Avsluta filmen

Tystberga

Sillevägen 10

Se filmen
Såld

Compact living när det är som bäst!

"Vi har lagt ner mycket kärlek i renoveringen av fastigheten", säger Nina och Wilhelm som bor här nu. Det är något man verkligen känner när man rör sig runt på fastigheten och ser alla smarta lösningar och genomtänkta detaljer.

Sillevägen 10

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
48  kvm
Antal rum:
3 rum
Tomtarea:
3 783 kvm
Byggår:
1968
Compact living när det är som bäst!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ibland känns det konstigt att använda sig av en bostadsarea i kvadratmeter, när man ska marknadsföra en bostad. Speciellt när jag - på ett rättvisande sätt - ska försöka förklara bostadsytorna i den här "pärlan" på Sillevägen 10 i Tystberga. Här skulle jag vilja hälsa alla välkomna till ett boende om ca 128 kubikmeter i bostadshuset. Bostadens alla volymer har verkligen utnyttjats till max! Det känns som att det inte finns en outnyttjad kubikdecimeter i hela bostaden, man har tänkt på allt utan att det känns intryckt och trångt - de 48 kvadratmeterna boarea till trots! Bl a har man lyckats få till en sovalkov med smart klädförvaring under, ett härligt kök med en köksfläkt, som bara är synlig när den används samt en återvinningsstation utanför fönstret, så att man blir av med allt avfall och skräp direkt - inget som ligger och luktar och tar plats inomhus!

Det finns ett gästhus ute på tomten, som idag används som kontor (fast nätkabel är indragen), men som kan vara en passiv inkomst för en ny ägare som kanske vill hyra ut den, eller utnyttja den som generationsboende eller för övernattande gäster. Gästhuset är utrustat med eget kök, egen WC och en öppen "storstuga" med plats för säng och/eller kontorsplats/alt. soffgrupp om så önskas.

På naturtomten finns även ett fristående garage, en sandlåda, ett lektorn, en rutschkana, en lekstuga och flera mysiga uteplatser. I anslutning till bostaden finns två altaner. Här växer bl a humle och vindruvor. Hallon, blåbär och lingon hittar man också på tomten.

Den lummiga tomten och känslan av att naturen alltid är närvarande - tillsammans med tillgängligheten till både Nyköping och Stockholm via E4:an - är vad nuvarande ägare uppskattat extra mycket med boendet här. "Vi har lagt ner mycket kärlek i renoveringen av fastigheten", säger Nina och Wilhelm. Det är något man verkligen känner, när man rör sig runt på fastigheten och ser alla smarta lösningar och genomtänkta detaljer. Anmäl ditt intresse för visning, så får du uppleva allting själv på plats.

Följ med Jonathan hos oss på en rundvandring innan visningen. Du hittar videon under "DOKUMENT & LÄNKAR" på vår hemsida.

Varma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Hallen är klädd med massivt furu som är lutat och sedan hårdvaxoljat (2019). Golvet för oss vidare till kök, vardagsrum och de båda sovrummen.

Två sovrum, ett av dem har en alkovlösning med praktisk klädförvaring under.

Vardagsrum öppet mot kök. Här finns kaminen och utgång till uteplatsen.

Köket installerades 2019 (med hjälp av elektriker och rörmokare). Här ligger en bänkskiva av massiv ek, hårdvaxoljad med godkänt material med avseende på livsmedelskontakt. Utrustningen består av: IKEA kyl/frys (2017), IKEA häll (2019), IKEA ugn (2019), diskmaskin (Siemens 2021) samt en praktisk köksfläkt som göms bakom en tavla på väggen, när den inte används. Praktisk återvinningscentral direkt utanför köksfönstret!

