Avsluta filmen

Römora/Kallfors

Römora 41

Se filmen

Villa Skog - Lågenergihus med ett högt läge uppe bland trädtopparna i samklang med naturen!

Nu förbereds försäljningen av "Villa Skog" i projektet som vi kallar för "Utsikten". Här byggs ett välplanerat och välisolerat lågenergihus som är ett med naturen. Skogen ligger in på knuten och från den stora gjutna uteplatsen med söderläge kan du blicka ut över trädtopparna!

Römora 41

Kommande
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
179,9  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
2 623 kvm
Byggår:
2023-2024

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Villa Skog - Lågenergihus med ett högt läge uppe bland trädtopparna i samklang med naturen!
Alla bilder
Rundtur

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Nu kan vi äntligen presentera "Villa Skog" som är under byggnation i Römora intill Kallfors i Järna. Detta ladhus byggs med respekt till naturen och har en närmast underhållsfri trädgård som består av skogsmattor och Sedum. Materialen är sobra och få till antalet vilket skapar en harmoni där betong möter puts och trä. Huset byggs med extra isolering i såväl ytterväggar som i vindsbjälklag, vilket innebär ett boende med låga uppvärmningskostnader. Ett solcellstak installeras med en beräknad produktion som överstiger den beräknade konsumtionen för ett hushåll. Därför känner sig Robin Tamsi och Olle Magnusson, som projekterar fram huset, sig trygga med att ställa ut en garanti under de kommande 2 åren till den blivande köparen, att elkostnaden för förbrukad el blir netto-noll! Huset byggs med stor omsorg för detaljer. Ett exempel på detta är fasadfärgen som har tagits fram av en färgexpert för att matcha de omkringliggande träden i nyansen. Det är svårt att sammanfatta alla de värden som finns på denna plats och i hemmet som skapas här, men om det är någon som kan det så är det arkitekt Jorian Egge som har ritat huset:

"Planlösningen är en variant av det mest uppskattade enplanshuset som togs fram av byggfirman Sjöberg & Thermé, där min yrkesbana gick från snickare till in-house arkitekt. Genom Carporten och huvudbyggnadens norra fasad skär en centrumlinje. En relation sinsemellan som skapar både ett publikt rum på entrésidan, samtidigt som passagen mellan byggnaderna leder in till den privata trädgården och uteplatsen på husets södra sida. En rymlig öppen planlösning med siktlinjer i alla väderstreck kombinerat med mjuka övergångar till de privata delarna, skapar utrymmen att både umgås och dra sig tillbaka i. Det stora fönsterpartiet i kök/vardagsrum kommer verkligen till sin rätt på den insynsskyddade tomten. En platsgjuten uteplats i betong med en pergola skapar ytterligare ett rum innan tomten sluttar brant och utsikten tar över", skriver Jorian Egge.

Inte långt ifrån huset ligger populära Kallfors med golf, padel, restuarang, konferensanläggning och mycket annat. Södertälje ligger med ca 15 minuters bilresa och Stockholm nås på ca 40 minuter.

Huset färdigställs nu under en snabb takt och kommer stå färdigt i fabruri/mars 2024. Exteriört börjar huset bli färdigt, men en pergola ska byggas på uteplatsen och en spång runt om huset kommer anläggas. För den som önskar går det fortfarande att göra vissa egna anpassningar. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information. Du kan redan nu anmäla dit intresse. Se filmen där vi besöker bygget och läs rumsbeskrivningen på vår hemsida, så återkommer vi till dig. Välkommen att höra av dig vid frågor och för att få mer information!

Varma vinterhälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

RUMSBESKRIVNING

Allmänt
Huset uppförs på en isolerad betongplatta på mark och värms upp med vattenburen golvvärme via en frånluftsvärmepump. Golvvärmen kan styras med olika termostater i olika rum. I husets torra utrymmen fungerar betongplattan som husets golv (som är glättad och impregnerad utan golvlister) med undantag för Master Badroom och utrymmet mellan Master Bedroom och badrummet, där en heltäckningsmatta läggs in. Innertaken är i samtliga utrymmen från Moelven Trend och är vitvaxat. Den invändiga väggbeklädnaden (i alla torra utrymmen) är gipsputsade väggar utan lister. Den belysning som installeras är fasadbelysning, spotlights i våtrum, kök/vardagsrum och spotlights i fönster- och ytterdörrsnischer. Takhöjden är ca 2,7 meter i hela huset.

