Avsluta filmen

Römora/Kallfors

Römora 41

Se filmen

Villa Skog - Lågenergihus med ett högt läge uppe bland trädtopparna i samklang med naturen!

Nu har "Villa Skog" färdigställts på denna magiska naturtomt. Här har man byggt ett välplanerat och välisolerat lågenergihus som är ett med naturen. Skogen ligger in på knuten och från den stora gjutna uteplatsen med söderläge kan du blicka ut över trädtopparna!

Römora 41

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
179,9  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
2 623 kvm
Byggår:
2023-2024
Driftkostnad:
21 777 kr/år
Pris:
9 500 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Villa Skog - Lågenergihus med ett högt läge uppe bland trädtopparna i samklang med naturen!
Alla bilder
Rundtur

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Nu står Villa Skog redo för sin nya ägare! Detta ladhus är byggt med respekt till naturen och har en närmast underhållsfri trädgård som består av skogsmattor och Sedum. Materialen är sobra och få till antalet vilket skapar en harmoni där betong möter puts och trä. Huset är uppfört med extra isolering i såväl ytterväggar som i vindsbjälklag, vilket innebär ett boende med låga uppvärmningskostnader. Projektet har genomsyrats av stor omsorg för detaljer. Ett exempel på detta är fasadfärgen som har tagits fram av en färgexpert för att matcha de omkringliggande träden i nyansen. Det är svårt att sammanfatta alla de värden som finns på denna plats och i hemmet som skapats här, men om det är någon som kan det så är det arkitekt Jorian Egge som har ritat huset:

"Planlösningen är en variant av det mest uppskattade enplanshuset som togs fram av byggfirman Sjöberg & Thermé, där min yrkesbana gick från snickare till in-house arkitekt. Genom Carporten och huvudbyggnadens norra fasad skär en centrumlinje. En relation sinsemellan som skapar både ett publikt rum på entrésidan, samtidigt som passagen mellan byggnaderna leder in till den privata trädgården och uteplatsen på husets södra sida. En rymlig öppen planlösning med siktlinjer i alla väderstreck kombinerat med mjuka övergångar till de privata delarna, skapar utrymmen att både umgås och dra sig tillbaka i. Det stora fönsterpartiet i kök/vardagsrum kommer verkligen till sin rätt på den insynsskyddade tomten. En platsgjuten uteplats i betong med en pergola skapar ytterligare ett rum innan tomten sluttar brant och utsikten tar över", skriver Jorian Egge.

Inte långt ifrån huset ligger populära Kallfors med golf, padel, restuarang, konferensanläggning och mycket annat. Södertälje ligger med ca 15 minuters bilresa och Stockholm nås på ca 40 minuter.

Varmt välkommen på visning! Missa inte heller filmen där vi går igenom huset och stannar upp vid några av husets och platsens alla attribut. Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Varma försommarhälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

RUMSBESKRIVNING

Allmänt
Huset är uppfört på en isolerad betongplatta på mark och värms upp med vattenburen golvvärme via en frånluftsvärmepump. Till frånluftsvärmepumpen hör även en värmeåtervinningsenhet. Golvvärmen kan styras med olika termostater i olika rum. I husets torra utrymmen fungerar betongplattan som husets golv (som är glättad och impregnerad utan golvlister) med undantag för Master Badroom och utrymmet mellan Master Bedroom och badrummet, där en heltäckningsmatta läggs in. Innertaken är i samtliga utrymmen från Moelven Trend och är vitvaxat. Den invändiga väggbeklädnaden (i alla torra utrymmen) är gipsputsade väggar utan lister. I huset har flertalet ljusintallationer gjorts, däribland fasadbelysning, spotlights i våtrum, kök/vardagsrum och spotlights i fönster- och ytterdörrsnischer. Takhöjden är ca 2,7 meter i hela huset.

Vardagsrum/Kök
Utrymmet är ca 63 kvm stort och inrymmer köket, och en stor sällskapsyta med plats för både matplats och soffgrupp. Stort skjutglasparti mot uteplats och pergola i söderläge. Köket är byggt med färdiga stommar medan luckorna är från ett snickeri och är i mörkt trä med grepplist. Bänkskivan är i Jura kalksten med en underlimmad ho. Köket är uppdelat på en väggyta med gott om plats för förvaring, kyl, frys och skafferi. I köksön finns diskmaskin, spishäll och vask. I vardagsrumsdelen finns en kamin (Jötul I 520 FR, en insats med inklätt putsat rökrör, och en sittbänk.

