Avsluta filmen

Skillebyholm

Skillebyholm 30

Se filmen
Såld

Bo energisnålt (energiklass A) i ett av Järnas mest populära områden med utsikt över äng och hav!

Skillebyholm har under de senaste åren växt fram till att bli en fantastisk oas med villabebyggelse i olika stilar och arkitektoniska drag. Här bor du med naturreservaten inpå knuten och närhet till Östersjön. Nu ges nästa familj möjlighet att bo på denna underbara plats!

Skillebyholm 30

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
150  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
1 517 kvm
Byggår:
2018
Bo energisnålt (energiklass A) i ett av Järnas mest populära områden med utsikt över äng och hav!
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Nu öppnas möjligheten upp att bo och leva med detta underbara läge i Skillebyholm utanför centrala Järna. Här erbjuds ett energisnålt boende (energiklass A) i ett plan med fantastiska vyer över ängar och Östersjön. I det stora rummet om ca 70 kvm med stora fönsterpartier, kommer man verkligen nära naturen och livet som pågår utanför med kossor och får som betar under sommarhalvåret. Det är svårt att sammanfatta alla värden som upplevs när man stiger in i detta underbara hem men de nuvarande ägarna beskriver det så här:

"Huset öppnar upp sig mot naturen och trädgården med de stora fönsterpartierna och gränsen mellan ute och inne flyter samman. Den höga takhöjden (ca 3,7m i takhöjd i vardagsrummet där det är som högst), i kombination med det underbart soliga läget mot sydost, skapar en skön plats att tillbringa tid med familj och vänner. Vardagsrummet är så stort att olika aktiviteter kan pågå samtidigt. Det finns plats för många att samlas runt köksön och laga mat och umgås tillsammans. Terassen utanför blir nästan som ett eget rum tack vare pergolan och det finns alltid en plats att sitta på oavsett sol och vind".

Nuvarande ägare som lätt uppföra huset på tomten 2018 har också skapat en fantastisk trädgård med växthus, damm och flera olika fruktträd, buskar och planteringar. Under 2022/2023 lät man dessutom uppföra en sidobyggnad att ha som ett gästhus/ateljé för hemmaarbete. Detta står idag vädertätt på tomten men har inte inretts/färdigställts invändigt ännu. Här öppnas möjligheten upp för nästa ägare att inreda huset på ett sätt som passar just sin familjebild. Kanske blir det ett garage istället? Kanske vill du ha en uthyrningsdel eller ett generationsboende? Du bestämmer!

Välkommen till ett hus och en plats för umgänge, vila och njutning i vardagen!

Känner du att det här låter som en tillvaro du skulle kunna "stå ut med"? Kontakta mig isåfall så bokar vi in dig för en visning. Innan du ges möjligheten att se huset på plats kan du se bilderna och filmen som vårt systerbolag Florin Partners Media Group har producerat, säljarnas egna sommarbilder (som är en bilagd PDF under "dokument och länkar") och rumsbeskrivningen på vår hemsida, så får du en försmak på vad som väntar en ny ägare till Skillebyholm 30

Varma hälsningar Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH RUMSBESKRIVNING

Huset har efter nuvarande ägares önskemål ritats och beställts genom Fiskarhedenvillan och är byggt i ett plan om 150 m2 BOA. Planlösningen i huset har anpassats till de vackra vyerna mot åkrarna och Ekvik/Östersjön där kök och vardagsrum är öppet mot varandra med stora fönsterpartier ut mot altanen som löper längs med hela huset. Den inre delen av huset, som har fönster mot gavlar och gården, är mer privat och inrymmer idag tre sovrum, eller två sovrum och ett arbetsrum så som nuvarande ägare har valt att disponera ytan. Huset värms upp med en frånluftsvärmepump (Nibe) och en kamin som installerades i samband med att huset byggdes 2018. Samtliga rum i huset värms upp med vattenburen golvvärme. I alla torra utrymmen ligger parkettgolv och alla våtutrymmen är helkaklade med klinkergolv. Under 2023 har solcellspaneler installerats med en beräknad årsproduktion om 15 000 kWh/år vilket gör fastigheten nästintill självförsörjande på el - även med 1-2 elbilar som nuvarande ägare har använt till vardags för pendling till arbete mm! Byggnaden är försedd med centraldammsugare med uttag i entréhall och hall in mot badrum och sovrum. För den som önskar kan även vissa trädgårdsredskap överlåtas (exempelvis gräsklippare).