Badrummet renoverades 2018 av fackmän (våtrumscertifikat och kvitton finns). Här ligger det ett klinkergolv och utrymmet är utrustat med : WC, dusch, kommod, överskåp och vitvaror: tvättmaskin och torktummlare från Bosch (2018) samt varmvattenberedare från Metro Therm om 160 liter (2018)

Övrigt:
Loft med bra förvaringsmöjligheter.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 48 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 3 rum varav 2 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 3 783 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Skogstomt/naturtomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1968. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. ommålad 2019-2021. Vindskiva på västlig gavel utbytt 2020 (inget behov av byte på de andra). Takbeklädnad: Plåt. Utv plåtarbeten: Nya hängrännor och stuprör (2019). Fönster: 2-glasfönster (målade 2021). Ventilation: Självdrag (förstärkt i våtrum). Vatten: Enskilt borrad brunn. Avlopp: Enskilt avlopp. Septiktank samt nyinstallerat BDT-avlopp (2021). Luft-/luftvärmepump (2018), el samt kamin. Energideklaration: Energiklass F. Specifik energiprestanda 116 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 209 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-09-09. Utföres av Zanel Skoro.
Uteplats:
Två altaner, den ena i söderläge och den andra i västligt och sydvästligt läge. Två vinrankor, som ger rikligt med druvor, ramar in husets västliga gavel. Humle, som börjar spira på försommaren. Hallon, blåbär och lingon finns också på tomten. Flera björkar och en ek hittar vi också här. Här finns även ett rikt djurliv (älg, hjort, rådjur mm). Det finns mycket plats för lek och olika aktiviteter på tomten (sandlåda, torn, rutschkana, lekstuga och mysiga uteplatser).
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget.
Bilplats:
Fristående garage. Plats för ytterligare tre bilar på tomten/uppfarten.
Övriga byggnader:
Isolerat gästhus med eget kök, WC med handfat och storstuga. Huset används idag som kontorsplats men kan självklart vara en uthyrningsdel för passiva inkomster eller ett perfekt generationsboende. Köket är utrustat med en kyl/frys från IKEA (2017).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Nyköping Torsåkers-Berga Ga:2.
Nyköping Torsåkers-Berga Ga:1.
Nyköping Torsåkers-Berga Ga:3.
Planer och bestämmelser: Berga 2:8, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19590930).
Rättigheter last: Officialservitut: Stamfastigheten äger rätt att över var och en av de avstyckade lägenheternaframdraga luftledningar och täckta ledningar för telefon, elektrisk energi och dränering. - Tele elledning dränering.
Rättigheter förmån: Servitut BDT.

Området

Fem smultronställen i närområdet:

- Lammsjön som ligger mycket nära har både brygga och sandstrand. Dess vatten blir snabbt varmt på våren.
- Badplatsen vid Kvarnsjön (en kort cykel/promenad bort). Sjön erbjuder bl a sandstrand, klippor, gräsmatta och hopptorn.
- Bergs gård (kafé, mtb, djur, lek)
- Skogsslinga som tar sig förbi Lammsjön och Kvarnsjön som utgör en fin 5 km-sträcka
- Sund Nergården (hotell och "Glamping").

Kommunikationer:

Lugnt och tryggt område med närhet till E4:ans påfart. Närhet till Blomenbergska förskolan.

Övrigt

Tidigare ägare byggde garaget 2006. Nuvarande ägare har sökt bygglov för tillbyggnad (se alternativ planlösning).

STÖRRE RENOVERINGAR:

HUVUDBYGGNAD

2017-21 Totalrenovering av huvudbyggnad:
2017 Installation av kamin.
2017 Höjt innertak till nock.
2018 Renovering badrum, kvalitetsdokument finns.
2018 Byte elcentral.
2018 Luft/luft värmepump
2019 Kök
2019 Nya stuprör och hängrännor.
2019 Fasad målades.
2020 Vindskiva på västlig gavel bytt.
2020 Målade fönster/dörrar utvändigt.

GÄSTSTUGA

2017-19 Totalrenovering av gäststuga:
2017 Grund, golvbjälklag och golv.
2017 Pentry
2017 Toalett
2017 Elcentral
2019 Fasad målades
2021 Målade fönster/dörrar utvändigt

ÖVRIGT

2021 Altan
2021 Elcentral samt elbilsladdare i garage.
2021 Nytt BDT avlopp
2018-21 Nya rör till septiktank
2018 Vatten filter installation i pumphus.