Avsluta filmen

Pershagen

Sjöbackastigen 1

Se filmen
Såld

"Community-känsla" vid Saltsjön i Pershagen med gemensam brygga/båtplats!

"Den lilla gatan som bara leder fram till ditt hus och dina fem grannar ger en "community-känsla", så det känns inte konstigt att röra sig mellan bryggan och huset endast iklädd badrock och flip flop".

Sjöbackastigen 1

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
179  kvm
Biarea:
36 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 180 kvm
Byggår:
1978
"Community-känsla" vid Saltsjön i Pershagen med gemensam brygga/båtplats!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Vakna en lördagsmorgon i mitten av juli, ta med dig en kopp kaffe från köket och sätt dig på balkongen och njut av utsikten över Hallsfjärden framför dig. När du avnjutit kaffestunden i lugn och ro, tar du med dig en handduk ner till den gemensamma bryggan - ett stenkast ner från huset - och tar ett svalkande morgondopp, innan du ska börja med frukostbestyren. Den lilla gatan som bara leder fram till ditt hus och dina fem grannar ger en "community-känsla", så det känns inte konstigt att röra sig mellan bryggan och huset endast iklädd badrock och flip flop.

Ikväll kommer några vänner över på middag. Väderprognosen säger att det blir en varm dag så det passar bra att duka upp på balkongen. Skulle det komma en skur framåt kvällen, sitter ni tryggt här under tak och blir gästerna kvar länge - vilket ju inte är osannolikt - blir det mysigt med takbelysningen framåt småtimmarna. Kanske blir det kvällsdopp vid bryggan också - vem vet?"

Passa på att gå in under "dokument & länkar" på vår hemsida och se vår rundvandring och vår film, så får ni en känsla av vad som väntar er här på Sjöbackastigen 1 i populära Pershagen. Meddela mig gärna om intresse finns av visning, så återkommer jag med tid.

Varma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Huset renoverades omfattande 1999. Då renoverades bl a de båda badrummen, köket och de flesta ytskikten invändigt. Badrummen har kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme och handdukstork. Köket är utrustat med hel kyl och hel frys, spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin och micro. Köket har en magnifik utsikt över Saltsjöns inlopp mot Södertälje kanal! Samma fina utsikt har man från ett av sovrummen, vardagsrummet och balkongen. I vardagsrummet finns det en murad öppen spis med ett handmålat motiv, signerat från byggnadsåret 1978. Härifrån nås också balkongen med den fina utsikten mot vattnet. Det finns inbyggd belysning i takfoten för att man ska kunna sitta ute och njuta även när solen har gått ner. På det här planet finns även en stor hall med en garderobsvägg (det var ursprungligen ett sovrum). På entréplan finns två sovrum och lika många i souterrrängplan.

I souterrängplan finns en separat ingång till huset - kan vara bra om bostaden kommer att användas som generationsboende! Här ligger det ett fint marmorgolv som följer oss till höger in i den inre hallen - bort mot de båda sovrummen, tvättavdelning och dusch/bastuavdelning. I allrummet, som har utgång till en uteplats - även den med takbelysning (likt balkongen ovanför) - ligger det ett massivt och exklusivt Hälsingegolv som är tillverkat i Hedemora. Varje tilja är produkten av ett gediget yrkesarbete. I allrummet finns också en murad öppen spis lik den på entréplanet.

Fastigheten har två adresser: Sjöbackastigen 1 och Bränningestrandsvägen 43, infart är via den senare. Med fastigheten har man servitut på att nyttja bryggan till vänster vid infarten till Sjöbackastigen - även båtplats.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 179 m², biarea 36 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 180 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Sluttande trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan i souterräng. Byggnadsår: 1978. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Betong och trä. Bjälklag: Betong och trä. Fasad: Tegelstensfasad. Takbeklädnad: Betongpannor (bytt ca 2015). Fönster: Isolerglasfönster. Ventilation: FTX (mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning). Vatten/avlopp: Kommunalt. Bergvärme. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 56 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 100 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-05-24. Utföres av Niklas Sjöberg, FST Husbesiktningar AB. Renoveringar: Omfattande renoverat 1999. Yttertaket bytt runt 2015.
Uteplats:
Stenlagd uteplats på baksidan mot vattnet samt under balkongen (utanför allrum i souterrängplan).
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnätet.
Bilplats:
Fristående garage med vidbyggt förråd. Plats för flera bilar på uppfarten.
Övriga byggnader:
Förråd.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Pershagen, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19760507).
Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning.
Samfällighet: SÖDERTÄLJE LOTSKUTTERN S:1.
Rättigheter förmån: Officialservitut: Brygga båtplats.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut VILLA.

Området

Nuvarande ägares 5 smultronställen i området:

- Badplats med en liten sandstrand en bit bort på gatan.
- Bränninge naturreservat med fina promenadstigar och mycket att upptäcka.
- Pulkabacke och lekplats mitt i Pershagen.
- Pershagens IP med möjlighet till spontanidrott eller fotboll/innebandy i Pershagen SK's regi.
- Cykel-/gångavstånd till Glashyttans värdshus och sandstranden där.


Lugnt område med trevliga grannar. Nära till skola, buss, tåg till Stockholm (ca 22 minuters restid) och påfarten till motorväg (E4 och E20). Fina strövområden både i det vackra villakvarteret och det intilliggande skogsområdet.

Pershagen - strax söder om centrala Södertälje - är ett trivsamt och naturnära bostadsområde nära Hallsfjärden och infarten till Södertälje. Här finns småbåtshamnar, bryggor och fina promenadvägar längs vattnet. Bebyggelsen utgörs till allra största del av villor, byggda från 1910-talet och framåt. Bussförbindelserna till bland annat Södertälje Syd och Södertälje Centrum är mycket frekventa, smidiga och närmaste hållplats är endast några minuter från huset, vilket gör det enkelt att pendla från denna adress. När du inte vill laga mat själv, finns såväl pizzeria som thai-/wok-/sushirestaurang också nära. Pershagenskolan, som är en F9-skola, ligger även den inom gångavstånd.