Avsluta filmen

Oaxen/Mörkö

Oaxen 8

Se filmen

Villa Aspbacken - En skärgårdspärla utöver det vanliga!

Vardagens stressmoment och bestyr stannar i land när linfärjan tar dig ut på den lilla ön Oaxen i Saltsjön. Här saluförs Villa Aspbacken - en villa där kvalitativa och hållbara materialval tillsammans med en slående utsikt skapar ett hem att trivas i!

Oaxen 8

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
160  kvm
Biarea:
10 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
706 kvm
Byggår:
2015
Driftkostnad:
38 265 kr/år
Pris:
8 500 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Villa Aspbacken - En skärgårdspärla utöver det vanliga!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Med Villa Aspbacken har man löpt hela linan ut. Detta är ett hem med stora arkitektoniska - såväl som byggnadstekniska - kvalitéer. Villa Aspbacken är en förverkligad vision av den antroposofiska arkitekten Walter Druml, vars filosofi är att forma rum med atmosfär som främjar hälsa och välbefinnande. Tillsammans med arkitekt Druml har även Node Ljusdesign (som har ritat ljusdesignen inne och ute) och landskapsarkitekten Hildegun Nilsson Varhelyi skapat en helhet som känns självklar för platsen som ligger med västläge alldeles intill strandlinjen på ön Oaxen. Här kan man njuta av solnedgångar i trädgården eller på någon av de fem olika uteplatserna! Ön trafikeras av en bilfärja med täta avgångar som möjliggör att man kan bo här året runt, vilket nästan 100 bofasta Oaxenbor redan gör.

Oavsett om du är ute efter ett fritidsboende eller ett åretruntboende så finns det många fördelar med både huset och läget här på Oaxen 8. Läs mer om detta hem på vår hemsida och missa inte filmen som Florin Partners Media Group har producerat. Varmt välkommen att kontakta mig för visningsanmälan eller om du har frågor!

Varma vårhälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

Huset är genomgående byggt av naturliga och hållbara material. Fasaden är klädd med specialsågad gran i tre olika bredder som är behandlade av Järna Lasyrmåleri med järnvitriol och äkta pigment. Altanernas rostfria räcken är ritade av Walter Druml - enkom för detta hus - och är byggda på plats av Järna Smide. Väggar och tak är isolerade med ekofiber vilket är mer än dubbelt så tätt som mineralull och håller värmen flera gånger bättre än syntetisk isolering och ger ett behagligare inomhusklimat.

Samtliga innerväggar har dubbla skivor och är klädda med glasfiberfri väv. Belysning inne och ute är ritad av Node Ljusdesign och belysningen i trapp och kök är specialtillverkad för huset. Golven i husets torra utrymmen, på både mellanplan och övre plan, består av 8 meter långa trätliljor. Tiljorna är av exklusiv Douglasgran och är slipade, lutade och vitoljade på plats. En annan unik detalj är att delar av husets konstruktion, såsom bland annat tak- och byggreglar, är en del av arkitekturen!

