Avsluta filmen

Nykvarn

Nibblevägen 4A

Se filmen
Såld

Ibland säger det bara "klick"!

När man kommer in från hallen och ser den fantastiskt vackra tegelväggen, som nuvarande ägare varsamt och tålmodigt - under många och långa veckor mejslat och putsat fram - säger det bara "klick". Det är lätt att se och känna vilken kärlek som lagts ner för att skapa allt det vackra här!

Nibblevägen 4A

SÅLD
Typ:
Parhus
Boarea:
152  kvm
Biarea:
76 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
1 226 kvm
Byggår:
1940
Ibland säger det bara "klick"!

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det är i detaljerna man ser helheten! Det är ett uttryck jag brukar slänga mig med, och jag tycker det säger precis vad jag vill förmedla i den här bostaden på Nibblevägen 4A i Centrala Nykvarn. Tittar man på kopparrören som går från de svarta backelitströmbrytarna, de putsade väggarna med släpbelysning från taket, som bryter av mot de målade väggarna och den "ruffa" tegelväggen, de specialtillverkade golvsocklarna, den påkostade och tidlösa Josef Frank-tapeten på övre plan, de smakfullt inredda badrummen - för att inte tala om de genomtänkta och sociala ytorna utomhus - förstår man att det här är ett boende utöver det vanliga. Ägarna själva beskriver det så här:

"Vi föll för känslan av ett brittiskt "town house", där ytorna är fantastiska - uppdelade på tre våningar. Vi har också uppskattat den stora och lättskötta naturtomten med uteplatser, grillplats och lekplatser för barnen. Ett hus att växa i! Närheten till både dagis (Winklerska förskolan), tågstation och centrum har hjälpt oss mycket i vardagen samt närheten till skog och motionsspår. Det är ett stabilt och bra hus med generös takhöjd och tjocka betongväggar, som håller huset svalt på sommaren och varmt på vintern. Tomten med sol hela dagen på olika delar av altanen samt både gräsmatta och naturtomt på en lugn återvändsgata. Närheten till förskolan (2 min) och tåget (7 min).
Vi har även tyckt mycket om planlösningen med sociala ytor på entréplan och sovrummen på övervåningen. Allrummet i källaren har plats för många.
Det stora vardagsrummet på entréplanet med den vackra tegelväggen och det stora skjutdörrspartiet ut mot trädgården - med plats för middagar och soffhäng - är utrymmen vi verkligen kommer sakna."

Huset byggdes ursprungligen 1940 och var från början ett flerfamiljshus för arbetare på Nykvarns pappersbruk. 1979 byggdes det om till parhus. Välkommen att boka tid för att se bostaden med egna ögon!

Köket renoverades delvis 2014 där vissa av stommarna byttes ut tillsammans med bänkskiva och vitvaror. Här hittar vi en klassisk och tidlös bänkskiva "Virrvarr" från Perstorp. Utrustningen består av:
2014 - Gorenje spis
2014 - Cylinda kyl
2014 - Cylinda frys
2015 - Bosch diskmaskin.

Det finns två badrum i huset. 2005 samt 2006 renoverades badrummen av tidigare ägare. Klinker med golvvärme finns i båda badrummen.
2020 - Ommålning och ny inredning med nytt tvättställ, blandare, ny toalett, nytt fönster i badrummet på entréplan.
2020 - Ommålning och ny inredning med nytt tvättställ, blandare i badrummet på övre plan.

Tre sovrum på övre plan, alla med parkettgolv och renoverade ytskikt 2019, detsamma gäller för den inredningsbara hallen på övre plan - som idag delvis används som kontorsplats.

Hallen på entréplan har klinkergolv med golvvärme.

Vardagsrummet har parkettgolv. Här finns det plats för både matbord och soffhäng framför TV´n. Utgång till altanen finns också!

Stort allrum i källaren som som idag används som TV-rum - men skulle passa lika bra som tonårsrum.

Stor tvättstuga i källaren med en tvättmaskin WF8804ASW (8 kg) från Samsung från 2012. Här finns gott om plats för att hänga och sortera tvätt!.

