Avsluta filmen

3 rok, Centralt

Nedre Torekällgatan 10

Se filmen
Såld

En lugn oas uppe bland takåsarna, mitt i centrumkärnan!

Här på Nedre Torekällgatan 10 uppfylls många punkter på de flestas önskelista. Här bor du i ett smakfullt renoverat hem med en härlig rymd och ljusinsläpp. Lägenheten ligger nära service, butiker och kommunikationsmedel i Södertälje Centrum.

Nedre Torekällgatan 10

SÅLD
Typ:
Bostadsrätt
Boarea:
97  kvm
Antal rum:
3 rum
Våning:
4 av 4, hiss finns
Byggår:
1929
Avgift:
2 805 kr/mån
En lugn oas uppe bland takåsarna, mitt i centrumkärnan!
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Hösten är här och efter arbetsdagens måsten är det skönt att ta den nyrenoverade hissen upp på våning 4 (högst upp i huset) och kliva in i din oas till hem uppe bland takåsarna. Efter en stressig dag har det blivit till en vana att tända en brasa i den öppna eldstaden och lyssna till det svagt knastrande ljudet av brasveden samtidigt som du blickar ut över livet som pågår på gatan nedanför. I det stora vardagsrummet dukas det upp för middag med några vänner som kommer på besök och i köket står en gryta och puttrar. Att det välutrustade tillagningsköket ligger avskiljt från vardagsummet är skönt. Ingen behöver veta att du väljer att ta disken efter maten har serverats, tänker du och njuter av dina vänners sällskap. Ni avslutar kvällen tillsammans på den gemensamma takterassen med en kopp te innan vännerna tackar för sig. Nu har det blivit läggdags och du öppnar upp de vackra dubbeldörrarna in till sovrummet där du läser några sidor i den spännande deckaren som du påbörjade häromdagen, innan du vilsamt somnar för en god natts sömn inför morgondagens arbetsdag."

Inom kort kommer detta underbara boende ut till försäljning. Du kan redan nu meddela mig ditt intresse så återkommer jag när det ges möjlighet att se bostaden på plats. innan dess, se våra bilder och vår film så får du en försmak på vad som väntar en ny ägare till lägenheten här på Nedre Torekällgatan 10.

ALLMÄNT OCH RUMSBESKRIVNING

Lägenheten genomgick en totalrenovering 2019 där både kök, badrum, golv och delar av andra ytskikt i bostaden byttes ut. Hela huset har ljud- och värmeisolerade 3-glasfönster. Lägenheten har en takhöjd om ca 2,6 m och i alla utrymmen förutom hall, badrum och WC ligger ett mörkbrunt tåligt golv. Till lägenheten hör två förråd, ett större om ca 6-8 kvm på vinden och ett mindre om ca 1 kvm i källaren. Föreningen har även en gemensam takterass som ligger i nära anslutning till lägenheten där man bland annat kan nyttja en grill, lounge-grupp och matplats. I lägenhetens badrum finns en toppmatad tvättmaskin, och i husets källare finns ytterligare tvättmöjligheter i den gemensamma tvättstugan. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumare, en kallmangel och två stora torkskåp.

Hall & WC
I entrén ligger ett stengolv i original från husets uppförande. I hallen finns det gott om garderobsförvaring och härifrån når man även gästtoaletten (installerad 2023).

Vardagsrum
Rummet har flera stora fönster med utsikt över takåsarna längs Nygatan och Nedre Torekällgatan. I och med att lägenheten ligger högst upp i huset, som är en av de högre huskropparna i kvarteret, så behöver man inte oroa sig för någon insyn. Vardagsrummet har, likt de flesta rummen i läggenheten en takhöjd om 2,6 m, vilket i kombination med det stora ljusinsläppet och utsikten är något som nuvarande ägare har uppskattad särkilt med lägenheten. Vardagsrummet har även en eldstad som är godkänd att elda i. För den som önskar går det att göra vardagsummet något mindre för att bygga till ett extra sovrum/kontor, se alternativ planritning.

Sovrum
Till det större av de två sovrummen i lägenheten kommer man in via patinadränkta dubbeldörrar i trä från 1800-talet som leder ut i vardagsrummet. Det finns även en dörr ut mot hallen. Rummet rymmer gott om garderobsförvaring. Det mindre sovrummet har garderobsförvaring av samma typ och ligger i anslutning till passagen som går mellan kök och badrum. Båda sovrummen har stora fönster som släpper in gott om ljus och skapar rymd.

Kök
I det U-formade köket som installerades 2019 finns det gott om bänkytor längsmed den tjocka granitstenen, och förvaring i både underskåp och överskåp. Stommarna är från IKEA och köket är utrustat med kyl, frys (Samsung side-by-side med vatten och ismaskin 2019), diskmaskin (Bosch 2019), Induktionshäll (78 cm bred), ugn, fläkt och mikrovågsugn. I köket finns ett öppningsbart takfönster.

Badrum
Likt resten av lägenheten renoverades även badrummet 2019 (av fackmän). Badrummet är helkaklat med vitt kakel och delvis mosaik (brunt och gyllene) på väggarna. Klinkergolvet är "träinspirerat" i sitt uttryck och går fint ihop med övriga golv i lägenheten. I badrummet finns WC, dusch ("regndusch" och massagemunstycken med olika duschlägen), tvättställ, komod, badrumsskåp och en toppmatad tvättmaskin. (Whirlpool 2019). Golvvärme/komfortvärme är installerat i badrummet.

Fakta

Våningsplan:
Våningsplan 4 av 4, hiss finns.
Storlek:
3 rum varav 2-3 sovrum. Boarea 97 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 1929. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 125 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 128 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2019-02-13. Utföres av Vahid Jafarpour. Övriga utrymmen: Takterrass (nyrenoverad 2022), gårdsterrass på innergård, tvättstuga, barnvagnsförråd.
TV- och internetanslutning:
Bostaden är utrustad med med stadsnät och bredband via Bahnhof ingår i månadsavgiften. Ett grundutbud via Bredbandsbolaget finns.

Förening

HSB BRF KÄLLAN 10. Föreningen är ej ett privatbostadsföretag (oäkta).
Markägare: Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:
Senast utförda renoveringar i föreningen (2022): Renovering av hissen, Nytt tätskikt terassen, Byte elcentral (stora lokalen), Nytt entréparti (stora lokalen) .

Tidigare utförda renoveringar i föreningen:
2017: Porten och hissen renoverades.
2008: Ny ytterdörr, säkerhetsdörr.
2007: Balkonger.
2007: Byte av portar.
2007: Ombyggnation av uteplats.
2006: Byte av fönster till 3-glas isoler.
2006: Takbyte och fasadmålning.
2006: Renovering av tvättstuga.
2006: Byte av värmeväxlare.

Kommande renoveringar: Underhåll/byte av vissa stammar (2023) och byte av lokalfönster i gatuplan (2025).

Området

Nuvarande ägares smultronställen i området:
- Kusens backe
- Torekällberget
- Maren
- Tomtits
- Ångbåten Ejdern.

Kommunikationer:

Södertälje ligger strategiskt till för kommunikation med både bil och kollektiva färdmedel. Lägenheten på Nedre Torekällgatan 10 ligger endast på ca 3 minuters promenadavstånd till Södertälje Centrum, där du bland annat kan ta dig in till Stockholm med pendeltåg på under 45 minuter.