Inne i huset är tystnaden och lugnet slående. Öppnar man ett fönster så kan man höra löv som rasslar i skogen och vågor som slår rogivande mot stranden. Här finns fem generösa altaner i alla väderstreck och husets placering i västerläge gör att man har sol från tidig morgon till sen kväll. Till fastigheten hör en båtplats med bommar som ligger ca 200 m från huset. En liten plats för en mindre jolle eller kajak finns i anslutning till huset.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE OAXEN 1:51.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 160 m², biarea 10 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 2-3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 706 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2-plansvilla med souterrängvåning. Byggnadsår: 2015. Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong och trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Utv plåtarbeten: Aluminum. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Kommunalt vatten. Avlopp: Kommunalt avlopp. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Frånluftsvärmepump. Anläggning: Nibe, installerad 2015. El, jordat eller ojordat: Jordat. Energideklaration: Energideklaration är beställd.
Uteplats:
På tomten finns uteplatser i alla fyra väderstreck. Uteplatser finns anlagda runt om hela huset i såväl marknivå som på mellanplan och övre plan. Östläget finns på baksidan av huset. Solen går sedan runt huset under dagen och går så småningom ner i väst som husets framsida vetter mot.
TV- och internetanslutning:
Nuvarande ägare har, liksom många andra på ön, internet från Telia som går via mast. Nedladdningshastigheten ligger omkring 100 mbps. Fiber finns ännu inte på ön.
Bilplats:
Parkering finns på uppfarten för två bilar. Det går även bra att parkera på andra sidan vägen framför huset.
Övriga byggnader:
På tomten finns en kombinerat gäststuga/förrådsbyggnad. Boendedelen är isolerad och eluppvärmd. Mellan boendedelen och förrådet finns ett hallutrymme med ett skjutdörrsparti som även fungerar som en veranda. Förrådsdelen är inte isolerad. Vattenanslutningar finns framdragna till ungefär en meter utanför byggnadens långsida om man skulle önska dra in det i en framtid.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Oaxen(bostadsområdet), Detaljplan (Beslutsdatum: 1999-09-21, Senast ändrad: 2008-02-14).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE OAXEN GA:4.
SÖDERTÄLJE OAXEN GA:1.
Rättigheter förmån: Officialservitut: VATTEN OCH AVLOPPSLEDNINGAR.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
8 500 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 4 604 000 kr varav byggnadsvärde 3 037 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 567 000 kr och småhusbyggnad 3 037 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Pantbrev:
Totalt 3 850 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 38 265 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: elkostnad 26 829 kr, sotning 900 kr, renhållning 2 536 kr, samfällighet 5 500 kr och årskort färja 2 500 kr. Årlig elförbrukning: 17 886 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 1.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter, 1 vuxen. Vägunderhåll, vatten och avlopp ingår i samfällighetsavgiften och kostar totalt 5 500 kr/år (ligger sammanslaget under samfällighetsavgift ovan). TV/Bredband är frivilligt och redovisas därför separat. Nuvarande ägare har betalat ca 500 kr/månad för bredband. Kostnaden för årskort för färja är 2 500 kr per år och bil. Denna betalas hel- eller halvårsvis.

El- och uppvärmningskostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har det hemma, vilket elavtal man har, hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar. Angiven elkostnad avser både uppvärmning, varmvatten och hushållsel. Denna har räknats fram med följande modell: Total årsförbrukning av el för 2023 x 1,5 kr/kWh (uppskattad kostnad för nätavgift och rörlig kostnad för förbrukad el).
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare betalar ca 11 500 kr för sin villa/hem-försäkring som ligger i Trygg Hansa.

Området

Oaxen, den lilla ön utanför Mörkö, bär på en unik charm och atmosfär. Ön, som inte är större än cirka 2 kilometer lång och 500 meter bred, påminner om det gotländska landskapet. Här finns gamla kalkbrott som ger ön ett unikt intryck. Under mitten av 1800-talet började man bränna kalk här och flera kalkugnar uppfördes. En av dessa kalkugnar finns fortfarande kvar och är idag ett kommunalt byggnadsminne. Oaxen är också ett så kallat Natura 2000-område, vilket innebär att det är extra värdefullt att skydda enligt internationella nätverk. Här växer ovanliga arter av orkidéer och ormbunkar.

Även om den kända lyxkrogen Oaxens Skärgårdskrog lämnat ön så finns här en sommarpizzeria och ett fik. Under vinterhalvåret anordnas soppluncher och filmkvällar i Bygdegården.

Kommunikationer:

Avfart från E4 - trafikplats 139 - Hölö/Mörkö. Följ skyltar mot Mörkö och Oaxen. Oaxenfärjan lägger till vid färjelägret på Mörkö och vänder direkt tillbaka till Oaxen. För turlista, se: http://www.oaxenfarjan.se/.

Planritning Entrévåning

Planritning Mellanvåning

Planritning Övervåning

Planritning Uthus

Karta Klicka för större karta