Hall, Groventré och Gäst-WC
Husets entré nås från gården intill uppfarten och har ett klinkergolv och vitmålade väggar. Från hallen nås groventrén som huserar frånluftsvärmepumpen, varmvattenberedare, tvättmaskin, torktumlare, städskåp och en dusch. Även groventrén har klinker på golvet och en dörr ut mot husets högra gavel (sett från uppfarten). Vidare in i hallen finns en helkaklad gäst-WC med tvättställ och kommod.

Vardagsrum, Kök och Matplats
Efter hallen öppnar huset upp sig till ett stort rum som rymmer både kök, vardagsrumsdel och en matplats. Detta rum har en imponerande takhöjd om ca 3,7 m till den högsta delen av innertaket och rummet är hela ca 70 m2 stort! Längs med det stora rummet, som löper gavel till gavel på huset, finns stora fönsterpartier ut mot den stora altanen med utsikt över åkrar, naturreservatet och Östersjön. Det sydostliga läget gör att solens strålar flödar in i detta rum hela dagarna på sommarhalvåret. Taket i rummet är laserat och har en trävit nyans. Vardagsrumsdelen, som rymmer gott om sittmöbler, övergår till köksdelen som är inrett med stommar längs med den inre väggen med både över- och underskåp. Längs med väggen finns kyl, frys, diskmaskin i rostritt och ugn, mikro samt en bred diskbänksplåt med dubbla hoar. Samtliga vitvaror i köket är från Siemens (2018) med undantag från fläkten som är från en annan leverantör. Köket är från Ballingslöv. Mitt i rummet finns den stora köksön som har en induktionshäll med tillhörande fläkt. Bänkskivan på köksön är i massivt Valnötsträ. Här finns också en extra vask som är bekvämt belägen intill hällen. Matplatsen intill köket rymmer idag ett stort matbord och serveringsskåp och man har även här utsikt över de vidsträckta fälten och havet.

Sovrum och badrum
Två av husets sovrum ligger intill varandra med en mellandörr där ett av rummen idag används som arbetsrum. Genom en mindre hall som ligger intill matrumsdelen nås både ett av de mindre sovrummen, badrummet och Master Bedroom. Det stora badrummet är helkaklat och har klinker på golvet. Badrummet har dubbla handfat med kommod, ett bubbelbadkar för två personer och en separat dusch. Master Bedroom har ett stort fönster ut genom husets vänstra gavel gavel och en hel garderobsvägg med gott om plats för förvaring.

SIDOBYGGNAD

Under 2022/2023 lät nuvarande ägare uppföra en sidobyggnad om ca 45 m2 på tomten med en tanke om att inreda detta som ett kombinerat gästhus och arbetsplats/ateljé för hemmaarbete. Huset står på plats och är vädertätt men har inte inretts/färdigställts invändigt ännu. För nästkommande ägare finns därför möjligheten att själv bestämma hur utrymmet kan nyttjas på bästa sätt för sin egna familjebild. Byggnaden skulle kunna användas för generationsboende, garage eller uthyrningsdel. Planskissen i denna beskrivning är ett exempel på hur planlösningen kan utformas, men kan självklart justeras efter nästa ägares önskemål då det inte är färdigställt ännu. Byggnaden är, likt huvudhuset, uppförd på en betongplatta på mark och det är förberett för att kunna dra in både el, vatten och avlopp i byggnaden.

