Avsluta filmen

Folkparken

Polkastigen 14

Se filmen
Såld

Bästa läget i området!

"Att ha stans kanske bästa förskolor inpå knuten var ovärderligt för oss, när barnen var i småskoleåldern. Nu har barnen flyttat ut och huset blivit för stort för oss, så det är dags för en ny familj att få njuta av fördelarna med att bo just här på Polkastigen 14."

Polkastigen 14

SÅLD
Typ:
Parhus
Boarea:
141  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
572 kvm
Byggår:
1999
Bästa läget i området!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det är självklart fritt för vilken familj som helst att bosätta sig här - på det i mitt tycke - bästa läget i området! Men är man en barnfamilj, kanske t o m med barn i förskole- och/eller lågstadieålder, kan jag inte tänka mig att man kan bo bättre än man gör här på Polkastigen 14 i Folkparken! Att barnen kan ta sig till och från skolan själva, är väl bara en dröm för de flesta småbarnsfamiljer? Att skolorna intill kanske är de bästa du kan önska dig i stan, är ju inte direkt negativt det heller!

På den friköpta tomten finns ett välbyggt boende i två plan, placerad på områdets bästa och största tomt (fortfarande i mitt tycke) - med behagligt avstånd till intilliggande vägar och med ett perfekt solläge. Här finns vidare en vackert anlagd trädgård med fina planteringar, ligusterhäckar och vinrankor som du kan plocka vindruvor direkt från klasarna, när du sitter ute på den skyddade altanen på baksidan av huset. Den plana trädgården med gräsmatta på baksidan inbjuder till lek - för både barn och vuxna. Ja, det finns mycket mer att säga, men jag tycker nuvarande ägare beskriver det bäst själva:

"Det lugna läget längst in på en liten återvändsgata med minimalt med trafik, är något vi uppskattat dagligen när vi bott här. Att få tillbringa den lediga tiden i en underbar och solig trädgård med fina planteringar och samtidigt ha den omedelbara närheten till parken intill, att ha ett par minuters promenad till Kusens backe (med motionsspår och utegym) samt några minuter ytterligare till centrum, har vi uppskattat mycket också. Närheten till kommunikation, med busshållplats ca 100 meter bort och ca 5 min till Östertälje station (för pendling mot Stockholm) kommer vi sakna nu, när vi ska flytta norrut i landet. Att ha stans kanske bästa förskolor inpå knuten var ovärderligt för oss, när barnen var i småskoleåldern. Nu har barnen flyttat ut och huset blivit för stort för oss, så det är dags för en ny familj att få njuta av fördelarna med att bo just här på Polkastigen 14", skriver Sussanne och Thomas som bor här nu.

Välkommen att boka in dig på visning om du tror att det här kan vara familjens nästa bostadsadress.

Varma hälsningar Per och teamet på Florin Partners.

ALLMÄNT
Vattenburen golvvärme i hela entréplan, radiatorer på övre plan. El-golvvärme i badrummet på övre plan. Ekparkett i samtliga rum - förutom våtrum.

Hall:
Klinkergolv som övergår till parkettgolv i inre hall.

Kök:
Köket har öppet mot vardagsrum med plats för ett matbord intill utgången till altanen. Utrustningen består av: Fullstor kyl och frys från Elektrolux (2020), diskmaskin från Elektrolux (2017), spis/ugn från Elektrolux (2009), köksfläkt från Thermex (2017).

Vardagsrum:
Vardagsrum med öppen planlösning mot köksdelen.

Tvättrum:
Utrustning: Tvättmaskin från Bosch (2020), torktumlare från Miele (2009), torkskåp från Elektrolux (1999).

Badrum:
Två badrum. Det på entréplan med dusch, WC och handfat. I det på övre plan fanns det ursprungligen badkar, men har nu dusch, WC och handfat. Båda badrummen med kaklade väggar och klinkergolv.

Sovrum:
Fyra sovrum på övre plan, varav två med garderober. Separat klädkammare.

Allrum:
Stort allrum på övre plan med anslutning till samtliga sovrum, klädkammaren och badrummet.

Förråd:
Till fastigheten hör ett varmförråd som nås från carporten (det är ett skyddsrum för området). Kallförråd på baksidan av huset.

STÖRRE RENOVERINGAR
Värmeväxlare till fjärrvärme bytt ca 2014.
Plattläggning för parkeringsyta ca 2015,.
Fasadmålning 2016.

Fakta

Typ:
Parhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 141 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 572 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 1999. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad (ommålad 2016). Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: Isolerglasfönster. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Fjärrvärme med utbytt värmecentral 2014. Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 105 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 73 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-10-22. Utföres av Karl-Johan Lidström.
Uteplats:
Stor uteplats med sol från lunchtid till sen kväll i sydvästläge. En fin uppvuxen trädgård med sol från tidig morgon till sen kväll.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnätet.
Bilplats:
Carport. Plats för upp till 4 platser på tomten.
Övriga byggnader:
Uteförråd på baksidan om ca 7 kvm (kallförråd). Varmförråd på framsidan om ca 13 kvm (skyddsrum).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Folkparken Ga:1.
Planer och bestämmelser: Folkparken, Detaljplan (Beslutsdatum: 19970324).
Folkparken Mm, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20080429, Registreringsdatum: 20081030).
Rättigheter last: Ledningsrätt: Fjärrvärme.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Förskolan Växthuset ligger inom ca 100 meter och Körsbärets förskola inom ca 300 meter. Majtorpsskolan ligger inom ca 300 meter, Södertälje IP och sporthall inom ca 600 meter och badhuset (Sydpoolen) ca 600 meter. Den uppskattade Coop-butiken i området ligger bara ett par hundra meter bort.