Avsluta filmen

2 rok, Centralt

Saltsjögatan 7

Se filmen

Bo i en vacker 1880-talsbyggnad med ett centralt läge alldeles intill Maren!

Välkommen till ett boende med det "lilla extra"! Här bor du med utsikt över Maren och grönska i en byggnad som andas 1880-talets nyrenässansstil. Lägenheten har under de senaste åren genomgått en förvandling från att tidigare ha varit en lokal till att nu vara ett stilsäkert och trivsamt hem.

Saltsjögatan 7

Typ:
Bostadsrätt
Boarea:
71  kvm
Antal rum:
2 rum
Våning:
1 av 3
Byggår:
1888
Avgift:
5 996 kr/mån
Pris:
2 680 000 kr, utgångspris

Visning

Sön 2/4

Kontakta mäklaren för överenskommelse om tid och ev. visning en annan dag.

Intresseanmälan
Bo i en vacker 1880-talsbyggnad med ett centralt läge alldeles intill Maren!
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Snart är de mörka månaderna över. Med siktet inställt mot att njuta av vår och sommar ställer du dig och blickar ut genom de stora fönstren som vetter ut mot Maren, där du ser solen glimra till i vattnet. Det är lätt att glömma bort att man bor på en av stadens mest centrala adresser med den här utsikten, tänker du.

Lägenheten har blivit en favoritplats för kompisgänget att umgås i. Öppenheten mellan kök och vardagsrum och den härliga takhöjden skapar en atmosfär, där samtalen bara flödar genom rummet. Ikväll kommer några vänner på besök och du passar på att lägga en flaska vin på kylning i vinkylen som du har i köksön. Som entusiastisk hemmakock är köksön din tron i lägenheten. Här är fantastiskt att stå och tillreda mat samtidigt som du har kontakt med vännerna.

Innan vännerna kommer passar du på att ta en promenad längs promenadstråken vid vattnet och stannar till och tar en kaffe i gästhamnen. Väl tillbaka på Saltsjögatan 7 sätter du dig på den privata uteplatsen och "laddar upp batterierna". Innan vännerna kommer på besök är det dags för en uppfriskande dusch i ditt stilsäkra helkaklade badrum där du tassar runt på det uppvärmda golvet.

Du plockar sedan fram ett av dina favoritplagg ur den stora garderoben, som du har i anslutning till sovrummet och väntar in gästerna. Ikväll står det Italienskt på menyn och du blandar ihop en Negroni till vännerna, innan du saltar pastavattnet och börjar tillaga middagen. Efter en lång och trevlig middag rör några av er sig ner till föreningens gemensamma lokal, där ni spelar en omgång biljard och kastar dart.

Välkommen att höra av dig om du känner att det här skulle kunna få vara en dag i ditt framtida liv. Innan det ges möjlighet för dig att titta på bostaden, se vår film, läs beskrivningen och se våra bilder, så får du en försmak av hur ett framtida liv här på Saltsjögatan 7 skulle kunna bli.

Varmt välkommen att boka in dig på en visning!

Varma hälsningar Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OM BYGGNADEN

"Ett mycket karaktärfullt hus med patina, ritat av Ernst Haegglund, som även ritade Stadshotellet. Den rika putsornamentiken är typisk för 1880-talets nyrenässansstil och, enligt Gelotte 1999, kännetecknande för Haegglund. Byggnaden är en av få lägre 1880-talshus i staden, mot Strandgatan har byggnaden villakaraktär. Välbevarad port och lummig trädgård mot Strandgatan. Byggnaden har ett stort arkitektoniskt och ett mycket stort miljöskapande värde genom sitt läge mellan Saltsjögatan och Strandgatan." - Södertälje Stadskärna - kulurhistorisk analys och värdering (Mellander Rönn, Sundström, Andersson 2006)


RUMSBESKRIVNING

Hall
Entré in till lägenheten med säkerhetsdörr. Hallen har vitmålade väggar och samma parkettgolv ("Balsamico Ek") som i övriga torra utrymmen i lägenheten. I hallen finns det plats för avhängning av ytterplagg. Väggen som är mellan garderob/sovrum och hall har två nischer med infälld belysning. I taket sitter dimbara spottar.

