Avsluta filmen

Rosenlund

Minnesvägen 5

Se filmen

Kommande - Ett väl omhändertaget hus i ett av Södertäljes mest populära villaområden!

Minnesvägen 5

Kommande
Typ:
Villa
Boarea:
102  kvm
Biarea:
102 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
694 kvm
Byggår:
1939
Driftkostnad:
65 944 kr/år

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Kommande - Ett väl omhändertaget hus i ett av Södertäljes mest populära villaområden!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Här på Minnesvägen 5 bor du bekvämt i ett hus som har renoverats löpande med varsam hand. Under årens lopp har många stora renoveringar genomförts såsom dränering, nya badrum på båda planen, kök, uppvärmningssystem, och ytskikt - bara för att nämna några saker. I huset har en sprillans ny värmepump från Bosch installerats i början av 2024. Nuvarande ägare har särskiljt uppskattat den fina gemenskapen bland grannarna och närheten till bra skolor, affärer och naturområden såsom Kusens backe. De stora öppna ytorna mellan altan, uterum, vardagsrum och matrum bjuder verkligen in till en trevlig samvaro!

Så småningom kommer bostaden bjudas ut till försäljning men du kan redan nu meddela mig om du känner att den är platsen tilltalar dig, då kan jag kontakta dig när det ges möjlighet att se bostaden på plats. Innan det ges möjlighet till det, se våra bilder och filmen som producerats av vårt systerbolag Florin Partners Media Group så får du en försmak av vad som väntar en ny ägare till Minnesvägen 5 här i populära Rosenlund.

Varma vinterhälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT, RUMSBESKRIVNING OCH RENOVERINGAR

Till en början såg de flesta husen här på Minnesvägen mer eller mindre likadana ut och var först upplåtna som arbetarbostäder. Under årens lopp har husen byggts till- och om och en gata med varierande hus och trädgårdar har växt fram. Huset på Minnesvägen 5 är i ett plan med källare och byggdes år 1965 ut mot baksidan med en till/-ombyggnation vilket idag utgör vardagsrum och Master Bedroom. År 1979 byggdes det fristående garaget och 1994 glasades en del av verandan in. Nuvarande ägare har bott här i 18 år och har under årens lopp låtit renovera olika delar av huset och genomfört löpande underhåll. Mer om detta under "renoveringar" nedan.

HALL
I husets entré ligger ett parkettgolv från 2018 som är enhetligt med golv i kök, matrum, vardagsrum och ett av sovrummen på övre plan. I hallen finns en platsbyggd möbel intill ytterdörren som rymmer mössor, vantar och annat som man vill stuva undan. Vidare finns även plats för hängning av ytterkläder och en fast garderob. I hallens gardrob sitter noden som fibernätverket är anslutet till. Från hallen nås köket direkt in till höger.

KÖK
Köket renoverades 2006 med tidlösa val av stommar, luckor och andra detaljer. Här finns tåliga bänkskivor i laminat, vitrinskåp, och gott om plats för förvaring i både över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av: Kyl och frys (Electrolux), inbyggnadsmikro och ugn (Ikea), integrerad diskmaskin (Ikea), fläkt och fläktkåpa i rostfritt (Ikea), samt en induktionshäll (Goreje från 2023).

MATRUM/ALLRUM
Via en passage från köket nås det som idag används som matrum. Här ryms ett stort matbord, vitrinskåp och en skänk. Här finns även en murad eldsats med insatskamin.

VARDAGSRUM OCH UTERUM
Vardagsrummet, tillsammans med det intilliggande sovrummet utgör den del av huset som byggdes ut 1965. Här finns ett fantastiskt ljusinsläpp åt två väderstreck genom det stora fönsterpartiet som osar 60-tals arkitektur. Vardagsrummet rymmer idag en stor soffa i vinkel, soffbord , och en TV-bänk. Uterummet är vidbyggt med vardagsrummet och här finns infravärme och stämningsfull belysning installerad.

BADRUM ÖVRE PLAN
Badrummet på övre plan har klinker på golvet och är helkaklat. Här finns vattenburen golvvärme, duschhörna med glasdörrar och tvättställ med kommod samt WC. Mekanisk ventilation. Badrummet renoverades av fackmän 2009.

