Avsluta filmen

Hölö/Hejsta

Kvarntorp 16

Se filmen

Urcharmig torpstuga med åretruntmöjligheter mitt ute i den Sörmländska klorofyllen!

Den stora naturtomten som skapar ett otroligt lugn och med vad som kan vara Sveriges bästa svampskogar inpå knuten, tillsammans med den harmoniska känslan i huset som ofta delas med vänner kring matlagning i det charmiga köket, är något nuvarande ägare uppskattat extra mycket på "Torpet Torpetsson".

Kvarntorp 16

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
50  kvm
Antal rum:
2 rum
Tomtarea:
2 085 kvm
Byggår:
1894
Driftkostnad:
20 800 kr/år
Pris:
2 480 000 kr, utgångspris
Bud:
2 480 000 kr Se budhistorik

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Urcharmig torpstuga med åretruntmöjligheter mitt ute i den Sörmländska klorofyllen!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Tänk dig att vakna upp en helt vanlig vardagsmorgon av fågelkvitter. Du går ner från sovloftet in i köket på de breda golvtiljorna och gör dig en kopp kaffe. Din bättre hälft har tydligen förberett en deg som det är tänkt att du ska baka i vedugnen. Det får vänta ett tag, först kaffe ute på verandan i solskenet. Efter en stunds kontemplation går du tillbaka in i köket för att göra det sista åt brödbaket, samtidigt som du planerar vad ni ska bjuda gästerna på till middag ikväll. Du ser en burk med torkad Karljohanssvamp på en hylla - en av alla burkar med torkad svamp från skogens höstskafferi. Även om det är underbart med sommar, kan du inte låta bli att tänka på de underbara svampskogarna mot hösten. Hur som helst, det blir nog hemmagjord pizza med bl a svamp på, det brukar gästerna gilla. När du är klar i köket tar du hunden ut på en långpromenad i skogen innan du tar bilen de ca 50 minuter det tar att ta dig till ditt arbete i Stockholm. Det ser ut att att bli en fin kväll så det blir nog middag ute på den nya verandan ikväll också, konstaterar du innan du stänger bildörren".

Om du kan se att det här skulle kunna få vara en dag hämtat från ditt framtida liv, hör av dig till mig så bokar jag in dig på en visning. Innan det ges möjlighet att se den här moderna torpidyllen mitt i i den Sörmländska klorofyllen på plats, se bilderna och ägarens egna film så får du en försmak av hur ett liv här på "Torpet Torpetsson" kan komma att se ut.

Varma vårhälsningar från Per och teamet på Florin Partners

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE KVARNTORP 1:9.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 50 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 2 rum varav 1 sovrum. Sovloft över en del av bostaden (ca 23 kvm med en takhöjd om ca 1,75 m vid nock, varför ytan inte är mätbar som boa) och en oisolerad verands om ca 9 kvm.
Tomt:
Tomtarea 2 085 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Naturtomt med möjlighet till gräsmatta om så önskas.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med sovloft. Byggnadsår: 1894. Om-/tillbyggnadsår: 2007, 2018. Byggnadssätt: Grund: Granitblock och gråsuggor (traditionell krypgrund utan inspektionslucka). Stomme: Timmer. Bjälklag: Trä/timmer. Fasad: Träpanel/täckläkt. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten: Enskilt vatten året om (borrad brunn). Avlopp: Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn. Skorstenstyp: Murad skorsten. 2011 togs golvet på entréplan upp och isolerades. 2018 isolerades yttertak och sovloft inreddes. Luft-/luftvärmepump (ca 5 år gammal), murspis, vedkamin och elradiatorer.
Uteplats:
Uteplats intill förrådet (byggt 2024).
Bilplats:
Parkeringsplatser för flera bilar på tomten.
Övriga byggnader:
Fristående oisolerat förråd och en jordkällare.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE HEJSTA GA:5.
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: VÄG - SE BESKRIVNING.
Officialservitut: RÄTT ATT ANVÄNDA VÄGEN X FÖR UTFART - VÄG.
Officialservitut: RÄTT ATT ANVÄNDA DEN SAMFÄLLDA VÄGEN BENÄMND SAMF VARI STAMFASTIGHETEN HAR DEL, FÖR UTFART - VÄG I SAMF VÄGMARK.

Ekonomi

Pris:
2 480 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 1 242 000 kr varav byggnadsvärde 544 000 kr. Fördelat på: småhusmark 698 000 kr och småhusbyggnad 544 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 315 kr/år
Pantbrev:
Totalt 1 360 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 20 800 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 10 000 kr, elkostnad 5 000 kr, vatten/avlopp 3 000 kr, sotning 1 000 kr och renhållning 1 800 kr. Årlig elförbrukning: 5 300 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 2.
Driftskostanderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (2 vuxna) som utnyttjat boendet året om (inte som permanentboende dock). I nuvarande hushåll har det förbrukats ca 5 300 kWh/år till uppvärmning, varmvatten och hushållsel. Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, hur man utnyttjar bostaden, om man eldar mycket med ved (kostnad inte medtagen för vedeldning) vilket avtal man har, hur utvecklingen på elmarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar.
Försäkring: Villa-/fritidshusförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare betalar ca 5 200 kr/år för sinn försäkring.
Fastighetsskatt/-avgift 9 315 kr/år tillkommer.

Området

Hejsta i Hölö – En idyllisk tillflyktsort.

Välkommen till Hejsta, en charmig del av Hölö belägen i Södertälje kommun. Denna pittoreska by erbjuder en lugn och naturskön miljö, perfekt för den som söker ett avkopplande liv på landet.

Skolor: För familjer är närheten till utbildning viktig och Hejsta ligger inte långt ifrån Hölöskolan, en väletablerad F-9 skola som är hjärtat i samhället.

Kommunikationer: Med expressbussar som trafikerar direkt till Södertälje och närhet till E4:an, är Hejsta idealiskt för pendlare. Den närmaste pendeltågsstationen finns i Järna, vilket ger goda förbindelser till både Stockholm och Södertälje.

Naturområden: Hejsta gränsar till vackra grönområden och ligger nära Simsjön, en återskapad fågelsjö, perfekt för naturälskare. En ny naturlekplats planeras också i området, vilket kommer att erbjuda barnen en kreativ och naturnära lekplats. Underbara svampmarker finns i omedelbar närhet till torpet.

Entréplan

Sovloft

Karta Klicka för större karta