Avsluta filmen

2 rok, Mariekäll

Linnégatan 10

Se filmen

Välplanerad lägenhet i lummiga och populära Mariekäll!

Välkommen till en renoverad och välplanerad tvårumslägenhet i HSBs välskötta Brf Klintonia

Linnégatan 10

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
52,5  kvm
Antal rum:
2 rum
Våning:
3 av 3
Byggår:
1955
Avgift:
4 279 kr/mån
Pris:
1 480 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Välplanerad lägenhet i lummiga och populära Mariekäll!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Här erbjuds en tvårumslägenhet som under de senaste åren har genomgått en rejäl renovering där både golv, väggar och tak har fått sig en uppfräschning såväl som köket. Något som den nuvarande ägaren har uppskattat lite extra är det lugna och och trevliga området som också ligger nära Södertälje centrum och kommunikationer för resa mot exempelvis Stockholm. Föreningen har en välskött ekonomi och har under åren gjort nödvändiga investeringar och underhållsåtgärder för att garantera ett trivsamt boende för sina medlemmar. Sammantaget är det svårt att på ett kortfattat sätt lyfta alla värden som erbjuds här på Linnégatan 10, men det är sannerligen ett boende som bockar av många punkter på de flestas önskelista! Att sitta på balkongen i västläget med en kopp kaffe och blicka ut över "lugna gatan" och de vackra lövverken på träden, känns ju inte helt fel?!

Innan det ges möjlighet att komma på visning, se våra bilder, läs rumsbeskrivningen på vår hemsida och se filmen vi producerat, så får du en försmak på vad som väntar en ny ägare till denna lägenhet!

Varma vårhälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

RUMSBESKRIVNING

Hall/entré
Rymlig hall som från vilken samtliga rum nås i lägenheten. I hallen finns det plats för hatthylla/upphängning av ytterkläder och skoförvaring. Vidare finns även två fasta garderober. På golvet ligger en tålig matta som lades dit i samband med renoveringen av lägenheten av år 2021.

Vardagsrum
Sällskapsuttrymmet i lägenheten nås via en dörr med glasfönster från hallen. Här ligger ett parkettgolv i ek. Väggar och tak är vitmålade. I anslutning till vardagsrummet finns en balkong. Glaset till fönstret mot balkongen är bytt 2023.

Kök
Utrustningen i köket består av diskmaskin, spis (med ugn och häll), fläkt, samt kyl och frys (kombinerad). Köket renoverades 2021 med nytt parkettgolv, köksbänk, diskmaskin och fläkt. Luckfronter och lådor målades om samma år. Väggar och tak är vitmålade.

Sovrum
I sovrummet finns det två fasta garderober och plats för ytterligare förvaring om behovet finns. Nytt parkettgolv från 2021, då även väggar och tak målades om.

Badrum
I badrummet inryms WC, badkar och tvättställ. Taket är ommålat 2023.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 3, ej hiss.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 52,5 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 1955. Föreningen har under 2014 installerat mekanisk ventilation i byggnaderna samt tilläggsisolerat vindarna. Uppvärmning via fjärrvärme. Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 118 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 119 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2019-03-20. Utföres av Jimmy Östling. Övriga utrymmen: Bastu, tvättstuga och övernattningslägenhet finns i föreningen för medlemmarna att boka. I föreningen finns även gemensamma faciliteter såsom bastu, gym, hobbyrum, och verkstad.
TV- och internetanslutning:
Ansluten till kabelnät Comhem. Grundutbud med ca 15 kanaler ingår i månadsavgiften. För utbud se: www.comhem.se.
Bilplats:
På fastigheten finns ca 43 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Kösystem tillämpas för parkeringsplats. Kostnad för p-plats är ca 140 kr/månad, för plats med elstolpe ca 205 kr/månad.

Ekonomi

Pris:
1 480 000 kr, utgångspris.
Avgift:
4 279 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV basutbud från Com Hem/ Tele 2 och bredband.
Andelstal:
Andel i föreningen: 1.4212. Andelstal enligt uppgift ur lägenhetsförteckning.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 161 753 kr. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för ytterligare förklaring av nyckeltalet. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet (för avgifter) multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 300 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 100 kr och hushållsel 200 kr.
Antal personer i hushållet: 1.
Medlemskap i föreningen kräver medlemskap i HSB. För medlemskap i HSB erläggs en andel om 500 kr (återfås vid utträde) samt en första årsavgift om 300 kr. Observera att pantsättningsavgiften är en engångsavgift när man tar upp nya lån med bostadsrätten som säkerhet. Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, vilket elavtal man har, och hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut. Nuvarande ägare har under 2022 haft hyresgäster och då ökade elförbrukningen till ungefär det dubbla mot uppgiften som är medtagen i denna beskrivning.
Försäkring: Hemförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Hemförsäkringen skiljer sig även om den tecknas via försäkringsbolag alternativt facket. Föreningen bekostar bostadsrättstillägget i försäkringen.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525,00 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1 312,50 kr som betalas av säljaren.

Förening

HSB:s Bostadsrättsförening Klintonia i Södertälje.

Utförda renoveringar:
1989 - Samtliga vatten- och avloppsstammar byttes och i samband med detta genomfördes en helrenovering av kök och badrum. Dessutom tilläggsisolerades fasaderna och samtliga tak fick nytt tegel
2003 - Helrenovering av tvättstugorna. Samma år utfördes stamrensning
2007- 2008 - Dränering av byggnaderna
2014 - 2015 - Installation av mekanisk ventilation i byggnaderna samt tilläggsisolerat vindarna
2019 - Yttertak
2022 - Byte av passersystem
2023 - Utbyte av tvättmaskiner i den gemensamma tvättstugan.

Kommande renoveringar: Renovering av balkonger och fönster ligger i planen att bytas, beslut om när har ännu inte meddelats mäklaren, men detta undersöks och uppdateras i objektsbeskrivningen. Löpande underhåll genomförs med grund i föreningens långsiktiga plan för bland annat tvättstuga, markytor, parkering samt ventilation och värmesystem.

Området

Nuvarande ägares smultronställen i området:

- Mimmos pizzeria
- Cizgara kolgrill
- Torekällberget
- Badparken.

Kommunikationer:

Mariekäll har goda kommunikationer till både Södertälje och Stockholm. Det finns flera busslinjer som trafikerar området och tar dig till olika destinationer. För att resa till Stockholm kan du använda pendeltåget från Södertälje centrum eller ta bilen via E4:an.

OBS: Detta fotografi har redigerats med AI. Möbler på fotografiet finns inte i bostaden.

Karta Klicka för större karta