SOVRUM
På det övre planet finns tre sovrum. I samtliga sovrum finns det gott om plats för garderobsförvaring. Om familjebilden kräver extra sovrum kan man med fördel inreda det som fungerar som allrum och musik/hobbyrum i källaren till två ytterligare sovrum.

BADRUM NEDRE PLAN/KÄLLARE
Badrummet i källarplan renoverades 2013 av fackmän. Mekanisk ventilation. I badrummet finns ett SPA-bad/hörnbadkar, WC, tvättställ med kommod och vattenburen golvvärme.

ALLMÄNT OM KÄLLARE
Förutom badrummet i källarplan finns här en matkällare, pannrum, tvättstuga, ett stort förråd (som tidigare har varit garage), en jordkällare och två inredda rum som idag fungerar som hobbyrum och allrum. Tvättmaskinen i tvättstugan är från Bosch och installerades 2022. Husets uppvärmningssystem byttes 2024 till en ny luft/vatten-värmepump. Det finns även en varmvattenberedare från 2017.

STÖRRE RENOVERINGAR

Ny värmepump (2024)
Altan (2021)
Tvättstuga (2020)
Nya golv entréplan (2018)
Fönsterbyte (2017)
Badrum övre plan (2013)
Braskamin (2009)
Badrum övre plan (2009)
Dränering (2007)
Kök (2006)
Vägg mellan sovrum/vardagsrum (2006).

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE BLÅBÄRET 7.
Storlek:
Boarea 102 m², biarea 102 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 3-5 sovrum. Uppgift grundas på senast gjorda uppmätning och kan ha förändrats därefter. Säljaren misstänker att BOA och BIA kan vara något större. För en exakt ytuppgift rekommenderar vi alltid en egen uppmätning.
Tomt:
Tomtarea 694 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plansvilla med källare. Byggnadsår: 1939. Om-/tillbyggnadsår: 1965. Byggnadssätt: Grund: Källargrund. Stomme: Trä. Fasad: Tegelstensfasad. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Koppar och plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag och mekanisk ventilation i våtrum. Vatten: Kommunalt vatten. Avlopp: Kommunalt avlopp. Skorstenstyp: Murad skorsten. Värmepump luft-vatten. Anläggning: Bosch Elpanna AWM 9, Bosch Compress 7400, installerad 2023. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 60 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 99 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-10-20. Utföres av Niklas Öberg.
Uteplats:
Stor uteplats på husets baksida med en del som är ett inglasad uterum. Altanen byggdes ut 2021 och anlades i två olika etage med sol hela dagen.
TV- och internetanslutning:
Fiber är indraget via Stadsnät.
Bilplats:
Parkering i garage med plats för en bil och plats för ytterligare 3-4 bilar på upparten. Möjlighet till gatuparkering längsmed Minnesvägen via kommunen.
Övriga byggnader:
Garagebyggnad med eldriven port.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Östra,del 1, Stadsplan (Beslutsdatum: 1941-11-14, Senast ändrad: 2016-08-31).
Kompl spl best för östra omr del 1 och 2, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 1955-12-29, Senast ändrad: 2016-08-31).
Blåbäret, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1949-03-26).

Ekonomi

Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 132 000 kr varav byggnadsvärde 1 749 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 383 000 kr och småhusbyggnad 1 749 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 614 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 65 944 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: elkostnad 53 299 kr, vatten/avlopp 7 195 kr, sotning 2 000 kr och renhållning 3 450 kr. Årlig elförbrukning: 14 052 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 1.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter). TV/Bredband är frivilligt och redovisas därför separat. Nuvarande ägare har betalat ca 5 000 kr/år för TV och bredband. För den som önskar finns möjlighet att överta larmavtal hos Sector Alarm. Nuvarande ägare betalar ca 6 000 kr/år för larmtjänsten.

El- och uppvärmningskostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, vilket elavtal man har, hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar. Av angiven elkostnad utgör 11 861 kr nätavgift. Elkostnaden är exklusive elstöd.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare betalar ca 6 600 kr/år för sin försäkring.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Nuvarande ägare har särkilt uppskattat det barn och husdjursvänliga området. Minnesvägen 5 ligger mitt i ett lungnt och trivsamt område med närhet till motorvägen, affärer, citykärna och bra skolor.

Nuvarande ägares smultronställen i området:
- Kusens backe för natur och träning
- Täljehallen med basket/sport
- Månskensrinken för skridskoåkning.

Karta Klicka för större karta