Avsluta filmen

3 rok, Centralt

Jovisgatan 1

Se filmen
Såld

Lugn oas med medelhavskänsla och ett centralt läge!

Denna lägenhet är ett riktigt ess om man vill bo centralt men ändå vill få en känsla av lugn från naturens skådespel. Här finns 76 rymliga kvm med balkong som har utsikt över Södertälje kanal och den trevliga innergården. Lägenheten ligger också skyddad mot trafken och kommersen på Köpmangatan!

Jovisgatan 1

SÅLD
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
76  kvm
Antal rum:
3 rum
Våning:
3 av 5, hiss finns
Byggår:
2017
Avgift:
4 113 kr/mån
Lugn oas med medelhavskänsla och ett centralt läge!
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det är sensommar och du har precis återvänt till vardagen igen efter sommarens ledighet. Att vara tillbaka till lite rutiner är på något sätt skönt, tänker du, men att hålla kvar i sommarkänslan några veckor till skulle kanske inte skada...

Efter en promenad längs Södertälje kanal köper du med dig lite färska råvaror från de närliggande butikerna och tar hissen upp till lägenheten. När du kommer in möts du av din spegelbild från de praktiska spegeldörrarna till klädförvaringen i hallen. Lite solkysst är jag nog fortfarande tänker du när du tar av dig skorna på det praktiska klinkergolvet i hallen. Nu väntar en svalkande dusch i det fina badrummet, som har ett vackert Italienskt kakel, infällda spotligths i taket och ett skönt uppvärmt golv. Här finns även handdukstork, fin kommod i ljus ek, och tvättmaskin samt torktumlare.

Idag blir det spenat- och ricottafyllda cannellonis till middag. Det är ett väldigt trivsamt kök att laga mat i med de fina bänkskivorna i massiv amerikansk valnöt och den vackra Italienska kakelmosaiken som stänkskydd. När maten är färdig, rengör sig ugnen själv tack vare att det är en pyrolysugn. Middagen avnjuts ute på balkongen, medan du blickar ut över vattnet och båtarna som passerar genom Södertälje kanal. När du sitter här och ser ut över en liten segelbåt, som sakta tar sig fram genom kanalen och kontemplerar över dagen som gått, konstaterar du att sommaren inte riktigt är över. En liten stund inbillar du dig till och med att du sitter på en balkong längs med den Italienska kusten och avnjuter din cannelloni.

Efter middagen väntar lite avkoppling i soffan i vardagrummet, där du läser en god bok. Efter ett par spännande kapitel går sömntåget och du gör dig i ordning för en skön natts sömn i det större av de två sovrummen. Innan du går och lägger dig, går du in i den välorganiserade klädkammaren och väljer ut kläder inför morgondagen - skönt att slippa göra det på morgonen, skönt att få sova ut några extra minuter, tänker du.

Denna lägenhet är ett riktigt ess om man vill bo centralt men ändå vill få en känsla av lugn från naturens skådespel. Här finns 76 rymliga kvm med en balkong som har utsikt över Södertälje kanal och den trevliga innergården. Lägenheten ligger också skyddad mot trafken och kommersen på Köpmangatan!

Varmt välkommen att boka in dig för en visning!

Varma sommarhälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Lägenhetens balkong är i söderläge och har fördelen att den har ett tak så att man slipper mycket snöröjning på vintern. Taket gör även att man kan sitta utomhus när det regnar. Det går därför bra att låta utemöblerna stå kvar på balkongen under vintertid. I bottenvåningen finns ett förråd som tillhör lägenheten. Under 2021 lät föreningen installera solceller på taket för att sänka sina elkostnader. Under 2022 har nya laddstolpar i garaget tagits i bruk. Innegården som tillhör föreningen är inhängnad och skyddad från allmänheten. Här kan du exempelvis låta barnen leka utan att vara orolig.

Nuvarande ägare har utrustat lägenheten med gedigna tillval och föbättringar såsom:
- Klinker i entré (Merazzi Sistem Neutro Tortora Bocciardato)
- Spegeldörrar i hall
- Väggförstärkning för upphängning av TV i vardagsrum och det större sovrummet
- Massiv bänskskiva i amerikansk valnöt med rund kantprofil i köket
- Nersänkt diskbänksplåt
- Stänkskydd i italiensk stavmosaik (Casalgrande Architecture Light Ivory/Marazzi Sistem Neutro Bianco)
- Induktionshäll
- Spiskåpa/fläkt i rostfritt (Franke Tender)
- Rostfri Pyrolysugn (Electrolux/Husqvarna)
- Rostfri Inbyggnadsmikro (Electrolux/Husqvarna)
- Rostfri kyl/frys (Electrolux/Husqvarna)
- Rostfri diskmaskin (Installerad 2021)
- Italienskt kakel i badrum (Merazzi Sistem Neutro Bianco Bocciardato)
- Kommod i ljus ("Forma", Svedbergs)
- Spegelskåp med belysning (Svedbergs)
- Golvvärme i badrum
- Uppgraderad tvättmaskin/troktumlare (från standardutförande)
- Handdukstork
- Infällda spotlights i badrumstaket

RUMSBESKRIVNING

Hall
Rymlig och praktisk hall med klinker i anslutning till ytterdörren. Här finns även en praktisk garderob med spegeldörrar och ELFA-inredning. Från hallen når du vardagsrummet till vänster och passage till badrum och kök till höger.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-bänk. Innerväggen mellan sovrum och vardagsrum är förstärkt för att montera TV på. Här ligger en 3-stavsparkett i ek som följer oss genom hela lägenheten (förutom i våtrummet). Väggarna är målade i en vit kulör. Fönster ut mot innergården samt utgång till balkong finns här. Värdagsrummet är öppet in mot kök och matplats. Ca 18 kvm.

