Avsluta filmen

Pershagen

Rudstigen 15

Se filmen
Såld

Områdets finaste gavelradhus?

Om du drömmer om ett boende där det inte finns någonting som måste fixas innan du ska flytta in, där du har sol hela dagen och nära till parkeringsplats. Om du längtar efter ett harmoniskt boende med fina materialval där det känns att man lagt ner sin själ i renoveringarna - då har du hitta hem nu!

Rudstigen 15

SÅLD
Typ:
Radhus
Boarea:
110  kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
172 kvm
Byggår:
1971
Områdets finaste gavelradhus?
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Vårsolens strålar börjar äntligen hitta sina vägar genom det täta vintermörkret och här på Rudstigen 15 i Pershagen är man i full gång med påskbestyren. Det börjar dukas upp för en påskfika som snart inmundigas på baksidans soldränkta uteplats - allt under påseende och överseende av Buddastatyn som har en given plats i trädgården. Senare på kvällen kanske det vispas äggtoddy på framsidans uteplats, där kvällssolen tittar in - vad vet jag?

Om vi lämnar påskfirandet och tittar närmare på bostaden så kan den som varit inne i radhus i området tidigare snabbt konstatera att här har man ändrat på det mesta - i alla fall på entréplanet! Det som tidigare var ett kök intill hallen har blivit ett (i sammanhanget) gigantiskt WC/dusch/tvättrum med tidlösa ytskikt och fina materialval, som jag vill tro att alla håller med mig om. Köket har istället flyttats och byggts upp i anslutning till vardagsrummet. Mycket smart och genomtänkt, om jag får säga det själv! Under det vitlaserade enstaviga parkettgolvet ligger det numera vattenburen golvvärme (gäller hela entréplanet), vilket ger en behaglig värme - och man slipper de tråkiga radiatorerna på väggarna!

På övre plan är planlösningen inte ändrad. Ytskikten har renoverats av nuvarande ägare under senare år - bortsett från WC/dusch som en tidigare ägare har renoverat. När barnen flyttade ut blev ett av sovrummen en walk-in closet och ett annat sovrum blev istället ett kombinerat kontor- och musikrum.

Jag vågar sticka ut hakan och påstå att det här är områdets finaste radhus - jag har i alla fall inte sett något finare under mina 24 år i branschen! Välkommen att boka in dig på en visning och berätta gärna efteråt om du delar min uppfattning.


Hälsningar Per

PLANLÖSNING

Hall: Klinkergolv med golvvärme samt klädhängare och garderober.

Köksutrustning: Kyl/frys från Samsung 2018, övriga vitvaror från Ikea från 2016. Bänkskivor i komposit.

WC/dusch/tvättrum i entréplan: Tvätt/torktumlare Bosch 2016, vägghängd WC, kommod, duschhörna och handdukstork. Kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme.

Vardagsrum: Vitlaserad enstavig ekparkett (gäller även för köksdelen). Förrådsdel under trappan till övre plan.

WC/dusch på övre plan: WC, kommod, duschhörna och vattenburen handdukstork. Delvis kaklade väggar och klinkergolv med elgolvvärme.

Sovrummen på övre plan: Ekparkett i ett av rummen, furugolv i ett annat och heltäckningsmatta i de båda andra rummen.

Fakta

Typ:
Radhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 110 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 172 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Altan på baksiodan med sol fram till eftermiddagen (söderläge). Altan på framsidan med em/kvällssol (nordvästläge).
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 1971. Byggnadssätt: Grund: Uteluftventilerad krypgrund med betongbalkar på plintar och träbjälklag. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel och tegel. Takbeklädnad: Takpapp. Fönster: Isolerglaskassetter. Ventilation: Mekanisk ventilation. Vatten/avlopp: Kommunalt. Tilläggsisolerat vindsbjälklag/takkonstruktion enligt säljare. Fjärrvärme och luft-/luftvärmepump. Energideklaration: Energideklaration är utförd, 2011-10-17. Utföres av Anticimex, Leif Larsson. Renoveringar: 2011 Fastigheten förvärvades 2012 Ny takpapp samt ny trädäckning på trädgårdssidan 2014 Nya fönster 2016 Totalrenovering av entréplan inkl. ventilation 2018 Ny trädäckning entrésidan 2020 Målning av fasad.
Uteplats:
Trädgården är frun i husets skötebarn. Altan och gräsmatta. Bambubuskar längs grannens staket, prunkande växter så som rönnspirea och olika prydnadsgräs , dillpion och en vacker vit klematis som täcker stora delar av spaljén - och ramar in hela baksidan. Framsidan är nästan helt inklädd av altan, där stora krukor har fått rama in den stora soffgruppen som rymmer många gäster.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnätet.
Bilplats:
Garage ingår. Nuvarande ägare har dessutom två parkeringsplatser. De ingår inte per automatik. Man får kontakta samfälligheten för att få tillgång till dem.
Övriga byggnader:
Förrådsbyggnad på framsidan.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Ryssjan Ga:2.
Södertälje Pershagen Ga:2.
Planer och bestämmelser: Ryssjan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19710601).
Kv Ryssjan, Stadsplan (Beslutsdatum: 19701103).

Området

Fem smultronställen i området:

- Promenadstråk till Bränningegård
- Torpabadet
- Lilla barnvänliga Pershagenbadet
- Glashyttans värdshus
- Pulkabacke vid stora lekplatsen.