Avsluta filmen

Enhörna

Kalvsund 10

Se filmen
Såld

Finns sådana här platser på riktigt?

Hur många drömmer inte om en egen sjötomt Mälaren? Nu kan drömmen bli sann här på Kalvsund 10, där en moderna villa - med alla bekvämligheter man kan kan önska sig - väntar på en ny ägare!

Kalvsund 10

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
141  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
6 069 kvm
Byggår:
2008
Finns sådana här platser på riktigt?
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Det är en tidig morgon i slutet av maj och sommar står för dörren. Du ögnar igenom nyheterna på telefonen över en slät kopp kaffe i morgonsolen vid entrén och konstaterar att till och med den envisa inflationen verkar ha fått ge vika under den dignande blomsterprakten ute i trädgården!

Du startar din vana trogen dagen med ett uppfriskande morgondopp. Idag har du tagit med dig en picknickkorg för att avnjuta frukosten på bryggan, det är redan varmt i luften - underbart! Även om det här är en helt vanlig morgon i ditt liv, får du fortfarande nypa dig i armen för att vara säker på att du verkligen får uppleva det här, att den här platsen faktiskt finns på riktigt. Du är ödmjukt tacksam och förstår att det här är något många bara kan drömma om att få uppleva.

Efter att du inmundigat en lättare lunch på den soldränkta altanen dukar du upp för fika i pergolan intill, det är trotts allt skönt att skyla sig lite från solen när den ligger på som mest. Gästerna som kommer planerar att stanna över natten, då de vill följa med ut och lägga nät innan de går och lägger sig i gästhuset på gården. Gästhuset utnyttjas frekvent av både släkt och vänner. Höst och vinter är det mysigt att tända en brasa i vedkaminen i köket.

Du har förklarat för dem att man får lägga nät här utanför bryggan, eftersom det i fastigheten ingår vatten en bra bit ut i Mälaren. Vittja nätet gör ni också tillsammans, tidigt imorgon bitti innan både morgondopp och frukost. Bland fångsten brukar finnas både abborre, gös och gädda Det återstår att se vad som ska tillredas till morgondagens middag..."

Välkommen att anmäla intresse för visning om du känner att det här skulle kunna få vara en dag i ditt framtida liv. Innan det ges möjlighet att titta på Kalvsund 10, se våra filmer på vår hemsida så får du en förhandsvisning av hur vackert det är här på en egen sjötomt i Mälaren. Här äger du inte bara en strandtomt, utan även några tusen kvadratmeter vatten utanför den egna bryggan!

Varma sommarhälsningar Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Huset byggdes 2008 av Skidstahus. Fastigheten består delvis av gräsmatta, delvis av naturtomt och är belägen på en svagt sluttande sydvästlig tomt mot Mälaren. Fastigheten ligger längst in på vägen, helt fri från genomfartstrafik.

Köket är utrustat med granitbänk, spishäll, ugn, fläkt, vedspis, diskmaskin, kyl och frys (de senare från 2020) med en matplats i ett burspråk mot sjön. Vardagsrum med enstaviga ektiljor och öppen spis. tre sovrum, alla med tvåstavig ekparkett. Från Master bedroom och från köket nås ett inglasat uterum/vinterträdgård. Vinterträdgården har också vattenburen golvvärme och öppningsbara skjutpartier mot altanen. Ett större helkaklat badrum med klinkergolv, bubbelbadkar, dusch, WC och handfat. En gästtoalett med WC och handfat.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 141 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 6 069 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Vattenarea 6 910 m². Trädgårds-/naturtomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2008. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Frånluftsvärmepump med värmeåtervinning. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Enskilt avlopp. Frånluftsvärmepump (vattenburen golvvärme). Vedspis och kamininsats. Anläggning: installerad 2008. Gemensamt mätarskåp med grannen (separata mätare). Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 48 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 87 kWh/m² år. Energideklaration är utförd. Utföres av Niklas Sjöberg, FST Husbesiktningar AB,.
Uteplats:
Stor uteplats på baksidan av huset mot Mälaren och en liten altan på entrésidan.
TV- och internetanslutning:
Fiber draget till tomtgräns.
Bilplats:
Fristående garage och flera platser på uppfarten samt carport.
Övriga byggnader:
Gästhus med indragen el, vatten och ett enkelt kök med vedspis. Fristående förrådsbyggnad och fristående verkstadsbyggnad och sjöstuga/gästrum nere vid vattnet samt ett växthus.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE NÖTTESTA GA:2.
SÖDERTÄLJE KALVSUND GA:2.
Rättigheter last: Officialservitut: VÄG.
Officialservitut: VÄG.
Rättigheter förmån: Officialservitut: VÄG.
Samfällighet: SÖDERTÄLJE KALVSUND FS:2.

Området

Enhörnalandet är en halvö i Mälaren med Ekerö på den ena sidan och Mariefred på den andra. Här finns fornlämningar från stenåldern och det har även funnits tegelbruk i trakten sedan medeltiden. 

I början av 1900-talet växte en mängd handelsträdgårdar upp i trakten, vilket bland annat berodde på de goda förbindelserna till Stockholm - tack vare ångbåt från Sandvikens brygga. Handelsträdgårdarna sålde blommor, frukt, grönsaker och odlade både på friland och i drivbänkar. De år man lyckades få fram färska jordgubbar lagom till Valborgsmässoafton, kunde man sälja dem till Arvid Nordquist i Stockholm för 15 kronor litern - en ansenlig summa på 1940/1950-talen.