Avsluta filmen

Enhörna

Sågvägen 11

Se filmen

Tomt i hjärtat av Enhörna!

På en avstyckad tomt från Enhörnaprofilen "Snickar-Lasses" gamla fastighet, finns nu möjlighet att slå ner byggpålarna och forma ett nytt boende i hjärtat av "körsbärslandet" Enhörna. En lummig skogstomt på en soldränkt skogsbacke, väntar på sin nya ägare!

Sågvägen 11

Typ:
Tomt
Tomtarea:
1 245 kvm
Pris:
1 750 000 kr, utgångspris
Bud:
1 600 000 kr Se budhistorik

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Högt, fint, unikt, läge i soldränkt skogsbacke bland körsbärsträd och ekar i hjärtat av "körsbärslandet" Enhörna. Det här kan vara platsen för ditt nästa hem!
Du bor i så fall ett stenkast till skola, dagis, busshållplats, friluftsgård och kyrkan - "mitt i byn". Kommunalt V/A är framdraget (ej betalt) till tomtgräns.
Du kommer bo i ett lugnt område med en iordningställd parkering (2019) med plats för 5 bilar.
Du behöver inte söka förhandsbesked för byggnation, då det ej är detaljplanerat område. Du kommer bo i ett uppvuxet bostadsområde med varierande arkitektur på de intilliggande bostäderna. Som närmaste granne kommer du ha enhörnaprofilen "Snickar-Lasses" gamla hus - som för övrigt fått hela gatan uppkallad efter sig!

Byggrätt:
BF1w, 150 kvm ( våningsplan 1) samt 40 kvm separat byggnad

Välkommen till Enhörnas hjärta!

Hälsningar Per och teamet på Florin Partners

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE YTTERENHÖRNA-TUNA 2:61.
Tomtarea:
1 245 m².
Tomt:
Tomtarea 1 245 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Skogstomt.
Byggnad:
Byggrätt: BF1w, 150 kvm ( våningsplan 1), 40 kvm sep byggnad. Kommunalt V/A finns vid tomgräns (anslutningsavgift ej betald).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Ytterenhörna-Tuna Ga:5. Planer och bestämmelser: Område Vid Ytterenhörna Kyrka, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19630119).

Ekonomi

Pris:
1 750 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 460 000 kr. Fördelat på: småhusmark 460 000 kr. Typkod 210 - Småhusenhet, tomtmark. Taxeringsår: 2018.
Fastighetsskatt/-avgift:
4 600 kr/år
Driftkostnad:
Fastighetsskatt/-avgift 4 600 kr/år tillkommer.

Området

Enhörnalandet är en halvö i Mälaren med Ekerö på den ena sidan och Mariefred på den andra. Gripsholms slott ligger inte långt ifrån och på Selaön finner vi Mälsåker med sin pampiga huvudbyggnad som idag ägs av Kungliga Vitterhetsakademien. På Enhörnalandet finns fornlämningar från stenåldern och det har även funnits tegelbruk i trakten sedan medeltiden. 

I början av 1900-talet växte en mängd handelsträdgårdar upp i trakten vilket bland annat berodde på de goda förbindelserna till Stockholm tack vare ångbåt från Sandviks brygga. Handelsträdgårdarna sålde både blommor, frukt och grönsaker och odlade både på friland och i drivbänkar. De år man lyckades få fram färska jordgubbar lagom till Valborgsmässoafton kunde man sälja dem till Arvid Nordquists för 15 kronor litern, en ansenlig summa på 1940–1950-talen!

Smultronställen i området:

- Sandviken, bad och ångbåtsbrygga med möjlighet att lägga i egen båt (ramp). Ångbåten med turer till och från både Stockholm och Mariefred

- Gillberga körsbärslund och det populära julglimret

- Norrlöts handelsträdgård med växthus, antik, loppis och "café stallet"

- Friluftsgården "Enhörnas mötesplats" med alla dess möjligheter, elljusspår, fotbollsplaner, utegym, skridskobana och pulkabacke

- Skogen och naturen.

Tomtkarta

Karta Klicka för större karta