Badrum
I huset byggs två badrum, ett i anslutning till Master Bedroom och det andra i anslutning till de andra sovrummen. I badrummet intill Master Bedroom byggs platsbyggda handfat med frontfall i modell "Kolmården", stor bakbelyst spegel, inbyggnadsblandare, badkar, dusch och en WC. "Kolmården" 20x60 cm i halvstensförband. Halvsättning på väggar och upp till tak i dusch. Övriga väggar har putsas. På golvet ligger klinker (också "Kolmården"). Det mindre badrummet intill övriga sovrum byggs med likadana materialval men utan badkar.

Allrum/sovrum/arbetsrum
Huset är byggt med fyra sovrum där ett av rummen är tänkt som ett gästrum/kontor. Allrummet som ligger i anslutning till två av sovrummen kan byggas om till ett ytterligare sovrum om familjebilden kräver det.

Groventré
Intill den andra entrén finns en groventré som också fungerar som tvättstuga. På golvet ligger "Kolmården"-klinker av samma typ som i badrummen. Här finns förvaring längsmed en av väggarna och både tvättmaskin och torktumlare har installerats. Här står även frånluftsvärmepumpen med tillhörande värmeåtervinningsenhet.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE TAVESTA 1:304.
Typ:
Friliggande villa.
Storlek:
Boarea 179,9 m². Boareauppgift enligt Arean är uppskattad. 6 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 2 623 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plansvilla. Byggnadsår: 2023-2024. Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä Ytterväggarnas stomme består av 100mm fasadskiva(isolering), 10mm utegips, 220mm stomme med cell. Bjälklag: Trä. Fasad: Rakfalsad stående panel 120mm behandlad med täcklasyr (kerag tyrelin). Färdigstruken, nästa behandling bör göras om 10-15 år). Takbeklädnad: Plåttak (Areco AR7011 Mörkgrå) och Sedum på entrétak. Fönster: 3-glasfönster isoler (Velfac 200 Energy). Ventilation: Mekanisk till- och frånluft. Vatten: Enskilt. Egenborrad brunn. Avlopp: Enskilt. BDT-anläggning och sluten tank för avlopp. Skorstenstyp: Skorstenar av plåt (platsbyggda av plåtslagare). Frånluftsvärmepump NIBE S735 med tilluftsmodul Sam40 för värmeåtervinning. Energideklaration: Vänligen kontakta fastighetsmäklaren för en energiberäkning.
Uteplats:
En platsgjuten uteplats i betong med en pergola i söderläge.
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget via Telge/Stadsnät.
Bilplats:
Parkering för två bilar i carport och ytterligare bilar får plats på uppfarten.
Övriga byggnader:
Carport/förråd med en BYA om ca 56,7 kvm. Förrådet är ca 15 kvm stort och kan dela upp med en innervägg om två åtskiljda utrymmen önskas. Byggnaden är förberedd med el och är uppförd på en isolerad betongplatta på mark. I carportdelen finns spotlights samt fasadbelysning.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE TAVESTA GA:5.
SÖDERTÄLJE TAVESTA GA:4.
SÖDERTÄLJE ENE GA:9.
Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - se beskrivning.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut Kraftledning.

Ekonomi

Pris:
9 500 000 kr, utgångspris.
Pantbrev:
Totalt 1 800 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 21 777 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: elkostnad 12 677 kr, vatten/avlopp 4 500 kr, sotning 900 kr, renhållning 2 500 kr och samfällighet 1 200 kr. Årlig elförbrukning: 8 451 kWh/år.
Kostnaderna bygger på uppskattningar och antagna siffror då det inte finns någon kostnadshistorik ännu. TV/Bredband är frivilligt och redovisas därför separat. Kostnaden för fiber via Stadsnätet varierar beroende på vilket upplägg och leverantör man väljer. El- och uppvärmningskostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har det hemma, vilket elavtal man har, hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar. Angiven elkostnad avser både uppvärmning, varmvatten och hushållsel. Denna har räknats fram med följande modell: Uppskattad tillförsel av el (enligt framtagen energiberäkning x 1,5 kr/kWh (uppskattad kostnad för nätavgift och rörlig kostnad för förbrukad el) + uppskattad hushållsel (ca 15 kWh/m2 och år) 2 400 kWh. Totalt ger detta 8 451 kWh. Kostnad för tömning av tank uppskattas till ca 1500 kr per tömning. Antalet tömningar beror på, men hör görs ett antagande att tanken töms tre gånger om året. Kostnad för tömning av sopkärl uppskattas till ca 2500 kr/år.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning.

Karta Klicka för större karta