Avsluta filmen

Hölö

Pallstigen 2

Se filmen

Bo med lantligt läge i ett premiumhus på en fantastisk tomt i Hölö!

Här bor du i ett väl omhändertaget hus från Trivselhus, där man har lyft in det lantliga med bland annat pärlspont och planktak. Detta är ett modernt boende med själ och känsla som ligger med ett utmärkt läge i Västra Lida - en fristad att komma hem till efter en lång arbetsdag!

Pallstigen 2

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
175  kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 218 kvm
Byggår:
2005
Driftkostnad:
44 200 kr/år
Pris:
5 800 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Bo med lantligt läge i ett premiumhus på en fantastisk tomt i Hölö!
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Våren kryper allt närmare och flyttfåglarna kommer tillbaka en efter en. Det är söndagsmorgon och just idag har solens strålar värmt upp berghällen intill altanen på baksidan lite extra. Här är din favoritplats att starta dagen på med en nybrygd kopp kaffe. När vinden blåser till spelar lövverken i träden en melodi, som får dig alldeles lugn och redo för den arbetsvecka som väntar.

Idag kommer några vänner med familj över på afternoon tea. Den stora ljusa nedervåningen i huset bjuder in till lekfullhet bland de yngre och samtal som flödar bland de vuxna runt bordet. I det stora vardagsrummet på entréplanet tänds en brasa och du konstaterar igen hur mycket du uppskattar denna plats med vänner och familj i din närhet.

Eftermiddagen blir till kväll och det börjar bli dags att förbereda för en ny skol- och arbetsvecka. I groventrén/tvättstugan tvättas kläder för barnens aktiviter och i köket intill står en gryta Boeuf Bourguignon och kokar inför söndagsmiddagen, som ni håller helig inom familjen. Morgonen därpå skjutsar du barnen till skolan och vinkar till kossorna innan du svänger av på motorvägen och tar dig vidare till jobbet.

Skulle detta kunna vara ett söndagsdygn i ditt framtida liv? Välkommen att höra av dig om du tror att det kan vara Pallstigen 2, som kan vara adressen dit din post skickas framöver, så ordnar jag en visningstid åt dig. Innan det ges tillfälle att se huset, se vår film och fler bilder på vår hemsida. Där får du en försmak av vad som väntar dig här på Pallstigen i Västra Lida.

Varma hälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Nuvarande ägare sammanfattar det bästa med boendet på Pallstigen 2 såhär:

"Det har varit ett fantastiskt boende för mig och min familj där, mina barn har fått växa upp i ett område med en riktig bullerbykänsla, som samtidigt ligger nära Södertälje och Stockholm. Jag har lagt ner mycket tanke på utformningen av huset när vi byggde det. Jag ville ha in den lantliga känslan i ett modernt hus med alla bekvämligheter. Ohyvlade planktak, en stor murad eldstad, platsbyggda fönsterfoder och nischer samt pärlspontsbeklädda väggar, är exempel på lite lantligare attribut, som jag har satsat lite extra på. Jag valde även att placera trappan i mitten av nedervåningen istället för i entrén för att skapa en mindre formell rumsindelning och ett öppet flöde mellan såväl våningsplan som rum", skriver Petra som bor här idag.

Huset är uppvärmt med golvvärme på båda plan i samtliga utrymmen. Alla fönster i huset är 3-glasfönster från Elitefönster, där de spröjsade fönstren har profilering på både insida och utsida. På alla torra golvutymmen på nedre plan ligger tvåstavsparkett "Verona" från Kährs. På nedre plan är alla innertak beklädda med vitmålade och ohyvlade planktak. Alla rum i huset, förutom köket, har platsbyggda vitmålade fönsternischer.

På övre plan är snedtaken i alla torra utrymmen beklädda med panel. Golven är i trestavig ekparkett.

RUMSBESKRIVNING

Entré:
I hallen har klinkergolv lagts in. Här finns en även ett fönster med spröjs intill ytterdörren. Väggarna i hallen är delvis klädda med vitmålad pärlspontspanel och den ena väggen är gråmålad. I hallen finns även en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Hallen är öppen mot vardagsrum och matplats.

