Avsluta filmen

Mariefred

Kärnbogatan 6A

Se filmen
Såld

Gavelradhus med stadsvillakänsla i hjärtat av Mariefred

När den traditionella och tidlösa arkitekturen möter det moderna och praktiska - nästan underhållsfria boendet - i en stadsvilla med medvetna och påkostade materialval, kan det inte bli mycket bättre är så här. Lägg till att det finns garage och uteplats också så inser ni nog att ni är hemma nu!

Kärnbogatan 6A

SÅLD
Typ:
Radhus
Boarea:
150  kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
98 kvm
Byggår:
2006
Gavelradhus med stadsvillakänsla i hjärtat av Mariefred

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Mitt i de centrala delarna i Mariefred har ett område med stadsvillor i gammal traditionell Mariefredsstil vuxit upp. Här finns allt det praktiska och "underhållsfria" moderna, perfekt uppblandat med det traditionellt vackra arkitektoniska och tidlösa bostadsbyggandet, samlat under samma tak. Breda ektiljegolv på entréplanet och furutiljegolv på övre plan ackompanjeras med lika traditionella och påkostade fönster med fasta spröjs - en blandning av nytt och gammalt när det är som bäst!

Att det finns en gemensam trädgård som ni slipper underhålla; att det finns ett isolerat garage några meter från husknuten; att det finns en kakelugn i vardagsrummet; att allt staden har att erbjuda finns inom gångavstånd, gör väl inte boendet mindre attraktivt!?

Som allting annat måste det naturligtvis upplevas, kontakta oss för en visning och känn efter själva om det här är ert nästa hem!

PLANLÖSNING


Entréplan:

Hall med klinkergolv och tre garderober.

WC/gästtoalett med garderober. Här finns en avloppsbrunn om man vill installera dusch.

Kök från Ballingslöv med matplats. Utrustning: Kyl, frys, spishäll, ugn, microugn, diskmaskin och städskåp.

Vardagsrum/komb. matrum med kakelugn och utgång till altan/uteplats/innergården.

Tvättstuga/grovkök med tvättho, praktisk förvaring, tvättmaskin och torkskåp.

Förråd under trappan till övre plan.


Övre plan:

Allrum/TV-rum med fransk balkong.

WC/badrum med duschhörna, kommod, handdukstork, klinkergolv med golvvärme, kaklade väggar och spotlights i tak.

Tre sovrum med garderober i samtliga rum.

Fakta

Typ:
Radhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 150 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 98 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 2006. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel (fasaden ommålad 2016/2017. Takbeklädnad: Sadeltak med underlagstak av trä och yttre taktäckning av papp, läkt och tegelpannor. Fönster: Kopplade 2+1-glasfönster i bågar. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Fjärrvärme. Energideklaration: Energiklass E. Energiprestanda, primärenergital 133 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2019-03-28. Utföres av Connie Åkerlund, Anticimex. Renoveringar: Fransk balkong med dubbeldörrar mot gaveln har instaallerats under det senaste året.
Uteplats:
Gemensam innergård som sköts av samfälligheten (underhållsfritt för de boende!).
TV- och internetanslutning:
Fastigheten är ansluten till stadsnätet (fiber).
Bilplats:
Garage intill bostaden. Styrelsen för allmänna ytor undersöker möjlighet till laddboxar i garage (och för de som har carport).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Kassören Ga:2. Strängnäs Kassören Ga:4. Planer och bestämmelser: Kassören 3, Detaljplan (Beslutsdatum: 20020617, Registreringsdatum: 20051003). Samfällighet: STRÄNGNÄS KASSÖREN S:1.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Mariefreds historia går tillbaka till den senare delen av 1300-talet då stadens landmärke, Gripsholms slott, började byggas. I den bevarade stadskärnan - med sina vackra trähus och kullerstensbelagda gator - finns många små butiker, restauranger och caféer. Vattnet omgärdar staden och många aktiviteter kretsar kring Mälaren. På sommaren med bad- och båtliv. På vintern intas isen av skridskoåkare, pimpelfiskare och iskajaker. En rad årliga aktiviteter anordnas, bl a "påskparaden", "ångans dag", "semesterloppet", SM för gatumusikanter, "bondens marknad" och den välbesökta julmarknaden. För den golfintresserade finns också fina Gripsholms GK alldeles intill stadskärnan.

I Mariefred finns även ett flertal förskolor och två skolor (åk F-9).

Kommunikationer:

Några minuters bil- eller bussfärd till Läggesta Station. Härifrån tar du dig in till Stockholm på ca 40 minuter!.