Avsluta filmen

Hölö

Österby 24

Se filmen

Plan byggbar tomt med förhandsbesked och utsikt över Kyrksjön

"Tänk dig att få forma ditt boende i en anrik miljö med historia från järn- och bronsålderna på en södervänd plan tomt med utsikt över en liten insjö. Att kunna få bo i en lugn och lantlig miljö, samtidigt som det är bara ett par minuter in till samhället och ca 40 minuter in till Stockholm!"

Österby 24

Typ:
Tomt
Tomtarea:
1 541 kvm
Pris:
1 350 000 kr, accepterat pris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Plan byggbar tomt med förhandsbesked och utsikt över Kyrksjön
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Här har du möjlighet att slå ner dina bopålar på en plan tomt i en anrik kulturmiljö, angränsande mot ängar och hästhagar men samtidigt nära till motorvägspåfarten som tar dig till Stockholm på ca 40 minuter. Här ligger Kyrksjön med badmöjligheter bara ett par stenkast bort och havsbad (Åbynäs) inom cykelavstånd. Du bor i en anrik miljö med historia från bronsåldern och kan höra lärkan slå sin drill och näktergalen sjunga om natten. Det finns ett förhandbesked på byggnation av ett enplanshus, men sannolikt möjligt att bygga i 1 1/2-plan också om det är mer intressant, då det finns sådan bebyggelse i närområdet också.

Österby och angränsande Vreta var två radbyar längs den medeltida vägen utmed Kyrksjöns norra strand (på stenåldern var sjön fortfarande en havsvik, vilket man kan ana i landskapets djupa dalgång - idag ligger strandlinjen ca 50 meter under den för 3 000 år sedan). Byarna var gamla bondbyar i Hölö socken och Kyrksjön var den största sjön. Österby är områdets mest fornrika område. Det finns ca 20 fornminnen registrerade. Fornminnena är i form av stensättningar, gravar och hällar med hällristningar, skålgropar och kan dateras bronsåldern och järnåldern. Mer finns att läsa i "Österby & Wreta Radbyar längs den medeltida vägen utmed Kyrksjön", från Hölö Mörkö Hembygdsförening.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE HÖLÖ-VRETA 1:50.
Tomtarea:
1 541 m².
Tomt:
Tomtarea 1 541 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan tomt.
Fastighet:
Byggrätt: Fastigheten/tomten ligger utanför detaljplanerat område så det finns inga generella begränsningar i byggrätten. Kommunen ser området som en "kulturmiljö" och vill att byggnationen ska passa in i landskapsbilden. När grannen (nuvarande ägare till fastigheten/tomten) byggde sitt hus för ett par år sedan hade de kostnader för reningsverk (Watersystem) på ca 95 000 SEK, elanslutning på ca 38 000 SEK och vatten (borrning och pump) på ca 81 000 SEK.

Ekonomi

Pris:
1 350 000 kr, accepterat pris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 416 000 kr. Fördelat på: småhusmark 416 000 kr. Typkod 210 - Småhusenhet, tomtmark. Taxeringsår: 2022.
Fastighetsskatt/-avgift:
4 160 kr/år
Driftkostnad:
Fastighetsskatt/-avgift 4 160 kr/år tillkommer.

Karta Klicka för större karta