Kök och matplats
U-format kök med rostfria vitvaror från Electrolux/Husqvarna, induktionshäll, inbyggd Pyrolysugn ("självrengörande"), mikro, ny diskmaskin (2021) och rostfri fläkt/spiskåpa från Franke. Köket är vitt och kommer från Marbodal. Bänskskivorna är i massiv amerikansk valnöt och har en rund kantprofil - diskbänksplåten är nersänkt i bänkskivan! Stänkskyddet är ett Italienskt kakel/liggande stavmosaik "Casalgrande Architecture Light Ivory/Marazzi Sistem Neutro Bianco". Under överskåpen finns LED-belysning installerad. Matplatsen ligger intill köket och erbjuder plats för matbord till 4-6 personer. Ca 17 kvm.

Badrum (WC/Dusch)
Klinker i 10x10 cm utförande "Vanity Black" och helkaklat med Italienska kakelplattor (Merazzi Sistem Neutro Bianco Bocciardato) 30x60 cm. Golvvärme, handdukstork, spotlights i taket och kommod i ljus ek. I badrummet finns även tvättmaskin och torktummlare (Husqvarna) med avlastningsbänk och överskåp. Dusch med väggar i frostat glas. Badrumsinredning från Svedbergs.

Stora sovrummet
Walk-in-closet. Rymligt rum med plats för nattduksbord på båda sidor av sängen. Två öppningsbara fönster med utsikt över innergården och ner över kanalen. Väggen som angränsar mot det mindre sovrummet är förstärkt för upphängning av TV på väggen. Vitmålade väggar och 3-stavsparkett i ek på golvet. Ca 13 kvm.

Lilla sovrummet
Ett öppningsbart fönster med utsikt över innergård. 3-stavsparkett på golvet och vitmålade väggar. Går med fördel att använda som hemmakontor om det inte behövs som sovplats. Ca 7 kvm.

Balkong
Ca 8 kvm stor balkong i söderläge med utsikt över Södertälje kanal och innergården nedanför. Utgång till balkong från vardagsrum/kök.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 5, hiss finns.
Storlek:
3 rum varav 2 sovrum. Boarea 76 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Övriga utrymmen:
Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd. De är placerade i entréplanet. Förrådets väggar och dörrar är av nätkonstruktion, typ Troax.
Byggnad:
Byggnadsår: 2017. Byggnaden togs i bruk 2017. I byggnaden finns 42 st lägenheter, 3 lokaler och 24 st parkeringsplatser i garage. Byggnaden är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Moderna Försäkringar inklusive ansavrsförsäkring för styrelsen. Föreningen har också tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 79 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 86 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-02-07. Utföres av Gunnar Sundby, Aktea Stockholm AB. Övriga utrymmen: Teknikutrymme för el, tele och data. Undercentral. Förråd, städ med vask. Cykelförråd i entréplan samt cykelställ på gård. Barnvagnsrum. Soprum med återvinning. Innergård med plats för gemensam samvaro.
TV- och internetanslutning:
Fastigheten är ansluten med fiber till Telge Stadsnät. Lägenhetsinnehavaren tecknar själv de abonnemang man vill ha.
Bilplats:
Garage 1 244 kr/mån, fast kostnad. Har separat kö. Garage i bottenvåningen av huset.

Förening

BRF Grand Central.

Utförda renoveringar:
Under 2021 installerades solceller på taket. Under 2022 togs även laddstolpar i garaget i bruk. Föreningen har en god ekonomi, med bland annat en bra soliditet. Detta har möjliggjort installationer såsom solceller och laddstolpar. Läs mer om föreningens ekonomi i årsredovisningen och kontakta ansvarig mäklare vid frågor.

Området

Precis intill köpmännens gamla handelsplats ligger Brf Grand Central med 42 moderna och välplanerade lägenheter. Huset är uppfört mellan Västra Kanalgatan och Köpmangatan med Jovisgatan och Gästgivaregatan på var sin sida. Husets västra sida vetter mot Gamla Rådhuset och Stortorget. Längs med torget löper Storgatan, stadens huvudgata. Du kan knappast bo mer centralt än här med allt från vårdcentral till gallerior på gångavstånd. Direkt utanför porten ligger caféer, restauranger, butiker, busshållplats och promenadstråk längs kanalen.

Snett över torget ligger Lunagallerian som har samlat ett brett urval butiker, tjänster, restauranger, träningscenter och Luna Kulturhus, som rymmer bibliotek, konsthall och biljettcentrum. I närheten av Lunagallerian ligger också varuhuset Kringlan.

Efter några minuters promenad längs Storgatan söderut ligger Telgehuset, gallerian som ursprungligen var stadens första varuhus. Femhundra meter till söderut tar vi oss till stationsområdet med pendeltågsstationen Södertälje C. Är du stockholmspendlare tar resan inte mer än drygt 40 minuter. Strax intill ligger Södertälje Stadshus, som även inrymmer kulturhus med teater, restaurang och utställning. Närmaste granne är Telge Forum med de båda scenerna Estrad och Trombon.
Inom en radie om 400 meter finns tre förskolor och en grundskola. Närmaste gymnasieskolor ligger en knapp kilometer bort, på andra sidan kanalen.