Badrum
Badrummet ligger direkt till höger efter man har passerat hallen. Badrummet liksom resten av lägenheten byggdes 2018. Badrummet är byggt av Conwood Bygg samt BC måleri och Kakel. Badrummet är helkalklat och har klinker på golvet. Kaklet är delvis fasat och uppsatt i halvförband. På väggen längst in i badrummet har man valt att "ta upp" marmorimitationsplattorna som är lagda på golvet upp på väggen. I badrummet finns även golvvärme, dusch med glasvägg, dimbara spotlights, tvättställ och WC.

Kök
Köket är placerat direkt in till vänster i lägenhetens största rum, som är kombinerat kök/vardagsrum. Köket är från Epoq (2018) och är byggt av Conwood Bygg. Väggarna är vitmålande (milltex, glans 7), likt resterande väggar i lägenhetens torra utrymmen. Kyl och frys, båda i fullhöjd, är från Samsung (2018). Ugn från Bosch (2018) och fläkt från Witt (2018). Häll, diskmaskin och vinkyl är från Electrolux (2018). Köksfläkten är placerad ovanför köksön. Köksbänkarna är i kompositsten med marmormönster. Kaklet i köket är fasat och är uppsatt i halvförband. I köket har man "knackat fram" och behandlat en tegelvägg som omsluter ett runt fönster. I köksön finns vinkylen installerad.

Vardagsrum
Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket och har fönster i tre väderstreck. Här finns plats för en stor matplats och vardagsrumsmöbler såsom soffa, bord och TV-bänk. Väggkulör och golv likt övriga torra utrymmen i lägenheten. Vardagsrummet går att dela upp med en vägg för att på så sätt få till ytterligare ett sovrum.

Sovrum
Sovrummet är beläget bakom köket, intill hallen och har plats för en dubbelsäng med sidobord. Sovrummet har också en stor garderob med gott om utrymme för klädförvaring.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Saltsjögatan 7.
Våningsplan:
Våningsplan 1 av 3.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 71 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 1888. Energideklaration: Energideklaration ej utförd.
TV- och internetanslutning:
Föreningens byggnad är ansluten till stadsnätet. Varje bostadsrättsinnehavare tecknar enskilt abonnemang till Internetleverantör.

Ekonomi

Pris:
2 680 000 kr, utgångspris.
Avgift:
5 996 kr/mån. Vatten och värme ingår i avgiften.
Andelstal:
Andel av insats är 13,24627%. Andel av årsavgift är 13,24627%.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 693 013 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 898 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 248 kr och hushållsel 650 kr.
Antal personer i hushållet: 3.
Säljarna uppskattar att hushållselen på ett år kostar mellan 6 000 -10 000 SEK beroende på elprisläget. Kostnad för hemförsäkring är inklusive bostadsrättstillägg. Observera att pantsättningsavgiften är en engångsavgift när man tar upp nya lån med bostadsrätten som säkerhet.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrätten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1312,5 kr som betalas av säljaren.

Förening

BRF Saltsjögatan 7.
Markägare: Föreningen äger marken.

Kommande renoveringar: Reparation och ommålning av fasad (2023-2025).

Området

Nuvarande ägares smultronställen i närområdet:
- Lilla gästhamnen
- Lilla Styrbjörn
- Torekällberget
- Kusens backe
- Promenadstråken längs med kanalen

Nuvarande ägare har också uppskattat det stillsamma området med närhet till kommunikationer, affärer, restauranger och grönområden.

Kommunikationer:

Södertälje ligger strategiskt till för kommunikation med både bil och kollektiva färdmedel. Lägenheten på Saltsjögatan ligger endast på 2 minuters promenadavstånd till Södertälje Centrum, där du bland annat kan ta dig in till Stockholm med pendeltåg på under 45 minuter.

Karta Klicka för större karta