TRÄDGÅRDSBESKRIVNING

Trädgården sluttar mot sydost, i riktning mot havet, och har en flackare del mot gatan. Gräsmatta finns på olika ställen. En stor vildapel finns på tomten och sammanlagt ca 10 fruktträd (äpplen, kvitten, mullbär, päron och paradisäpplen). Vidare finns ett flertal plantor med druvor, clematis, rosor, rhododendron mm. Flera lavendelplantor har anlagts i slänten. I växthuset intill husets framsida finns ett fikonträd, druvor, persikoträd och blåregn. På altanen mot sydost på husets baksida klättrar rosor och vindruvor som bildar ett "tak" i pergolan. Trädgården är spännande med många olika växter till ett stort sammanlagt värde. En yta intill husets högra gavel är avsedd för odling i bäddar eller pallkragar. Vidare finns tre vinbärsbuskar, fläder, äkta kastanj, valnötsträd och körsbär. Runt dammen växer bambu, japansk lönn och olika grässorter. Området har sommarvatten från en närliggande å - så det är sällan vattnet tar slut. Två tankar finns som extra resurs för bevattning under sommaren. Två yttre förråd finns utmed fasaden för trädgårdsredskap mm. Tomten är grönskande, riklig, vacker och spännande med många olika rum och blommar från tidig vår till sen höst. Tomten angränsar direkt till en hage där hästar eller får betar på sommaren och där en vandringsled passerar.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 150 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 517 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plansvilla. Byggnadsår: 2018. Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel pigmenterad med Järvitriol. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Enskilt avlopp. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Frånluftsvärmepump. Anläggning: Nibe, installerad 2018. Larm finns. Energideklaration: Energiklass A. Specifik energiprestanda 44 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 90 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2024-01-24. Utföres av Per Kihlström, Kihlström bygg- och fastighetskonsult AB. Fel/brister: I den bortre norra delen av terassen har en mindre sättning ägt rum som gör att den yttre delen lutar något. Detta beror på att det i den yttre delen är lera under terassens stöttor.
Uteplats:
Stor terass i sydostlig riktning och en ytterligare uteplats i sydvästlig rikting. Sol hela dagen.
TV- och internetanslutning:
Fiber är indraget till huset via Skilleby Net, Telia.
Bilplats:
Stor uppfart med plats för 2-3 bilar och möjlighet att bygga om sidobyggnad till att delvis bli garage.
Övriga byggnader:
Sidobyggnad har uppförts 2022/2023 om ca 45 m2 och har inte helt färdigställts, men är däremot vädertätt. Denna byggnad kan med förhållandevis enkla medel konverteras till att bli ett garage, eller så kan man bygga vidare på visionen om ett kombinerat gästhus och ateljé som nuvarande ägare har haft.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Hölö-mörkö, Landskapsbildsskydd (Beslutsdatum: 1968-05-17, Senast ändrad: 2023-05-04).
Planer och bestämmelser: Skillebyholm,del av skilleby 4:59, Detaljplan (Beslutsdatum: 2011-10-06, Registreringsdatum: 2011-12-08, Senast ändrad: 2020-07-24).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE SKILLEBY GA:11 - VA-LEDNINGAR MM.
SÖDERTÄLJE SKILLEBY GA:10 - VÄG.

Området

Så här beskriver de nuvarande ägarna området:

"Helt underbara grannar med en fin gemenskap. Nära till underbar natur, trädgården och parken vid Skillebyholm. En liten gårdsbutik med ekologiska grönsaker och mejeriprodukter, café och restaurang på gångavstånd. Nära till vattnet vid Yttereneby naturreservat eller Skillebyholm. Busstrafik genom SL ca 1 km bort. Vacker hage alldeles intill. Nära till skolor och Ytterjärna Kulturcenter med Kulturhuset, restaurang, butiker och café. Nära till Saltå Kvarn och bageri. Devilda viltbutik ligger nära också nära samt Nibbleskogen med fina bär- och svampmarker.

Nuvarande ägares smultronställen i området:

- Skillebyholms brygga
- Kärleksudden
- Skillebyholms gårdsbutik och café
- Saltå Bageri
- Devilda viltbutik.