Avsluta filmen

Vibergen

Lövåsavägen 21

Se filmen
Såld

Ett omsorgsfullt renoverat hem fördelat på ca 167 kvm i två plan!

"...här har det jublats - lika många gånger som det svurits antagligen - när landslaget gjort (eller släppt in) mål framför TV-skärmen, som är monterad vid takfoten på altanen. Då är det bra att ha möjligheten att svalka sig i poolen utanför, när de kylda dryckerna inte räcker till!"

Lövåsavägen 21

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
85  kvm
Biarea:
82 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
922 kvm
Byggår:
1955
Ett omsorgsfullt renoverat hem fördelat på ca 167 kvm i två plan!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det har serverats en höststek på Lövåsavägen 21 och middagen avslutas med lite god ost och nybakat bröd. Några vänner är på besök. Det började med lite välkomstmingel runt poolen före maten. Kvinnorna hängde vid solstolarna medan männen fastnade framför en fotbollsmatch vid TV´n på altanen - inte en helt ovanlig uppdelning, när de här paren träffas!

Under middagen berättade värdparet om hur de kom över det fantastiska golvet som löper diagonalt över hela rummet. Jörgen berättar hur han - av en ren tillfällighet - kom över det vackra massiva tiljegolvet efter att en gammal gård i Hälsingland, som var byggt på 1800-talet, rivits. Han sparade golvet i många år, eftersom de inte visste om de skulle använda det själva. Efter några år beslutade de sig för att sälja golvet och Skansen i Stockholm hörde av sig och ville köpa det. Jörgen och Lotta ångrade sig - som tur var - och beslutade sig för att lägga in det, när de gjorde den stora köksrenoveringen 2005 - något de aldrig har ångrat! "Det ger en rustik och gedigen känsla till hela bostaden", säger Jörgen. "Vissa tiljor är enligt uppgift från träd som växte på 1100-talet", fortsätter han. En av gästerna imponeras också av de synliga takbjälkarna i vardagsrummet, som skapar en närmast kyrklig atmosfär åt rummet och det välvda tegeltaket i sovrummet i källaren. "Ja, det var bara en idé jag fick nere i sovrummet. Det är väl mitt yrke som målare som skapar möjligheterna att se sådana lösningar", säger Jörgen.

Nu är alla mätta och belåtna, men ingen vill avsluta kvällen redan. Det brukar sluta med att männen hamnar i källardelens "man cave" - SPA-avdelningen - och kvinnorna i utomhuspoolen. Vi får se om det blir så ikväll också...

ALLMÄNT
Fastigheten har fortlöpande renoverats under årens lopp - såväl in- som utvändigt. Man har gjort medvetna materialval och lagt stor noggrannhet vid kvalitén i alla detaljer. Jörgen, som bor här nu, är målare till yrket och har själv utfört de flesta renoveringarna. Han har tagit hjälp av kollegor med specialkompetenser, när det kommit till renoveringar utanför det egna kompetensområdet, som exempelvis renovering av badrum.

Hall
Klinker med golvvärme.

Badrum
Två badrum. Det i entréplanet renoverades i år (2021) med klinker och golvvärme. Ena väggen har tapetserats med en exklusiv tapet från England. Duschen har massagefunktion och vikbara glasväggar. WC och kommod med dubbla handfat. Badrummet i källaren renoverades 2015. Här finns SPA-bad, bastu och relaxavdelning. Båda badrummen har handdukstork.

Vardagsrum/matrum och kök
Öppen planlösning mellan rummen. Det breda tiljegolvet binder samman de tre rummen. Centralt placerad står den pampiga öppna spisen. En vedspis finns i köket (den har inte använts på många år dock). Köket är vidare utrustat med kyl, frys, spishäll, köksfläkt, inbyggnadsugn, micro och vinkyl. Ett stort vitrinskåp är monterat mot hallväggen.

Sovrum
Två sovrum på entréplan och två på nedre plan. Föräldrasovrummet har blivit det större rummet i källarplan - med det välvda tegeltaket. Det mindre rummet i källaren har i många år - och alltjämt - fungerat som kontor.

Tvättstuga
Ett stort utrymme med både tvättmaskin och torktumlare. Bra arbetsytor på de långa bänkarna och bra utrymme i rummet för att hänga tvätt.

Övrigt
Bra förvaringsutrymmen i källarplan. Här finns även dressingroom, en separat WC och en klädkammare.


STÖRRE RENOVERINGAR
2001-2002 Luft-/vattenvärmepump installerades.
2005 Gamla garaget revs. På samma plats byggdes två förråd och en carport.
2005 Nytt kök.
2005 Braskassetten installerades i öppna spisen (i matrummet).
2015 Badrum och bastu renoverades.
2018 Fasadpanelen och fönster målades.
2021 Duschrummet på entréplan renoverades.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 85 m², biarea 82 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 922 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan med källare. Byggnadsår: 1955. Byggnadssätt: Grundmur: Mursten (betonghålsten enligt tidigare utlåtande). Grund: Betongplatta på mark. Mark: Morän (enligt ägare). Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä och tegel. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glas kopplade fönster och fönster med isolerglaskassetter. Ventilation: Självdrag förstärkt med sk Pax-fläkt. Vatten/avlopp: Kommunalt. Tilläggsisolerat vindsbjälklag. Delvis parallellisolerad takkonstruktion. Luft-/vattenvärmepump samt kaminisats i öppen spis. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 104 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 147 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-09-12. Utföres av Karl-Johan Lidström.
Uteplats:
Stor plan hörntomt med insynsskyddat poolområde i söderläge (sol hela dagen). Från matrum/vardagsrum kommer man ut på altanen, som ligger under tak. Härifrån går man torrskodd till och från poolen via det stora altandäcket. Uteplatsen är som ett extra rum större delen av året. Tidig vår och sen höst hjälper infravärmen till att förlänga användbarheten av "rummet". Här har det jublats - lika många gånger som det svurits antagligen - när landslaget gjort (eller släppt in) mål framför TV-skärmen, som är monterad vid takfoten på altanen. Då är det bra att ha möjligheten att svalka sig i poolen utanför, när de kylda dryckerna inte räcker till! Många middagar har också avnjutits här i goda vänners lag vid det intilliggande matbordet på altanen. Det finns en uteplats även utanför poolområdet under burspråket vid matrummet. På tomten finns också fina planteringar och en unik björk vid tomgränsen med säregna grenar som slingrar sig bort från den tjocka stammen - perfekt klätterträd för barnen! Gott om plats för lek finns självklart också på den stora plana gräsmattan.
TV- och internetanslutning:
Fiber via ComHem.
Bilplats:
Carport samt plats för ytterligare fyra bilar på uppfarten.
Övriga byggnader:
Isolerat och uppvärmt förråd i anslutning till poolområdet. Här finns gott om plats för förvaring och utrymmen för snickarverkstad e dyl. Sandfilter och pumpanläggning för utomhuspoolen finns också här.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Vibergen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19510928).
Daggkåpan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19550310).