Sovrum (nedre plan):
Sovrummet ligger alldeles intill hallen på höger sida. Sovrummet har 5 garderober, som är fast installerade längsmed den bortre väggen - sett från ingången. Sovrummet har två fönster som vetter mot husets framsida och en av väggarna är tapetserad med ett blommönster.

WC/Dusch (nedre plan):
Helkaklat WC/duschutrymme med tvättställ, kommod och spegelskåp från Onninen. Blandare från Gustavsberg. Klinker 30x60 cm i granit. Här finns även spotlights i taket och hyllplan med krokar. Dusch med glasväggar.

Matrum:
Matrummet ligger öppet mot hall och kök, där trappan blir en naturlig avskiljare mellan hallen och matrummet. Matrummet rymmer idag ett stort bord och ett vitrinskåp. Från matrummet når man uteplatsen i syd-/sydvästläge (sol fram till sena kvällen) via en altandörr. Väggarna som omsluter matplatsen är beklädda med pärlspontspanel och rummets fönster löper från golvet upp och livar med dörrpostens övre del. Matrummet har en vägg in mot vardagsrummet, som kan tas ner om en öppnare planlösning önskas (se planritning).

Kök:
Köket är från Tibrokök. Bänkskivorna är i ek och är behandlade med vitpigmenterad hårdvaxolja. Kyl, frys, micro och induktionshäll är från Husqvarna och installerades samtidigt som köket byggdes. Ugnen är från Cylinda (2021) och diskmaskinen är från Bosch (2014). Fläktkåpa från Fjäråskupan, ett svenskt företag i Göteborg.

Groventré och tvättstuga:
Via groventrén kommer man ut mot husets gavel som vetter mot den stora carporten och uppfarten. Tvättstugan har klinker på golvet och huserar även frånluftsvärmepumpen (IVT 490). Fast monterad tvättställning i tvättstugan ingår inte i köpet. Tvättstugan renoverades med ny inredning från Ikea och ny laminatbänkskiva från Bauhaus 2020. Tvättpelare med torktumlare (Husqvarna från 2005) och tvättmaskin (Bosch från 2020).

Vardagsrum:
Vardagsrummet ligger ett trappsteg ner från hallen och har en murad eldstad med kamininsats. Här finns fönster åt tre väderstreck och takfönster, som släpper in mycket ljus. Här finns även ett spröjsat lunettfönster och en generös takhöjd med öppet till nock.

Allrum (övre plan):
Den vitmålade trappan leder upp till allrummet på övre plan. Innertaket, liksom resten av det övre planets tak, är panelbeklätt. Här finns även två takfönster och väggarna är gråmålade. Vid utformningen av planlösningen har man valt lite olika vinklar på väggarna till angränsande sovrum för att dels ta tillvara på ytorna, dels för att skapa mer "liv" i rummen.

Sovrum 1 & 2 (övre plan):
Sovrummen som ligger intill varandra mot husets ena gavel har båda inbyggda förvaringslösningar med hyllplan och draglådor. Sovrummet intill trappen har även ett litet spröjsad fönster mot trappen. I sovrummet intill finns en vindslucka. Vinden har en spång/brygga som man kan gå/krypa på.

Klädkammare:
Intill allrummet ligger en klädkammare. Garderobsinredning från Elfa ingår inte i köpet.

Badrum (övre plan):
Badrummet på övre plan totalrenoverades av fackmän år 2022 (våtrumsintyg finns). Klinker med elcomfortvörme. Porslin och duschblandare från Gustavsberg, duschväggar i glas, badrumsmöbler från Hafa. Elektrisk handdukstork. Badrummet är belyst med spotlights och har ett runt fönster.

Master Bedroom (övre plan):
I anslutning till badrummet ligger ett sovrum med två fönster där ett är runt likt det fönster, som finns i badrummet.

UTFÖRDA RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL

Sedan byggnaden uppfördes har följande arbete med huset genomförts:

Ytskikten är genomgångna och ommålade i alla rum utom allrummet under de senaste åren.

