3 rok, Centralt

Polhemsgatan 16

Såld

En lisa för själen - centralt boende med alla bekvämligheter och utsikt mot kanalen!

Här erbjuds ett boende i populära HSB Körsbärsblomman 5 som bockar av det mesta - på de flestas - önskelista. Inglasad balkong med kvällssol som förlänger sommaren, tvättmaskin och torktumlare i lägenheten och varmgarage i direkt anslutning med hiss är bara några av de attribut som väntar här!

Polhemsgatan 16

SÅLD
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
78  kvm
Antal rum:
3 rum
Våning:
2 av 4, hiss finns
Byggår:
2011
Avgift:
4 636 kr/mån
En lisa för själen - centralt boende med alla bekvämligheter och utsikt mot kanalen!

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Eftermiddagen börjar gå mot kväll och solen tar sig sakta ner bakom horisonten. Du sitter här på den inglasade balkongen och njuter av varende stråle nu när ljuset stannar längre och längre för varje dag. Du ser masten av en segelbåt stryka förbi på väg från Mälaren som ska slussas ut i Östersjön. - Undra vilket äventyr som väntar tänker du i stillheten här på balkongen och möter den fascinerande och storslagna tanken att de kan vara påväg på en världsomsegling. Du blir kvar på balkongen en stund till och i köket är det uppdukat för en efterlängtad middag med nära och kära. - Skönt att ligga steget före tänker du och kommer ner i varv innan gästerna kommer"

Kan det här vara en dag i ett framtida liv? Varmt välkommen att höra av dig eller boka in dig på en visning på vår hemsida. Det är svårt att sammanfatta alla värden i denna lägenhet som är både välplacerad och välplanerad. Det som nuvarande ägare har uppskattat mest är utsikten från balkongen mot kanalen och kyrkan med sitt klocktorn, läget med 10 min promenadavstånd till centrum och tillgången till garaget som nås enkelt via hissen. I föreningen finns miljörum, cykelförråd och en gemensam uteplats och gräsmatta på baksidan med tillgång till bord, stolar, parasoll och grill.

Fram tills att du ges möjligheten att se lägenheten på plats är jag behjälplig med att svara på frågor och på vår hemsida finns ytterligare information om detta trivsamma hem.

Varma hälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners Fastighetsförmedling

RUMSBESKRIVNING

Hall/entré
Lägenheten ligger till vänster på plan 2 i byggnaden och nås via både trapphus och hiss. Lägenhetens hall är rymlig och här finns plats för både förvaring i högskåp och upphängning av kläder på en hatthylla. Ytterdörren är säkerhetsklassad och har ett tillhållarlås samt en kamera med display istället för ett traditionellt dörröga. Liksom i alla andra torra utrymmen i lägenheten ligger här ett trestavigt parkettgolv. Väggarna är tapetserade i en ljus kulör.

Badrum
Rakt in i lägenheten från entrén ligger badrummet. Våtrummet är helkaklat med klinker på golvet och är försett med elkomfortvärme. Här finns en duschörna med frostade glasväggar, handdukstork (el), tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, WC och tvättmaskin samt torkstumlare (Bosch 2012). Intill tvätt- och torkpelare finns ett förvaringsutrymme bakom ett draperi.

Kök
Köket, som är från svenska Vedum, är byggt i en vinkel och går i en vit/ljus kulör. Bänkskivorna är av laminat och diskbänksplåt. Den maskinella utrustningen består av en spis (utbytt till Electrolux 2019), fläkt (Franke 2012), kyl, frys och diskmaskin (från Bosch 2012). I överskåpet ovanför diskmaskinen finns plats för en Micro. I köket finns det plats för både matplats och ett vitrinskåp. Fönstret är mot gatan/allén i östlig riktning.

Sovrum 1 (Mater Bedroom)
Det större av de två sovrummen ligger intill köket, till vänster i passagen genom hallen. Här finns två öppningsbara fönster i östlig riktning, linneskåp och garderober (högskåp). Utöver förvaringen i sovrummet finns även en klädkammare på andra sidan passagen utanför rummet med goda förvaringsmöjligheter. Rummet är tapetserat med en mönstrad ljus tapet.

Sovrum 2
Det mindre sovrummet i lägenheten vetter mot syd/väst och har ett öppningsbart fönster ut mot lägenhetens balkong. I det mindre sovrummet finns två garderober (högskåp).

Vardagsrum och balkong
Lägenhetens vardagsrum är det största rummet och rymmer både soffa/sittmöbler, vardsagrumsbord, TV-möbel, och övriga förvaringsmöbler. Rummet är tapetserat i en ljus/vit kulör och har två stora fönster med utsikt mot föreningens gård, kanalen och de centrala delarna av Södertälje. Från vardagsrummet nås även den stora inglasade balkongen som med sin västliga riktning har både eftermiddags- och kvällssol.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 4, hiss finns.
Storlek:
3 rum varav 2 sovrum. Boarea 78 m². Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 2011. Föreningen äger fastigheten Södertälje Körsbäret 5, som byggdes år 2011 i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. Samtliga 77 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt med den totala bostadsytan 5294 kvm. Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX) system. Tilluft i lägenheterna sker via självdrag bakom radiatorerna. Primär värme för byggnaden och tappvarmvatten produceras i första hand via en värmepump på fastigheten där fjärrvärme används som spets (tillförsel vid behov). Energideklaration: Energiklass D. Energiprestanda, primärenergital 91 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2015-01-16. Utföres av Johan Hall, HV Besiktningskonsult AB. Övriga utrymmen: Föreningen har 3 lokaler med hyresrätt som har en yta på 123 kvm, samt 1 föreningslokal (15 kvm) och 2 förråd. Föreningen har ett parkeringsgarage. Garaget har 74 st P-platser för personbilar.
TV- och internetanslutning:
Via stadsnätet (Telge Nät). Möjlighet att välja mellan ett antal olika tjänsteleverantörer som erbjuder allt från internet, tv och telefoni.
Bilplats:
Garageplats kostar 650 kr/månad. Det finns lediga platser (kontrollerat 2024-02-06) och garaget nås via hiss. Garageporten/infarten är på Polhemsgatan. I varmgaraget finns 74 platser varav 22 av dessa är försedda med en laddstolpe. HSB Södertälje sköter parkeringskön i föreningen. I första hand hyrs platser ut till innehavare av bostadsrätt i föreningen.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse, med önskemål om i början av maj.

Förening

HSB BRF Körsbärsblomman 5.

Utförda renoveringar:
Under verksamhetsåret 2022 genomfördes underhåll på värmepump och en ny kalenderfunktion lades till.

Kommande renoveringar: Enligt föreningens underhållsplan så ska nedan åtgärder genomföras under år 2024.
- OVK besiktning och upprättande av ny Energideklaration
- Takrengöring och rengöring av hängrännor
- Uppgradering till 4G telefoner i hissarna (Pga nedstängning av äldre mobilnät)

Utöver ovan så genomförs löpande reparationer vid behov och felaktigheter på byggnaden och övriga gemensamma utrymmen.

Området

Polhemsgatan ligger med ett optimalt läge nära det mesta. Precis utanför går bussar åt alla håll, både i Södertälje och till Stockholm. I närområdet finns också flertalet restauranger, matbutiker, service, sjukhus, skolor samt fina promenadstråk längst kanalen och i skogen. Med en kort promenad ligger också Södertälje centrum med allt dess utbud.