Avsluta filmen

Pershagen

Pershagsvägen 14

Se filmen
Såld

Högt belägen grosshandlarvilla, längst in på tomten i eftertraktade Pershagen!

"Jag föll för husets rymd. Man kommer in till en stor hall med högt i tak, ett stort vardagsrum på ca 60 kvm med utgång till den soliga altanen på baksidan som är insynsskyddad. Stora ytor med stora rum - t ex vårt sovrum på drygt 40 kvm med rymliga garderober." Säger Håkan (nuvarande ägare)

Pershagsvägen 14

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
191  kvm
Biarea:
110 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 432 kvm
Byggår:
1928
Högt belägen grosshandlarvilla, längst in på tomten i eftertraktade Pershagen!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Kökschefen har börjat förbereda middagen i köket och någon börjar med dukningen i matrummet. Under tiden spelar middagsgästerna brädspel i solgasset på den insynsskyddade altanen på baksidan av huset. Man har precis öppnat upp altanen efter den långa vintern och våren som dröjt lite. Äntligen kommer värmen och säsongen med grillning och umgänge utomhus - kanske håller vädret i sig så att man kan sitta ute och äta!? Gästrummet intill matsalen är förberett för övernattningsgäster, om det skulle bli sent. Skulle barnen tröttna på de vuxnas sällskap så kan de sätta sig i soffan framför TV´n i vardagsrummet efter middagen. Allt är upplagt för en mysig middag med trevliga vänner!

Bostaden bjuder in till samvaro. Entréplanet har stora sociala ytor och takhöjden förstärker känslan av rymd (även om kvadratmetrarna är generösa). De privata avdelningarna med sovrum och badrum är samlade på övre våningen. Här finns också ett allrum med plats för hemmakontor och utgång till balkongen, där man kan avnjuta kvällens sista strålar, innan det är dags att gå och lägga sig. I källaren hittar vi bl a bastu och dusch, ytterligare ett sovrum, pannrum och utmärkta förvaringsutrymmen. Här lades det in klinkergolv och golvvärme för några år sedan.

Tack vare de stora ytorna och de tre våningsplanen finns det plats för lugn och ro och egen tid, även om man är många i hushållet. Det är något nuvarande ägare uppskattat extra mycket.

Välkommen att boka in dig på visning och upplev bostadens atmosfär på plats!

Hälsningar Per

PLANLÖSNING OCH ALLMÄNT

Hall:
Klinker med golvvärme.

Kök:
Köket är från Marbodal och installerades 2007. 2016 lämnades alla luckor in för ommålning. Uppdatering av häll, ugn, fläkt samt diskmaskin gjordes 2020. Kyl/frys byttes 2015. Trägolv med golvvärme. Bänkskivor i oljad ek. Plats för 8 personer runt köksbordet.

WC/badrum/tvättstuga:
Två badrum och en gästtoalett i bostaden. Badrum på övervåningen renoverades 2009 av fackmän, dusch/WC i källaren renoverades 2017 av fackmän. Båda badrummen har klinker med golvvärme. Gästtoalett i entréplan. I anslutning duschrummet i källaren finns bastu, tvättmaskin och torktumlare från 2017. Bra bänkytor och plats för torkning av tvätten.

Vardagsrum:
Vardagsrummet har öppnats upp mot ett tidigare intilliggande rum och rymmer numera både matsalsdel och TV-rum (ca 60 kvm). Här ligger det ett trägolv och det finns en öppen spis. Utgång till altanen på baksidan och anslutning till sovrummet på entréplan som nås via en vacker dubbeldörr.

Sovrum:
I stora sovrummet på övre plan (ca 40 kvm) ligger det en heltäckningsmatta och här finns gott om garderober och förvaringsmöjligheter. Två sovrum med trägolv. Ett sovrum i källaren med heltäckningsmatta. Möjlighet till ytterligare två sovrum, om behov finns.