Vardagsrum/Kök
Utrymmet är ca 63 kvm stort och inrymmer köket, och en stor sällskapsyta med plats för både matplats och soffgrupp. Stort skjutglasparti mot uteplats och pergola i söderläge. Köket byggs med färdiga stommar medan luckorna är från ett snickeri och är i mörkt trä med grepplist. Bänkskivan är av en ljus kompositsten med en underlimmad ho. Köket är uppdelat på en väggyta med gott om plats för förvaring, kyl, frys och skafferi. I köksön finns diskmaskin, spishäll och vask. I vardagsrumsdelen finns en platsbyggd kamin (Jötul I 520 FR, en insats med inklätt putsat rökrör) och en sittbänk.

Badrum
I huset byggs två badrum, ett i anslutning till Master Bedroom och det andra i anslutning till de andra sovrummen. I badrummet intill Master Bedroom byggs platsbyggda handfat med frontfall i modell "Kolmården", stor bakbelyst spegel med inbyggnadsblandare, badkar, dusch och en vägghängd WC. "Kolmården" 20x60 cm i halvstensförband. Halvsättning på väggar och upp till tak i dusch. Övriga väggar putsas. På golvet läggs klinker (också "Kolmården"). Det mindre badrummet intill övriga sovrum byggs med likadana materialval men utan badkar.

Allrum/sovrum/arbetsrum
Huset byggs med fyra sovrum där ett av rummen är tänkt som ett gästrum/kontor. Allrummet som ligger i anslutning till två av sovrummen kan byggas om till ett ytterligare sovrum om familjebilden kräver det.

Groventré
Intill den andra entrén finns en groventré som också fungerar som tvättstuga. På golvet ligger "Kolmården"-klinker av samma typ som i badrummen. Här byggs förvaring längsmed en av väggarna och både tvättmaskin och torktumlare installeras. Här står även frånluftsvärmepumpen.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE TAVESTA 1:304.
Typ:
Friliggande villa.
Storlek:
Boarea 179,9 m². Boareauppgift enligt Arean är uppskattad. 6 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 2 623 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plansvilla. Byggnadsår: 2023-2024. Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä (220+45mm helisolerad). Bjälklag: Trä. Fasad: Rakfalsad stående panel 120mm behandlad med täcklasyr (kerag tyrelin). Färdigstruken, nästa behandling bör göras om 10-15 år). Takbeklädnad: Plåttak (Areco AR7011 Mörkgrå) och Sedum på entrétak. Fönster: 3-glasfönster isoler (Velfac 200 Energy). Ventilation: Mekanisk till- och frånluft. Vatten: Enskilt. Egenborrad brunn. Avlopp: Enskilt. BDT-anläggning och sluten tank för avlopp. Skorstenstyp: Skorstenar av plåt (platsbyggda av plåtslagare). Frånluftsvärmepump NIBE S735 med tilluftsmodul Sam40 för värmeåtervinning.
Uteplats:
En platsgjuten uteplats i betong med en pergola i söderläge.
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget via Telge/Stadsnät.
Bilplats:
Parkering för två bilar i carport och ytterligare bilar får plats på uppfarten.
Övriga byggnader:
Carport/förråd med en BYA om ca 56,7 kvm. Förrådet är ca 15 kvm stort och kan dela upp med en innervägg om två åtskiljda utrymmen önskas. Byggnaden är förberedd med el och är uppförd på en isolerad betongplatta på mark. I carportdelen finns spotlights samt fasadbelysning.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE TAVESTA GA:5.
SÖDERTÄLJE TAVESTA GA:4.
SÖDERTÄLJE ENE GA:9.
Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - se beskrivning.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut Kraftledning.

Ekonomi

Pantbrev:
Totalt 1 800 000 kr.

Karta Klicka för större karta