Avsluta filmen

Järna

Prästgårdsvägen 58

Se filmen
Såld

Putsad nyfunkisvilla i centrala Järna!

"Det går inte att öppna dörren till huset utan att bli hänförd av rymden och ljuset från panoramafönstren i vardagsrummet - som går från golv till tak! De vackra glasinfattade trädörrarna bidrar till det unika intrycket, samtidigt som det enhetliga ekparkettgolvet bidrar till lugnet i hemmet."

Prästgårdsvägen 58

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
135  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
1 038 kvm
Byggår:
2012
Putsad nyfunkisvilla i centrala Järna!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det går inte att öppna dörren till huset utan att bli hänförd av rymden och ljuset från panoramafönstren i vardagsrummet - som går från golv till tak! Den stenbelagda fondväggen och den pampiga murade kaminen, som står centralt i huset och sprider värme de dagar det behövs, bidrar självklart också till helhetsintrycket. Att ha öppet in till hemmet hjärta - som har matplats för familj och vänner - är också väldigt uppskattat, liksom utgången till den stora altanen som löper längs med långsidan mot sydväst. Här kan man njuta av solen från morgon till kväll sommartid! De vackra glasinfattade trädörrarna bidrar till det unika intrycket, samtidigt som det enhetliga ekparkettgolvet bidrar till lugnet i hemmet.

Bostaden har en planlösning som bjuder in till samvaro. Hall, vardagsrum och kök - med anslutningarna till altanen - med de öppna ytorna, gör det lätt att umgås många (när nu den möjligheten blir verklighet igen - snart får vi hoppas!) När man inte längre vill umgås, är det lätt att dra sig undan till sovrummen som är strategiskt placera mot husgavlarna, längst bort från umgängesytorna. Två kaxiga badrum med grå/svart klinker, mosaikdetaljer och skåpsluckor, markerar att det här inte är ett dussinhus. Det ser man i och för sig redan när man kör in genom gjutjärnsgrinden och ser den enorma garagebyggnaden som har plats för en husbil i carport-delen!

Välkommen att boka in dig på en visning!

Hälsningar Per

ALLMÄNT

Vattenburen golvvärme i hela huset.

Hall med klinker. Enhetlig parkett i övriga huset (bortsett från badrum).

Två badrum med kaklade väggar och klinkergolv.

Köket har utrustning från Samsung. Här finns spishäll, spisfläkt, Side by side kyl och frys med ismaskin, inbyggd micro, ugn och vinkyl.

I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.


Renoveringar:
2016 - Nytt garage
2018 - Ombyggnad altan
2019 - Dräneringen gjordes om längs södersidan
2019 - Ny frånluftsvärmepump.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 135 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 038 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2012. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Takpannor på läkt och underlagspapp. Utv plåtarbeten: Lackerad plåt. Fönster: Isolerglaskassetter. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Frånluftsvärmepump samt eldstad. Anläggning: NIBE F730, installerad 2019. Larm finns. Energideklaration: Energiklass D. Energiprestanda, primärenergital 56 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2014-10-24. Utföres av Karl-Johan Lidström.
Uteplats:
Altan på husets sydvästra sida med sol hela dagen fram till kvällen Tomten är inhängnad med staket och en stor grind med automatisk grindöppnare samt en separat gånggrind.
TV- och internetanslutning:
Fiber, Open infra.
Bilplats:
Stort garage med carport (högre till tak för tex husbil/eller vanlig personbil). Uppfart med plats för tre bilar. 2 elbilsladdare, en inne i garaget och en utanför.
Övriga byggnader:
Vidbyggt förråd intill garage/carport.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Hammaren, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19620724).
Tälleby 1:1, Stadsplan (Beslutsdatum: 19600729).

Området

Nuvarande ägares fem smultronställen i närområdet:
- Lilla maräng
- Järna bageri
- Morarundan
- Saltå bageri
- Närheten till havet och sjöar.

Kommunikationer:

Lugnt område med trevliga grannar. Nära till pendeltåg (Stockholm C på ca 50 minuter), skolor, mataffärer, mysigt centrum samt skog inom gångavstånd för promenader och löpning.

Järna är den näst största tätorten i Södertälje Kommun. Tätorten ligger söder om Södertälje alldeles i närheten av Östersjön. Järna är känt för sin ekologiska profil med Sveriges största sortiment av ekologiska produkter. Vidarkliniken och Saltå Kvarn är några välkände exempel. Bebyggelsen består mestadels av småhus men även flerfamiljshus finns.

Det finns sju kommunala förskolor och sex fristående förskolor i Järna. Två kommunala grundskolor och fyra fristående grundskolor finns också. Även ett par gymnasieskolor finns i Järna.