Avsluta filmen

2,5 rok, Södertälje/Lina

Karlbergastigen 6

Se filmen

Känn historiens vingslag i ett anrikt boende intill Mälaren!

"Uteplatsen med häcken som skydd blir en förlängning av lägenheten, ett tredje rum, som kan bjuda på många härliga helgfrukostar i morgonsolen, men också sena kvällar med prat under filtar i en loungesoffa. Sommartid hörs fågelsång från koltrastar och svalorna som flyger över parken."

Karlbergastigen 6

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
102  kvm
Antal rum:
2,5 rum
Byggår:
2005-2006
Avgift:
6 472 kr/mån
Pris:
2 580 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Känn historiens vingslag i ett anrikt boende intill Mälaren!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Här på Karlbergastigen 6 väntar en lägenhet som erbjuder det bästa från två tidsepoker. Här finns tidstypiska inslag från det förra sekelskiftet och platsen bär på en rik historia där bland annat handskmakare Malmsten och statsminister Gillis Bildt har trampat omkring på ägorna. Under åren 2005-2006 byggdes huset om för att senare bli en bostadsrättsförening med alla moderna bekvämligheter. Den extra takhöjden - tillsammans med det valvade innertaket - skapar en härlig känsla av rymd och form. Lägenheten har djupa burspråk och de stora fönstren ger ett fint ljusinsläpp. Lägenhetens öppna planlösning är perfekt för umgänge, men här finns även plats att dra sig undan för avskildhet. Matplatsen vid ett av burspråken är väldigt karaktäristisk med sin runda form och kan beskrivas som "hemmets hjärta". Lägenhetens tjocka väggar bidrar till en tyst inomhusmiljö.

Området är en lugn oas belägen precis utanför Södertälje stadskärna. Den välskötta parken, som ses efter av trädgårdsmästare, sträcker sig ner till Mälaren och nås direkt från den egna uteplatsen. En lyx med att bo här är att kunna plocka frukt från träden i parken, eller att ta en joggingrunda i svampskogen för att sedan avsluta med ett avkopplande bastubad i föreningens ralaxavdelning.

Uteplatsen med häcken som skydd blir en förlängning av lägenheten, ett tredje rum, som kan bjuda på många härliga helgfrukostar i morgonsolen, men också sena kvällar med prat under filtar i en loungegrupp. Sommartid hörs fågelsång från koltrastar och svalorna som flyger över parken från tidig morgon till sen kväll.

Varmt välkommen att läsa mer om detta hem på vår hemsida. Missa inte heller filmen som Florin Partners Media Group har producerat.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor/funderingar, så hoppas jag att vi ses på visning!

Varma försommarhälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Lägenheten nås via två ingångar, antingen från parken, eller från trapphuset. Lägenheten har sedan den stora renoveringen mellan åren 2005-2006 underhållits löpande, med bland annat ommålning av större delar av tak, väggar och lister 2023. I hallen ligger ett klinkergolv med elkomfortvärme med smart styrning (Ebeco EB-Therm). Även i badrummet finns ett klinkergolv med golvvärme och likadan styrning som i hallen. Badrummet är helkaklat och här finns bland annat kommod med tvättställ och sidoskåp, handdukstork (el), dusch och WC. I badrummet finns en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2022). I lägenhetens torra utrymmen ligger ett parkettgolv i ek. Bostadens sängkammare har en inbyggd garderob och ett vackert burspråk med utsikt över parken. Utanför sovrummet finns en rymlig klädkammare.

