Avsluta filmen

Nykvarn

Mikael Wincklers väg 8D

Se filmen
Såld

Kanske Nykvarns bästa läge på strandtomt intill Ståldammen i centrala Nykvarn!

"Tänk dig att vakna en sommarmorgon, ta med dig morgonkaffet ner till bryggan och starta dagen med ett morgondopp. Tänk dig att avsluta dagen på samma plats, då kanske med ett varmt bad i tunnan och ett avsvalkande kvällsdopp, när du kommit tillbaka efter en tur i sjön Yngern med kanoten"

Mikael Wincklers väg 8D

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
150  kvm
Biarea:
12 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
864 kvm
Byggår:
1991
Kanske Nykvarns bästa läge på strandtomt intill Ståldammen i centrala Nykvarn!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Nu ges möjlighet att förvärva denna unika fastighet, belägen på en västvänd strandtomt mot Ståldammen i centrala Nykvarn. Kanske centrala Nykvarns bästa läge! Här bor man med underbar eftermiddags-/kvällssol, egen brygga och badtunna vid den centrala dammen som via Turingeån har förbindelse till den rena och fina insjön Yngern. Du och familjen kommer att kunna bo med nästintill obefintliga elkostnader. Nuvarande familj har investerat i en avancerad solcellsanläggning som producerar i princip lika mycket el som bostaden förbrukar under året - ganska skönt att slippa bekymra sig över de skenande elpriserna framöver. Tack vare att fastigheten klassificerats i energiklass B, är den berättigad till "grönt bostadslån", vilket även det bidrar till lägre boendekostander!

Bostaden är belägen längst in på en återvändsgata så man behöver inte besväras av störande genomfartstrafik. Bostaden erbjuder, bland mycket annat, ett nytt badrum på övre plan och en underbar uteplats på sjösidan. Från den takade delen av altanen kan man njuta av utsikten över vattnet större delen av året - det upplevs nästan som ett extra rum.

Om du känner att det här kan vara adressen dit din post kommer skickas framöver, hör av dig så återkommer jag till dig när det ges möjlighet att se bostaden på plats. Innan det ges möjlighet till det, se filmen som vårt systerbolag Florin Partners Media Group har producerat. Där ges en försmak av vad som väntar den nya ägaren till Mikael Winklers väg 8D - vid en lugn "oas" i centrala Nykvarn, endast några stenkast från centrum med affärer, restauranger, skolor, dagis, idrott, bad, fiske och snabbtåg som tar dig till Stockholm C på under 30 minuter!

Varma hösthälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH UTRUSTNING

Hall med klinkergolv och golvvärme.

Köket renoverades 2013 och är från Ballingslöv. På golvet ligger det en ekstavsparkett, köksbänkarna är av afrikansk granit (nero svart) och utrustningen från Siemens.

Det finns två badrum, ett på varje plan. Badrummet på entréplanet är original från byggnadsåret med vinylgolvmatta, våtrumstapet, kommod, dusch och WC. Badrummet på övre plan renoverades 2023 med klinkergolv, kaklade väggar, badkar, kommod och vägghängd WC.

Vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Här ligger det ett ekparkettgolv, det finns en spis med kamininsats och en utgång till altanen mot sjösidan.

Totalt finns fyra sovrum (ett används som kontor idag), samtliga med ekparkettgolv.

Vidare finns tvättstuga med groventré och ett förråd.


RENOVERINGAR OCH TILLBYGGNATION

- Värmegolv i hall/entré ca 2012.
- Kök ca 2013.
- Groventré 2013.
- Yttertak och plåtarbeten 2017.
- Värmepanna (NIBE F470) 2018.
- Garage/förråd 2018.
- Solceller på tak 2022.
- Badrum övervåning 2023.

KOMPLETTERANDE INFORMATION OM KONSTRUKTION

Total omläggning av hela taket in till takstolarna utfördes 2017. Då lades ny råspont, underlagsduk, läkt, takpannor från Bender, hängrännor/stuprör och övriga plåtarbeten. Huset står på en modern inspekterbar krypgrund med ca 1m höjd till trossbotten. Frånluftssystemet är original från byggnadsåret (dammsuget/rengjort ca 2010 och 2023).

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 150 m², biarea 12 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 864 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/2 plan. Byggnadsår: 1991. Om-/tillbyggnadsår: 2014. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Takpannor (2017). Utv plåtarbeten: Plåt (2017). Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Frånluftsvärmepump, solcellsanläggning och kamin med insats. Anläggning: NIBE F470, installerad 2018. Energideklaration: Energiklass B. Specifik energiprestanda 35 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 64 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-09-26. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB.
Uteplats:
Stor uteplats på baksidan med sydvästläge. Brygga med badstege nere vid Ståldammen.
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget 2014.
Bilplats:
Vidbyggt garage. Plats för ytterligare två bilar på uppfarten.
Övriga byggnader:
Tillbyggd groventré samt förråd bakom garaget.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Djurskyddsområde, Djur- och växtskyddsområde (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1968-10-25, Senast ändrad: 2003-03-31).
Planer och bestämmelser: Kokboken, Detaljplan (Beslutsdatum: 1989-04-24, Senast ändrad: 2008-07-23).
Rättigheter last: Ledningsrätt: VATTEN OCH AVLOPP.

Området

Nuvarande ägares fem "smultronställen" i närområdet:

- Hökmossebadet.
- Sjön Yngern.
- Taxinge slott.
- Furuborgshallen.
- Folkparken.