Avsluta filmen

Hölö

Lindsbergsvägen 26

Se filmen
Såld

Åretrunt- eller fritidsboende på en lugn naturtomt utanför samhället.

Huset ligger vackert inlindad i grönska på en naturtomt med en liten porlande bäck på tomten i ett litet bostadsområde utanför Hölös samhälle. "Vi har älskat lugnet och naturen här, men av olika anledningar har det blivit dags att sälja nu", säger Raul.

Lindsbergsvägen 26

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
57  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
1 141 kvm
Byggår:
1960
Åretrunt- eller fritidsboende på en lugn naturtomt utanför samhället.
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Raul ringde mig i somras och frågade om jag ville hjälpa till med att förmedla huset som de köpte genom mig för 22 år sedan. Utan att tveka svarade jag - Ja! "Har jag hjälpt er dit måste jag vara med er när ni säljer också", sa jag lite skämtsamt. Huset ligger vackert inlindad i grönska på en naturtomt med en liten porlande bäck på tomten i ett litet bostadsområde utanför Hölös samhälle. "Vi har älskat lugnet och naturen här, men av olika anledningar har det blivit dags att sälja nu", säger Raul. Majlis och Raul har vårdat huset under alla år. Det mesta i renoveringsväg har Raul utfört själv. Det han inte har klarat av själv, har han tagit hjälp med. För några år sedan byggdes huset till med ca 18 kvm och det blev ett lyft för hela huset, konstaterar vi båda. Avloppet har uppdaterats på senare år och fiber drogs in tidigare i år. Det som stod näst på agendan att renovera är köket. "Det får nästa ägare ta tag i - om de vill förstås - det fungerar ju trotts allt", säger Raul. Att ha gästhuset för släkt och vänner att bo i, när de varit här på besök, är något vi uppskattat väldigt mycket - även gästerna, liksom de bra förvaringsutrymmena i förrådsbyggnaderna och lusthuset, som även det har fått fungera som förråd på senare år. "Vi hoppas att nästa ägare kommer att uppskatta allting här lika mycket som vi har gjort", säger Raul avslutningsvis.

Välkommen att boka in dig på visning!

Varma hälsningar

Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT:
Ar 2012 installerades ett vakuumtoalettsystem av märket "Jets " med tillhörande avloppstank på 3000 liter. År 2014 byttes alla golv med tillhörande isolering - förutom köket, som planerades totalrenoveras i år. Alla rum har träbeklädnad på väggarna, som är vitbetsade. Alla golv är vitbetsade och lackade - förutom vardagsrumsgolvet, som är ett lackat furugolv utan bets.

Huset inrymmer en möblerbar hall/förstuga med plats för skrivbord och en liten sittgrupp; ett allrum med murad öppen spis; ett litet rum i anslutning till WC/duschrum med tvättmaskin; ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord; ett kök med matplats och utgång till altan; ett sovrum med fasta garderober längs ena väggen.

FÖRVÄRV OCH STÖRRE RENOVERINGAR:
1960 - Byggnaden uppfördes enligt taxeringen.
1990 - Alla renoveringar och förbättringsarbeten har utförts av tidigare ägare.
1999 - Fastigheten förvärvades av nuvarande ägare.
1999 - Egen brunn borrades.
2012 - Sluten tank/miljötoalett med avloppstank installerades. Inspektion av avloppet utfört av miljö- och hälsoskyddsinspektör från kommunen.
2015 - Badrum renoverades.
2015 - Tillbyggnad av ett rum.
2015 - Ny panel runt hela huset.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 57 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 2-3 sovrum. Den taxerade ytan är 57 kvm boa. Antagligen har den inte ändrats efter tillbyggnaden 2018. Ytan uppmättes i samband med besiktningen inför försäljningen.
Tomt:
Tomtarea 1 141 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Naturtomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1960. Om-/tillbyggnadsår: 2015. Byggnadssätt: Grundmur: Granit/betong och leca/lättklinker. Grund: Uteluftventilerad krypgrund och inklädd plintgrund. Mark: Mestadels berg. Stomme: Trästomme ( delvis timmer enligt säljare och träregelstomme). Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Utv plåtarbeten: Stuprör med utkastare (vatten leds bort via dräneringsslang). Fönster: 2-glas kopplade träfönster. Ventilation: Självdrag förstärkt med sk Pax-fläkt. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Enskilt avlopp. Direktverkande el-radiatorer och ved (2 st eldstäder). Varmvattenberedare. Energideklaration: Energiklass G. Energideklaration är utförd, 2021-09-27. Utföres av Karl-johan Lidström.
Uteplats:
Altan vid entrén till huset med anslutning även till vardags-/matrum. Utgång från kök till altan i sydvästläge, med sol hela dagen. Naturtomt, där det växer olika träd (tre plommonträd bl a), rosor och buskar. Vid husgrunden växer en vinranka . På tomten finns en "egen" bäck med flera små vattenfall - vattnet porlar här året runt.
TV- och internetanslutning:
Fiber installerat 2021.
Bilplats:
2-3 st parkeringsplatser på uppfarten.
Övriga byggnader:
Isolerat gästhus inrett som sovrum, förrådsbyggnad och ett lusthus.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Vrå Ga:1.
Södertälje Hölö-Lida Ga:1.
Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att använda väg för utfart - Väg.
Officialservitut: Rätt att ta vatten ur källa ca 50 m sydost om området. - Vattentäkt.