cyklar etc. finns.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Ytterenhörna-Tuna Ga:5.
Södertälje Ytterenhörna-Tuna Ga:4.
Planer och bestämmelser: Område Vid Ytterenhörna Kyrka, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19630119).
Rättigheter last: Avtalsservitut: Grundvattenskydd - Se beskrivning.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut Grundvattenskydd.

Området

Enhörnalandet är en halvö i Mälaren med Ekerö på den ena sidan och Mariefred på den andra. Gripsholms slott ligger inte långt ifrån och på Selaön finner vi Mälsåker med sin pampiga huvudbyggnad som idag ägs av Kungliga Vitterhetsakademien. På Enhörnalandet finns fornlämningar från stenåldern och det har även funnits tegelbruk i trakten sedan medeltiden. 

I början av 1900-talet växte en mängd handelsträdgårdar upp i trakten vilket bland annat berodde på de goda förbindelserna till Stockholm tack vare ångbåt från Sandviks brygga. Handelsträdgårdarna sålde både blommor, frukt och grönsaker och odlade både på friland och i drivbänkar. De år man lyckades få fram färska jordgubbar lagom till Valborgsmässoafton kunde man sälja dem till Arvid Nordquists för 15 kronor litern, en ansenlig summa på 1940–1950-talen!

Fem smultronställen i närområdet:

- Enhörna friluftsgård (500 m) med massor av aktiviteter året runt
- Körsbärslunden: magiskt vacker plats året om (700 m)
- Sandvikens ångbåtsbrygga (2,5 km) med bad och båttrafik till Mariefred och Stockholm.
- Jättebra, välsorterad ICA-affär (2,5 km)
- Lurberget i Överenhörna: Enhörnas vackraste vy över Mälaren (10 km).

Övrigt

Gatan är en återvändsgata som innebär att man slipper genomfartstrafik. Området är inte för stort, ligger ihop med äldre bebyggelse och har nära till allt.
Inom 300-500 meter finns busshållplats, bra skola/förskola samt en idrottsanläggning med elljusspår, utegym, flera fotbollsplaner med gräs, konstgräs, hockeyrink, pulkabacke och skidspår på vintern.
Det är också nära (ca 2,5 km) till den lokala pizzerian, ICA-affären, trädgårdshandel och sjön Mälaren. Flera badplatser finns inom räckhåll.

Det nuvarande ägare själva uppskattat mest är kvalitén i bostaden, materialen som använts samt planlösningen, läget i området med närhet till allt - och den underbara tomten.