Lägenheten har ett stort öppet rum som utgör både vardagsrum, kök och matplatsdel. Vardagsrumsdelen och köken har ett vackert valvat tak. Detta rum kan med fördel avgränsas med en vägg för att skapa ett extra rum som kan användas som kontor eller sovrum om familjebilden kräver det. Köket är från HTH och flera av skåpsdörrarna är försedda med "soft close". Kökets maskinella utrustning består av:

Kyl och frys - Electrolux (2024)
Diskmaskin - Electrolux (2022)
Induktionshäll - Electrolux (2015)
Inbyggnadsugn - Electrolux (2007)
Inbyggnadsmicro - Electrolux (2007)

Från den stora vardagsrumsdelen nås uteplatsen som har både en stenlagd yta samt en gräsyta. Uteplatsen ligger med ett östligt läge i anslutning till Karlberga Park som föreningen är med och förvaltar via en samfällighet. I nära anslutning till bostaden finns ett förråd som hör till lägenheten.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Karlbergastigen 6.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Storlek:
2,5 rum varav 1-2 sovrum. Boarea 102 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgiften om area baseras på uppgifter från ekonomisk plan och grunddokument i föreningen. Olika mätmetoder har använts över tid. Uppmätt yta med dagens metod överensstämmer inte nödvändigtvis med angiven yta i föreningens register. För en exakt ytuppgift rekommenderas alltid en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 2005-2006. Garantibesiktning av fastigheten ägde rum under november och december 2008 efter att byggnaderna byggdes om till att bli ett lägenhetshus mellan åren 2005-2006. Byggentreprenaden av fastigheten överläts till föreningen 1 februari 2007. Fastigheten är belägen i Södertälje kommun och avser 2 byggnader och mark. Byggnaderna innehåller 11 respektive 4 lägenheter. Föreningens byggnader värms upp med fjärrvärme och har en ventilationsanläggning med FTX-system. Energideklaration: Energiklass F. Specifik energiprestanda 185 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 189 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2019-09-09. Utföres av Kent Östergård, Victor Consulting. Övriga utrymmen: Gemensamhetslokal och bastu. Till lägenheten hör ett separat lägenhetsförråd.
TV- och internetanslutning:
Bredband tecknas individuellt för varje lägenhet via Stadsnätet.
Bilplats:
Varje medlem garanteras en parkeringsplats på föreningens parkeringsyta till en kostnad av 250 kr/månad. El-stolpar finns och elanvändningen debiteras utöver kostnaden för parkeringsplatsen. För extra plats tillämpas ett kösystem.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
2 580 000 kr, utgångspris.
Avgift:
6 472 kr/mån. Värme, vatten, avgift till stadsnätet (abonemang tecknas separat och ligger utanför avgiften).
Andelstal:
Andel i föreningen: 7,7383 %. Uppgift om andelstal är hämtad från föreningen ur ett udrag från lägenhetsförteckningen 20240529.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 825 876 kr. Den indirekta nettoskuldsättningen är beräknad via årsredovisningen för verksamhetsåret 2023-01-01 - 2023-12-31. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för ytterligare information.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 458 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 433 kr och obligatoriskt medlemskap i bostadsrätterna 25 kr.
Antal personer i hushållet: 3.
Föreningen tar inte ut någon avgift för pantnotering eller överlåtelse mellan köpare och säljare. Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, vilket elavtal man har, och hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut. Uppgift om kostnad för hushållshel baseras på ett antagande/uppskattning och kan både vara högre eller lägre för nästkommande ägare.
Försäkring: Hemförsäkring inklusive bostadsrättstillägget tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Hemförsäkringens pris skiljer sig även om den tecknas direkt via försäkringsbolag alternativt facket. Nuvarande ägare har betalat ca 3 400 kr/år för sin försäkring.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.

Förening

BRF Karlberga 1.

Utförda renoveringar:
Föreningens hus underhålls löpande. Under de senaste åren har bland annat hissen renoverats.

Området

Nuvarande ägares smultronställen i området:

- Lina Naturreservat
- Malmsjön
- Ad Astra By Elite
- Promenadstråken längst med Mälaren
- Karlberga Park.

Kommunikationer:

Från Karlbergastigen 6 har du utmärkta kommunikationer som tar dig till Södertäljes centrum på bara några minuter. Oavsett om du föredrar bil, buss eller cykel, är vägarna väl anpassade för en smidig färd. För pendlaren är detta en idealisk utgångspunkt med snabba förbindelser till både Stockholm och närliggande områden.

Karta Klicka för större karta