Allrum/möblerbar hall:
Allrum på övervåningen med utgång till balkong med markis. Kvällssol.RENOVERINGAR

2021 - Nytt bastuaggregat, nylagt klinkergolv
2021 - Nymålat i hall, trappa och allrum på övervåning
2021 - Nytapetserat i köket
2021 - Ny elcentral
2021 - Ny eldragning med 3-fas till garaget för elbilsladdning
2020 - Hela huset samt garaget ommålat vitt, ny panel och nya portar
2020 - Nya markiser
2020 - Nya 2-glas isolerglasfönster
2020 - Altanen på baksidan utbyggd samt nytt altanräcke
2020 - Ny diskmaskin samt ny häll och inbyggnadsugn
2019 - Ny takpapp på burspråket
2019 - Ny panel på garaget samt nya elportar med kod och dosor samt nya hängrännor
2017 - Ny golvvärme i källaren med nytt klinkergolv
2017 - Nya plåtreglar samt nya ytskikt i stor del av källaren
2017 - Ny dusch och tvättstuga med golvvärme och klinker samt nya maskiner
2015 - Nytt virke i entré samt balkong på framsidan
2012 - Spiskassett installerad i öppna spisen
2009 - Ny takpapp och läkt på huvudbyggnaden.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 191 m², biarea 110 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 5-6 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 432 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Trädgårdstomt. Altan på baksidan av huset, som sträcker sig längs hela husets längd med sol från tidig morgon fram till ca 19 på kvällen (sommartid). Altanen är insynsskyddad och vätter mot skog och en grönskande allmänning.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2-plan med källare. Byggnadsår: 1928. Om-/tillbyggnadsår: 1987. Byggnadssätt: Grundmur: Omdränerad 2003 (enligt tidigare ägare). Grund: Grundsulor med mellangjutet betonggolv i äldre del och tillbyggnad med betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad (nymålat 2020 med byte av vissa delar av panelen). Takbeklädnad: Takpannor (ny papp och läkt 2009). Utv plåtarbeten: Svart plåt. Fönster: Isolerglaskassetter (2020) och 2-glas kppplade fönster i källaren. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Vattenburen värmepanna (golvvärme i källare och entréplan). Energideklaration: Energiklass F. Specifik energiprestanda 116 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 209 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-05-20. Utföres av Karl-Johan Lidström.
Uteplats:
En grusväg leder fram till bostaden som ligger längst in på tomten. Här finns fyra äppelträd, ett plommonträd, svarta och röda vinbärsbuskar samt en krusbärsbuske. Tomten är omgärdad av gröna häckar på framsidan. Gräsmatta runt huset samt liten skogstomt på baksidan som övergår till skog utanför tomtgränsen. Perfekt insynsskyddad altan på baksidan med sol hela dagen och en stor markis för skugga de varma sommardagarna (den tiden kommer faktiskt!). Gott om utrymme på altanen som är ca 75 kvm.
TV- och internetanslutning:
Mobilt bredband (100 mb).
Bilplats:
Dubbelgarage med fjärrstyrda portar. Plats för flera bilar på uppfarten.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Pershagen, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19760507).

Området

Nuvarande ägares smultronställen i närområdet:

- Glashyttans Värdshus,
- Torpa badplats
- Båthamnen
- Skogspromenaden längs Östersjön mot Bränninge Gård
- Pershagens IP med konstgräsplan, skridskoåkning på vintern

Lugnt område med trevliga grannar. Nära till skola, buss, tåg till Stockholm (ca 22 minuters restid) och påfarten till motorvägen (E4 och E20). Fina strövområden både i det vackra villakvarteret och det intilliggande skogsområdet.

Pershagen - strax söder om centrala Södertälje - är ett trivsamt och naturnära bostadsområde nära Hallsfjärden och infarten till Södertälje. Här finns småbåtshamnar, bryggor och fina promenadvägar längs vattnet. Bebyggelsen utgörs till allra störst del av villor, byggda från 1910-talet och framåt. Bussförbindelserna till bland annat Södertälje syd och Södertälje centrum är mycket frekventa, smidiga och närmaste hållplatsen är endast ett par minuter från huset, vilket gör det enkelt att pendla från denna adress. När du inte vill laga mat finns såväl pizzeria som thai/wok/sushirestaurang lika nära. Pershagenskolan, som är en F9-skola, ligger också inom gångavstånd.