Avsluta filmen

2 rok, Centralt

Mälaregatan 12

Se filmen
Såld

Central tvårumslägenhet intill kanalen med en låg avgift!

Nu erbjuds möjligheten att förvärva denna bostadsrättslägenhet på en av Södertäljes mest attraktiva adresser. Här bor du i en välskött förening med låga avgifter, och du har också inte bara en, utan två balkonger!

Mälaregatan 12

SÅLD
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
52,5  kvm
Antal rum:
2 rum
Våning:
2 av 3
Byggår:
1952
Avgift:
2 329 kr/mån
Central tvårumslägenhet intill kanalen med en låg avgift!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Hösten har gjort sitt intåg och sommarens dagar på stranden har bytts ut mot mysiga hemmakvällar i lägenheten. Det är ett enkelt liv här i lägenheten på Mälaregatan 12, tänker du, när ditt kanske största bekymmer på morgonkvisten är att välja om du ska dricka kaffet på den franska balkongen med utsikt över kanalinloppet, eller på den "vanliga" balkongen med sydvästligt läge mot Mälaregatan. Hursomhelst så blir det en stund invirad i värmande plädar på balkongen medan du tänker ut vad som ska stå på menyn för kvällen när en vän kommer på besök. I det ljusa köket bestämmer du dig för att tillaga en "höstig" gryta Beef Bourguignon och när du blickar ut genom fönstret på den franska balkongen ser du en segelbåt ta sig genom inloppet till Södertälje kanal för att sedan slussas ut mot Östersjön. Just i detta ögonblick sätter du dig till bords och väntar in vännen din för en trevlig kväll tillsammans."

Skulle detta kunna vara en dag i ditt framtida liv? Varmt välkommen att kontakta mig så ordnar vi en visning. Här på Mälaregatan bor du på en av Södertäljes mest attraktiva adresser i en omsorgsfullt renoverad lägenhet, som dessutom har en låg månadsavgift tack vare föreningens goda ekonomi. Innan du ges tillfälle att komma och titta på lägenheten kan du klicka dig vidare till vår hemsida för att läsa mer och se filmen av bostaden.

Varma hösthälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

RUMSBESKRIVNING OCH RENOVERINGAR

Genom entrén stiger man in i lägenhetens hall som har klinkergolv och en generös garderobsförvaring med spegel-skjutdörrar. Från hallen nås alla rum/utrymmen i lägenheten. Köket, som ligger till höger i hallen, renoverades 2014. Köket är ljust och har både ett fönster och en fransk balkong i nordvästlig riktning med utsikt över inloppet till Södertälje kanal. Utrustningen i köket består av en integrerad kyl/frys ("RÅKALL",), inbyggd ugn ("KULINARISK"), integrerad diskmaskin ("LAGAN"), en vägghängd fläktkåpa i rostfritt och en spishäll "FOLKLIG"). All maskinell utrustning i köket byttes ut i samband med att köket renoverades 2014. Golvet i köket byttes ut 2023 till ett ljusare golv än det som låg tidigare.

Vardagsrummet i lägenheten har ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och inrymmer idag bland annat en stor hörnsoffa, förvaringsskåp och TV-bänk. Från vardagsrummet nås även den andra balkongen som har ett sydvästligt läge in mot gården. Har finns plats för cafébord och stolar och nuvarande ägare har låtit bygga ett tak över balkongen. På andra sidan väggen i vardagsrummet ligger lägenhetens sovrum. Sovrummet rymmer en stor säng och även här lades ett nytt golv 2023 som matchar med det som ligger i köket. I sovrummet finns också en hel garderobsvägg med gott om plats för förvaring.

Lägenhetens badrum har försetts med elcomfortsvärme under klinkergolvet. Badrummet är helkaklat och här finns WC, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med glasväggar och en tvättmaskin (Electrolux 2021). Man kan även nyttja föreningens tvättstuga som har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett separat torkrum med mangel. Till lägenheten hör även ett förråd som är beläget på samma plan som tvättstugan och föreningens cykelrum. Huset har två ingångar där den ena är på Mälaregatan, och den andra är på Västra Kanalgatan.

Renoveringar:

1997 - Stambyte
2014 - Nytt kök
2017 - Balkongtak
2018 - Handfat, blandare, skåp och spegel byttes ut
2023 - Golv utbytta i kök och sovrum
2023 - Väggar, tak, lister och fönster (invändigt) målades om.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3, ej hiss.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 52,5 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgift grundas på senast gjorda uppmätning och kan ha förändrats därefter. För en exakt ytuppgift rekommenderar vi alltid en egen uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1952. Energideklaration: Energideklaration är beställd. Övriga utrymmen: I föreningen finns ett cykelrum, tvättstuga, torkrum med mangel och lägenhetsförråd till varje lägenhet.
TV- och internetanslutning:
Bredband och TV ingår i avgiften och är upphandlat av föreningen genom Telenor och Tele 2.
Bilplats:
Föreningen har inga egna parkeringar att erbjuda sina medlemmar. Däremot finns det många bra parkeringsmöjligheter i närheten och det går att få parkeringstillstånd i närliggande parkeringshus Tellus eller Kringlan. Läs mer på Aimo Parks hemsida.

Förening

HSB BRF BROGÅRDEN. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Markägare: Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:
Föreningens hus har under årens lopp genomgått löpande underhåll. Bland annat har föreningen låtit genomföra stambyte, fasadrenoveringar, byte av el-kablage, och en föreningslokal har byggts om till en lägenhet.

Kommande renoveringar: Inga stora renoveringar är planlagda under de närmaste 10 åren enligt förvaltningsberättelsen från 2022 årsredovisning.

Området

Nuvarande ägares smultronställen i området:
- Kanalstråken
- Kusens backe
- Stora torget
- Minigolfbanan
- Närheten till bra restauranger och butiker.