Avsluta filmen

3 rok, Järna/Nibble

Nibble Skogbrynsby 32

Se filmen
Såld

Bo med naturen inpå knuten här i populära Skogsbrynsbyn!

När en nyligen renoverad och uppdaterad bostad ligger på denna plats finns alla ingredienser för att skapa ett hem att trivas i! Nu erbjuds möjligheten för en ny ägare att ta vid och sätta sin prägel på detta hem med vidsträckta vyer över ängar med betande kossor!

Nibble Skogbrynsby 32

SÅLD
Typ:
Bostadsrätt
Boarea:
83,9  kvm
Antal rum:
3 rum
Våning:
1 av 2
Byggår:
1992-1994
Avgift:
6 695 kr/mån
Bo med naturen inpå knuten här i populära Skogsbrynsbyn!
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Att leva i samklang med naturen. Ja, det är nog just det som gör den här platsen alldeles speciell, tänker jag när jag kör in och parkerar framför lägenheten. När jag stiger in möts jag av ett fint ljus och en planlösning som bjuder in till umgänge. Det vackra nyslipade furuplanksgolvet, kakelugnen och vardagsrummet som flyter ihop med matplatsen som ligger i anslutning till köket är bara några av de attribut som jag upplever som sköna i all sin enkelhet. Från matdelen och ut mot uteplatsen öppnar den vackra vyn upp sig och några kossor stryker förbi en bit bort medan solen värper skotten på träden som just börjar blomma ut.

Detta var min första upplevelse av hemmet här på Nibble Skogsbrynsby 32. Jag kan inte säga annat än att arkitekten Erik "Abbi" Asmussen verkligen har lyckats med att skapa hem som både känns unika, men också så självklara för platsen här i byn. Varmt välkommen att läsa mer om detta hem på vår hemsida där du bland annat kan ta del av en mer utförlig rumsbeskrivning. Missa inte heller filmen som Florin Partners Media Group har producerat.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor/funderingar - så hoppas jag att vi ses på nästa visning!

Varma försommarhälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT/RUMSBESKRIVNING

Lägenheten ligger långt in i byn och på framsidan finns en liten uteplats. Lägenheten har under våren 2024 genomgått en större renovering av ytskikt där bland annat väggar, tak, fönsternischer och köksluckor har målats om. Innertaken är målade i en vit helmatt färg och väggarna är målade i en annan ljus kulör (S 0502-Y, glans 5). Snickerier runt bland annat fönsternischer och dörrfoder har målats i en halvblank ljusgrå färg (S 2002-Y, halvblank). I vardagsrum och matrumsdelen har det breda furuplanksgolvet slipats. I övriga torra utrymmen ligger en plastmatta.

Badrummet har renoverats sedan byggåret men årtalet kan inte fastställas. Badrummet är helkaklat och har ett klinkergolv med elcomfortvärme. Här finns en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Köket, vars luckor och fronter har lackats om, vetter mot lägenhetens baksida. Utrustningen består av en spis med glaskeramikhäll (Electrolux 2023), kyl/frys (Electrolux), diskmaskin (Bosch) och en fläkt (Franke).

Sovrummen finns längst in i lägenheten och har båda gott om ljusinsläpp. Det högra sovrummet, sett från hallpassagen, vetter mot syd/öst och det vänstra mot nord/väst. I båda sovrummen finns gott om garderober. Uteplatsen på baksidan ligger med ett nordvästligt läge. Uteplatsen är inte upplåten tillsammans med bostadsrätten, men får nyttjas av bostadsrättsinnhaveren. Föreskrifter och mer information om denna nyttjanderätt går att läsa mer om på föreningens hemsida under "dokument och länkar" nedan.

Lägenheten värms upp med vattenburen golvvärme som är påkopplad till bergvärme. I lägenhetens vardagsrum finns en kakelugn som både ger extra värme, men som kanske i synnerhet används för extra mysfaktor.

Fakta

Våningsplan:
Våningsplan 1 av 2, ej hiss.
Storlek:
3 rum varav 2-3 sovrum. Boarea 83,9 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen/ritning. Uppgiften om area baseras på uppgifter från ekonomisk plan och grunddokument i föreningen. Olika mätmetoder har använts över tid. Uppmätt yta med dagens metod överensstämmer inte nödvändigtvis med angiven yta i föreningens register. För en exakt ytuppgift rekommenderas alltid en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1992-1994. Fastigheten bebyggdes 1992-1994 och består av 6 flerbostadshus. Värdeåret är 1992. Föreningen har 61 bostadsrätter om totalt 5 232 kvm. Byggnadernas totalyta är 5230 kvm. Föreningens byggnader värms upp med bergvärme. I lägenheten finns vattenburen golvvärme och en kakelugn. Byggnaden är försedd med mekanisk frånluftsventilation samt tilluftsventiler i anslutning till fönster. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 82 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 130 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-05-28. Utföres av Per Edsbäcker, Eminenta. Övriga utrymmen: Boständerna i byn har alla tillgång till gott om förvaring. Det finns ett rymligt förråd som ligger i samma huskropp som medföljer lägenheten. Utöver detta förråd finns även ett mindre vedförråd. I föreningen finns även en gemensam verkstad och "Bystugan" som är till för de i byn att använda. Här kan man träffas för att spela pingis, kolla på film eller hålla i tillställningar.
TV- och internetanslutning:
Fiber finns indraget i alla bostäder. Varje boende väljer själv leverantör och utbud.
Bilplats:
Föreningen har fria parkeringsplatser som får användas kostnadsfritt av de boende, inga bokade p-platser. Parkeringsplatser med el-stolpe finns att hyra mot en extra kostnad (kösystem tillämpas). Diskutioner har förts om att installera stolpar för elbilsladdning.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Förening

BRF Nibble Skogsbrynsby. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Utförda renoveringar:
Föreningens hus underhålls löpande. Under de senaste åren har bland annat följande arbeten gjorts - 2021: Fasadmålning, 2020: Takrenovering. Mer om föreningens underhåll går att läsa om i förvaltningsberättelsen i årsredovisningen för 2023 som går att hitta under "dokument och länkar".

Området

Denna charmiga by erbjuder en harmonisk tillvaro omgiven av lummig natur och ett rikt kulturliv. Nibble Skogsbrynsby är perfekt för dig som söker en lugn oas med närhet till både stadens puls och naturens stillhet. Boendet i Nibble Skogsbrynsby gränsar till vidsträckta bär- och svampskogar, där vandringsleder slingrar sig genom natursköna landskap. Här kan du njuta av fridfulla promenader eller utforska de närliggande naturreservaten som erbjuder en fantastisk flora och fauna. Kulturcentrum Järna, en plats för inspiration och kreativitet, ligger inom bekvämt avstånd. Med sin prisbelönta arkitektur och trädgårdspark är centret en samlingspunkt för konst, hälsa och personlig utveckling. Kulturhuset i Ytterjärna, känt för sin utmärkta akustik och dynamiska programutbud, är en plats där musik, dans och teater får liv. Flertalet skolor finns också i närheten.

Kommunikationer:

Med Järna station som knutpunkt har du tillgång till smidiga pendeltågsförbindelser till både Södertälje och Stockholm. E4:an ligger också nära, vilket ger enkel tillgång till både bil- och fjärrtågstrafik.