Avsluta filmen

4 rok, Centralt

Nedre Villagatan 17 A

Se filmen
Såld

Stora ytor i en välskött förening med god ekonomi!

Det är inte ofta som en lägenhet i BRF Blåvingen får nya ägare, men nu finns möjligheten för nästa familj att få bo och njuta av bekvämligheterna här på Nedre Villagatan. Parkering i garage, balkong med syd/syd-östligt läge och en låg avgift är några av de attribut som finns här!

Nedre Villagatan 17 A

SÅLD
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
83,2  kvm
Antal rum:
4 rum
Våning:
2 av 5, hiss finns
Byggår:
1980
Avgift:
3 982 kr/mån
Stora ytor i en välskött förening med god ekonomi!
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Nu öppnas möjligheten för nästa familj att bo i den välskötta föreningen BRF Blåvingen här på Nedre Villagatan 17A. Den nuvarande ägaren har bott här i ca 40 år och har framförallt uppskattat det centrala, men ändå lugna läget. På balkongen i syd/syd-östligt läge blickar man ut över grönska och körsbärsblommor på innergården som är skyddad från trafik. Utöver läget har nuvarande ägare särkilt tyckt om det stora badrummet, att det finns en separat gästtoalett, och den smarta planlösningen med stora umgängesytor som ligger avskiljt från sovrummen.

Här kan du bo bekvämt i en förening som är lågt belånad och har underhållits väl. Exempelvis har föreningen investerat i ett solcellstak och elbilsladdare till samtliga garageplatser. Som lägenhetsinnehavare i BRF Blåvingen är man garanterad en plats i föreningens garage - vilket är ett ovanligt attribut i stadskärnan!

Låter detta som ett boende som kan passa dig? Isåfall är du är varmt välkommen att skicka in din intresseanmälan eller boka in dig på en visning på vår hemsida. Fram tills dess får du gärna ta del av rumsbeskrivning, information om de renoveringar som har gjorts i både lägenheten och den välskötta föreningen under de senaste åren, och mycket annat som du hittar på vår hemsida.

Varma vårhälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH RUMSBESKRIVNING

Bostadsrättslägenheten har en välplanerad planlösning med en mer sluten sovrumsdel och en öppnare umgängesyta med vardagsrum. De tre sovrummen varierar i storlek och har alla genomgått en renovering av ytskickt. Samtliga sovrum tapetserades om 2015 och nuvarande ägare lät dessförinnan lägga in ett nytt golv i rummen. Badrummet, som ligger intill sovrummen, är utrustat med dusch, WC, tvättställ med kommod och har plats för ytterligare förvaringsmöbler. Badrumsinredningen har delvis bytts ut och väggarna har målats, i övrigt är badrummet från byggåret. I badrummet är anslutningar och avlopp fördraget för den som vill installera en tvättmaskin/torktumlare. Vidare finns en handdukstork installerad i badrummet. I huset finns också en välutrustad tvättstuga med två st tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och torkrum. Den befintliga tvättmaskinen och gardinstänger med fäste i lägenheten ingår inte i köpet.

Eldragningar i lägenheten är delvis utbytta och moderna Schneiderbrytare och uttag har satts in. Elcentral nås från garderobsförvaringen bakom skjutdörrarna i hallen och har automatsäkringar. Från hallen når man ovan beskriven sovrumsdel till vänster, och vardagsrum samt kök till höger. I vardagsrummet ligger ett parkettgolv och här finns fönster ut mot föreningens gård. Köket, som delvis har renoverats från byggåret med ny bänkskiva och maskinell utrustning, har fönster och en dörr ut mot balkongen. Balkongen vetter mot gården och har ett syd/syd-östligt läge.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 5, hiss finns.
Storlek:
4 rum varav 3 sovrum. Boarea 83,2 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgiften om lägenhetens yta härrör från föreningen. Olika mätmetoder har använts över tid. Uppmätt yta med dagens metod överensstämmer inte nödvändigtvis med angiven yta i föreningens register. För en exakt ytuppgift rekommenderas alltid en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1980. Antalet lägenheter är 18 med en lägenhetsyta om 1492 kvm. Antalet parkeringsplatser i byggnadens garage är 19 bilplatser och 2 motorcykelplatser. Fjärrvärme. Energideklaration: Energiklass D. Energiprestanda, primärenergital 96 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2018-06-26. Utföres av John Löwinder, Anticimex Services KB. Sedan energideklarationen upprättades har föreningen låtit installera solceller på taket vilket minskar föreningens klimatavtryck och skapar en bättre ekonomi för husets medlemmar. Övriga utrymmen: I föreningens hus finns bland annat en gemensamhetslokal, verkstad, tvättstuga med tillhörande torkrum, vindsförråd och garageplatser i källare.
TV- och internetanslutning:
Fiber finns indraget till respektive lägenhet via Stadsnät (genomfördes 2022) där respektive bostadsrättinnehavare kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni. Möjlighet att teckna abonnemang via ComHem/Tele2 kvarstår.
Bilplats:
Varje lägenhet har tillgång till en anvisad garageplats till en kostnad om 500 kr/mån. Till varje garageplats finns också laddbox för den som har elbil. Konsumerad el faktureras tillsammans med hushållsel genom IMD (individuell el-mätning).
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Förening

BRF Blåvingen. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Utförda renoveringar:
Takomläggning samt isolering utfört under 2000-talet. Ventilationssystemet har gåtts igenom och värmeväxlaren på vinden har bytts ut. Hiss har bytts ut. Solcellstak har installerats 2022-2023 och under samma år installerades laddboxar för elbilar i föreningens garages. En ny OVK-besiktning har fatställts under senare tid, mer om detta i årsredovisningen.

Kommande renoveringar: Föreningen utför löpande underhållsarbeten.

Området

Nuvarande ägares smultronställen i närområdet:

- Tom Tits
- Dalparken
- Turingelunden
- Promenadstråken längs kanalen
- Kyrkan.

OBS: Detta fotografi har redigerats med AI. Möbler på fotografiet finns inte i bostaden.

OBS: Detta fotografi har redigerats med AI. Möbler på fotografiet finns inte i bostaden.