Avsluta filmen

2 rok, Lina

Karlbergastigen 6

Se filmen

Boende med historik och atmosfär

Karlberga, en fantastisk byggnad från 1900-talets början. Ombyggd till bostadsrätter år 2006, Ligger vackert intill Karlberga park - som en gång i tiden tillhört fastigheten - med Mälarutsikt! Nu är parken en samfällighet där alla boenden har tillgång till den och är medlemmar i densamma.

Karlbergastigen 6

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
98  kvm
Antal rum:
2 rum
Våning:
2 av 3, hiss finns
Byggår:
2005-2006
Avgift:
5 563 kr/mån
Pris:
2 800 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Boende med historik och atmosfär
Alla bilder
Se vår rundtur

Ansvarig mäklare

Anders
Liedholm

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Året var 1900 den 7 augusti när handskmakaren Carl Malmberg fick bygglov att uppföra ett större boningshus på fastigheten. Byggnaden skulle enligt bygglovet ha ett tak av svartmålad plåt och väggar av minst 45 cm tjocklek samt en våningshöjd om minst 279 cm. Huset stod klart för inflyttning hösten 1901. Byggmästaren hette C.E. Carlsson.

Nu står jag här i lägenheten drygt 120 år senare. Mycket har hänt genom åren (jag har som en bifogad fil på vår hemsida med historien om huset och dess ägare) trevligt författad av Göran Gelotte från 1999 - om du vill veta mer.

Lägenhet nr 5, i Brf Karlberga 1, som nu är till salu, tillhör en del av utbyggnaden av ursprungshuset som gjordes 1929, då det var Internatskola för flickor i byggnaden. Förutom en pampig entré så möts du av ett ljust och rymligt möblerbart trapphus med hiss. Lägenheten ligger en våning upp i huset och har en balkong i sydvästläge. Nuvarande ägare, som var med från början, fick välja utformningen på lägenheten. Ursprungligen var det nog tänkt att denna lägenhet på 98 kvm skulle vara en fyrarummare med 3 sovrum och två badrum. Ägaren valde att göra denna lägenhet till en tvårummare, med ett generöst lyxigt sovrum med hel garderobsvägg. De två höga fönstren och takhöjden på 3 meter gör att rummet känns väldigt ljust och luftigt. På golvet ligger ekparkett och väggarna är nyligen ommålade i en varm ljusgrå ton.

Det som slår mig mest när jag kommer in i sällskapsutrymmet är det fantastiska ljuset från de höga fönstren i tre väderstreck, atmosfären och takhöjden på ca 3 meter. Den öppna planlösningen, med kök, vardagsrum och matplats, gör det lätt att umgås med vänner och familj. Tänk att stå och laga middag tillsammans, att kunna prata och umgås medan gästerna njuter av en drink vid bardisken, eller få avsluta middagen med en kaffe på balkongen och se solen gå ner i väster! I kök och entré ligger det ett praktiskt klinkergolv med golvvärme, viket gör det lätt att hålla rent. I resten av vardagsrummet och matplatsen ligger ekparkett på golvet, väggarna är nymålade i varm ljusgrå ton. Att ha två toaletter känns också lite lyxigt men också skönt om man är flera i familjen. Båda badrummen är helkaklade och har klinkergolv med golvvärme.

Jag har försökt att förmedla lita av känslan med texter och bilder, men jag tror du måste uppleva lägenheten på plats! Är du intresserad, anmäl gärna ditt intresse och boka in dig på någon av visningarna. Välkommen!

PLANLÖSNING

Rymligt möblerbart trapphus med plats för barnvagn mm. Stor hiss som renoverats 2020. Säkerhetsdörr till lägenheten.

Rymlig entré/hall med klinkergolv med elektrisk golvvärme. Hatthylla.

Stort helkaklat badrum med golvvärme och klinkergolv, Wc, tvättfatskommod, handdukstork, samt dusch.

Separat Wc rum, helkaklat med klinkergolv och golvvärme, tvättfatskommod, samt tvättpelare med tvättmaskin och tumlare.

Stor sovrum, med parkettgolv och 2 höga fönster som släpper in mycket ljus, samt hel garderobsvägg med skjutdörrar. Går med fördel att dela av till två sovrum om man så önskar. Takhöjden på 3 meter skapar en härlig rymd och lyxig känsla.

Kök, matrum och vardagsrum i öppen ljus planlösning med utgång till balkong i sydvästläge. I köksdelen finns köksö med bardel och klinkergolv, kyl/frys med ismaskin i rostfritt, inbyggnads ugn samt micro och köksfläkt. Bänkskiva i rostfritt stål med infälld keramikhäll och diskho. Integrerad diskmaskin med samma förstycke i ek som alla andra köksluckor. Finns även vitrinskåp med belysning.

Matplatsen och vardagsrummet med härliga höga fönster som släpper in mycket ljus. Takhöjden på 3 meter skapar en härlig atmosfär och rymd. Ekparkett ligger i hela vardagsrummet och matplatsen.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3, hiss finns. Hiss renoverades 2020.
Storlek:
2 rum varav 1-3 sovrum. Boarea 98 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 2005-2006. Energideklaration: Energiklass F. Specifik energiprestanda 185 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 189 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2019-09-09. Utföres av Kent Östergård, Victor Consulting AB. Övriga utrymmen: Gemensamhets lokal samt bastu. Separat lägenhetsförråd. Lägenhets förråd i källarplanet på Karlbergastigen 4.
TV- och internetanslutning:
Bredband via Stadsnätet.
Bilplats:
P-plats 200 kr/mån. En P-plats hör till lägenheten.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
2 800 000 kr, utgångspris.
Avgift:
5 563 kr/mån. I avgiften ingår värme och varmvatten. Tillgång till bredband via Stadsnätet. Avtal med för bredband och telefoni tecknas separat med respektive leverantör. Även TV-kanaler utöver standardutbud.
Andelstal:
Andel i föreningen är 7,6324. Andel av årsavgift är 7,6328%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 625 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 400 kr, bostadsrättstillägg 200 kr och medlemsavgift 25 kr.
Antal personer i hushållet: 1.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 0 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut .

Förening

BRF Karberga 1.

Området

Karlbergastigen 6, är den ursprungliga byggnaden som byggdes år 1900. Nedanför fastigheten ligger Karlberga park som en gång tillhörde fastigheten. Idag är det en samfällighet dit alla de boende i området har tillträde till. Nedanför parken ser man ut över Mälaren. Här ligger bland annat Södertälje båtklubb, och utefter hela stranden finns en fin promenad- och cykelväg som går hela vägen in till Södertälje centrum. Allmänna kommunikationsmedel i form av buss går från Enhörnaleden in mot Södertälje centrum. Naturen ligger inte heller lång bort om man vill ta sig en härlig promenad.

Alternativ planlösning

Karta Klicka för större karta