Fakta

Typ:
Parhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 152 m², biarea 76 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 226 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Uppvuxen trädgårds-/naturtomt med äppelträd, svartvinbärsbuskar, en stor hägg (som är magisk i maj) syren, vildvin, rhododendron, lavendel, praktlysing, pion, blåbär, lingon, ljung samt jordgubbar och smultron. Härlig grillplats (öppen eldstad på tomten).
Byggnad:
Byggnadstyp: 2-plan med källare. Byggnadsår: 1940. Grundsulor med mellangjutet betonggolv. Renoveringsår: 1979. Byggnadssätt: Grundmur: betong i Grundmurar äldre del och Siporex (sk vit lättbetong i tillbyggnad. Grund: Grundsulor med mellangjutet betonggolv. Stomme: Lättbetong Siporex och trästomme i tillbyggnad. Bjälklag: Betong och trä. Fasad: Träfasad (originalfasaden av puts). Fönster och fasad målades 2016. Takbeklädnad: Takpannor på läkt och underlagspapp. Tvättning av tak samt mossbekämpning 2018. Utv plåtarbeten: Nya hängrännor och stuprör 2016. Fönster: Isolerglaskassetter. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Två luftvärmepumpar (ca 2006/2007) och en ny braskamin (Contura, 2018), samt direktverkande el. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 87 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 149 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-10-02. Utföres av Karl-Johan Lidström, Lidström & Partners. Renoveringar: 2012 Renovering tvättstuga med ny tvättmaskin. 2014 Renovering av kök där vitvaror, bänkskivor och vissa stommar byttes ut. 2014 Utekök. 2016 Målning av fasad och fönster. 2016 Nya hängrännor och stuprör. 2016 Skjutdörrsparti i vardagsrummet. 2017 Anläggning av parkeringsplats med laddare till elbil. 2018 Ny braskamin (Contura). 2018 Tvättning av tak samt mossbekämpning. 2018 Ny ytterdörr med kodlås. 2020 Nytt trädäck med utedusch för pool/spa. 2020 Ommålning och ny inredning med nya tvättställ, blandare, ny toalett, nytt fönster i badrummet på entréplan. 2020 Ommålning och ny inredning med nya tvättställ, blandare i badrummet på övre plan. 2020 Flaggstång (16 meter hög!) med invändig flagglina och vev. Stor flagga och vimpel ingår. Löpande renovering av ytskikt i samtliga rum och målning av fönster invändigt under de senaste 10 åren; 2018 hallen på entrèplan; 2019 sovrummen på övre plan; 2020 nedre vardagsrummet och hallen på övre plan.
Uteplats:
Stort trädäck med sol hela dagen under sommarmånaderna med tillhörande altan under tak. En omsorgsfullt snidad spång leder från altanen upp till en uteplats där man tidigare haft en badbassäng.
TV- och internetanslutning:
Fiber/bredband 100 Mbit.
Bilplats:
Garage med utrymme för en bil (eller förvaring) finns i garagelänga. En gästparkering intill garagelängan samt en stor parkering med plats för 3-4 bilar.
Övriga byggnader:
Stort förråd i källaren samt mindre matkällare/förråd. Separat förråd på tomten med plats för verktyg, div maskiner, gräsklippare etc. Fin liten lekstuga och sandlåda. Mysigt utekök med tak som använts året runt, med bra förvaring och bardiskar för härliga tillställningar. Vedförråd i plåt finns på framsidan av huset (inköpt 2020). Härlig "parkbelysning" i form av lyktstolpar i gjutjärn som tänds och släcks genom skymningsrelä. Påkostat med utebelysning i hela trädgården.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Nykvarn Hårpenseln Ga:1. Planer och bestämmelser: Solberga Nykvarn Södertälje, Stadsplan (Beslutsdatum: 19750630). Samfällighet: NYKVARN HÅRPENSELN S:1.

Området

Fem smultronställen i området:

- Hälsans stig (ligger precis runt hörnet)
- Oxvretens motionsspår
- Jägarskogens naturreservat
- Turinge ost & vin
- Mångfaldens hus.