2017 - Sophus uppfört intill uppfarten
2017 - Avenbokshäck planterad i maj 2017
2018 - Förråd uppfört med plats för grill och dynor
2019 - Staket
2020 - Tvättstugan renoverades med ny inredning och ny tvättmaskin från Bosch. Lådor/skåp är från Ikea. Laminatbänkskiva från Bauhaus.
2022 - Totalrenovering av badrum på övre plan av fackmän (våtrumsintyg finns). Elcomfortvärme. Porslin och duschblandare från Gustavsberg, Badrumsmöbler från Hafa. Elektrisk handdukstork.
2022 - Carport uppförd på uppfarten.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE KANTJÄRNET 3.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 175 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 218 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt med berg i dagen och grsämatta.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/2 plan. Byggnadsår: 2005. Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 3-glasfönster med spröjs. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Frånluftsvärmepump (vattenburen golvvärme i båda plan). Anläggning: IVT 490, installerad 2005. Energideklaration: Energideklaration är beställd.
Uteplats:
Figursågad altan mot bergshäll i syd-/sydvästläge på baksida samt stenlagd uteplats på framsidan av huset.
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget.
Bilplats:
Stor carport och plats för många bilar på uppfarten.
Övriga byggnader:
Friggebod/förrådsbyggnad med gott om plats för utemöbler och trädgårdsredskap.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Västra lida del 2, Detaljplan (Beslutsdatum: 2002-12-19). Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE VRÅ GA:1. SÖDERTÄLJE HÖLÖ-LIDA GA:12.

Ekonomi

Pris:
5 800 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 140 000 kr varav byggnadsvärde 2 351 000 kr. Fördelat på: småhusmark 789 000 kr och småhusbyggnad 2 351 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 560 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 44 200 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 21 000 kr, hushållsel 10 000 kr, vatten/avlopp 6 000 kr, sotning 300 kr, renhållning 2 400 kr, vägavg 1 300 kr och samfällighet 3 200 kr. Årlig elförbrukning: 12 112 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 5.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (2 vuxna och 3 barn). El- och uppvärmningskostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, hur mycket man eldar i eldstaden, vilket elavtal man har, hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar. Elkostnaden är uträknad för 2022 års konsumtion och kostnad med elprisstödet avdraget (6 786 kr). I ovan angivet kWh antal är laddning av elbil varannan vecka inkluderat. Uppgift om fördelning mellan hushållsel och uppvärmning har inte gått att ta fram. TV/Bredband är frivilligt och redovisas därför separat. Nuvarande ägare har betalat ca 5 000 kr/år för TV och bredband. I kostnaden för samfälligheten ingår bland annat snöröjning. Samfälligheten har även asfalterat området och installerat belysning och annat i området. Enligt säljarens vattenavläsning har 56 kubikmeter vatten konsumerats under 2022.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Normalt mellan 6 000 - 8 000 kr (nuvarande ägare betalar 7 400 kr).
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Västra Lida är ett område med många barnfamiljer och lite genomfartstrafik och ligger intill Lämbonäsvägen i centrala Hölö. Huset på Pallstigen är lite unikt för sitt slag i ett område där de flesta husen är Hjältevadshus, medan detta hus är från Trivselhus. Orten är ett utpräglat villasamhälle, men det finns även några flerbostadshus i de centralare delarna. Hölö har även ett blomstrande föreningsliv med allt från skytteklubb till innebandy, fotboll, kampsporter och gymnastik. I Hölö finns även, bland annat, en skola (F-9), Coop, pizzeria/restaurang, ett café och en frisersalong. Strax söder om samhället ligger två sjöar; Lillsjön och Kyrksjön med vackra omgivningar.

Kommunikationer:

Busslinjer med SL till Södertälje Centrum. Med bil tar det ca 15 min att åka till Trosa, 20 min till Södertälje och 45 min till Stockholm. Med en 10 minuters bilresa tar du dig till regionaltågen i Vagnhärad.

Säljarens egen sommarbild

Karta Klicka för större karta