Avsluta filmen

Rosenlund

Jakob borgmästares väg 1

Se filmen
Såld

Modernt boende med gammaldags charm!

"Familjen har renoverat med varsam hand och varit noga med att bostaden ska få bibehålla sin ursprungliga charm från 1920-talet. Det har de lyckats bra med! Samtidigt har hemmet moderniserats - för att möta dagens krav på bekvämlighet och förväntningar på låga driftskostnader."

Jakob borgmästares väg 1

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
116  kvm
Biarea:
68 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
800 kvm
Byggår:
1925
Modernt boende med gammaldags charm!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det är sannerligen mycket som hänt på Jakob Borgmästares väg 1 sedan familjen förvärvade bostaden genom mig för ca 16 år sedan! Listan på allt som gjorts kan ni läsa längre ner i beskrivningen. Familjen har renoverat med varsam hand och varit noga med att bostaden ska få bibehålla sin ursprungliga charm från 1920-talet. Det har de lyckats bra med! Samtidigt har hemmet moderniserats - för att möta dagens krav på bekvämlighet och förväntningar på låga driftskostnader. Det har byggts upp en lummig oas på baksidan av huset. För att visa den från sin bästa sida valde vi att fota och filma den i slutet av sommaren - medan det fortfarande var grönt utomhus. "Vi har haft många fina år här", säger Suzi och Bosse. "Men nu har det blivit dags för familjen att leta boende söder ut i vårt avlånga land", fortsätter de. När jag frågar dem om de skulle kunna berätta för en ny ägare till bostaden vad de uppskattat mest med att bo just här, svarar de: "Om vi bortser från själva bostaden - som vi format efter våra egna önskemål om bekvämlighet och bibehållen charm, så är det nog läget med närheten till precis "allt" vi uppskattat mest. Kusens backe med motionsspår, skog, stigar och utegym. Promenadvägarna vid vattnet - längs med hela kanalen som löper genom Södertälje. Den intilliggande Coop-butiken med postombud, fisk- och delikatessdisk mm. Gångavstånd till Södertälje centrum, sjukhus, skolor (förskola-gymnasieskola). Bra kommunikationer med buss och pendeltåg."

Familjen har inte hittat sitt nya hem ännu, men hör gärna av dig om du tycker den här bostaden kan vara av intresse för dig och din familj.

Varma hälsningar Per och teamet på Florin Partners.

ALLMÄNT
Kök:
Utrustning: Diskmaskin 2021.
Kylskåp & fläkt, Ikea 2013.
Ugn: Electrolux 2013.
Induktionshäll: Whirlpool 2013.

Vardagsrum:
Ekparkett. Öppens pis. Renovering av alla ytskikt 2011, byte av fönster (SP-fönster, 3-glas isoler), byte av radiatorer (2 av 3).

Sovrum:
Ek- eller askparkett i samtliga sovrum och vardagsrum (löpande renoverade ytskikt).

Badrum:
Badrummet på övre plan är renoverat av/genom tidigare ägare. Kaklade väggar och klinkergolv. Badrumsskåp med kommod, spegelskåp. Gästtoalett/WC på entréplan med målade ytskikt. Golv målat och byte av wc stol för några år sedan.

Övrigt/källare:
Garderob i anslutning till ett av sovrummen, där möjlighet finns till hemmakontor eller dylikt. Även bra med plats för förvaring.. Tvättrum med bra förvaring (skåp, hyllor), bänk med diskho. Verkstadsdel och pannrum/förråd finns också i källarplan.

STÖRRE RENOVERINGAR
2021 - Luft-vattenpump från Nibe, Ny tvättmaskin, ny diskmaskin.
Målning (golv och väggar) av tvättstuga, och källarens entré.
Renovering och målning av trappa, utomhus.
2020 - Nytt 3-glas fönster i sovrum.
Bullerplanket uppfört (pågående ärende med Södertälje kommun, bl a finns beslut på bidrag för fönsterbyte i vissa rum).
Målning sovrum på entréplan och det mindre sovrummet på övre plan.
2020/2019 - Fasad, utvändig målning.
2018 - Sovrum övre plan, målning.
2017 - Altan med trädäck anläggs.
2015 - Fiber installeras.
2013 - Total renovering av kök med nya skåpstommar, vitvaror, induktionshäll, fläkt, ugn, el & bänkbelysning (utbytt av auktoriserad elektriker), nya ytskikt med kakel, väggpanel och målning. Allocgolv (originalgolv). Nytt 3-glasfönster (SP-fönster, 1 av 2 i kök),
Hall och veranda, målning och golv (Alloc originalgolv - samma modell som intilliggande köksgolv). Ny Wc-stol i badrum/dusch på övre plan.
2011 - Enhetligt ekparkettgolv i vardagsrum och intilliggande sovrum. Ytskikten målas i båda rummen.
2010 - Nya radiatorer i vardagsrum, sovrum och i hallen (i entréplan) och i sovrummen på övervåningen. Enhetligt askparkett lades på hela övre plan.
2012 - Ny vindstrappa.
2008 - Nya 3-glasfönster i vardagsrum, sovrum på entré och övre plan.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 116 m², biarea 68 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 800 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Villaträdgård. Grönskande trädgård med buskar, träd, äppelträd, plommonträd och blommande rabatter. En thujahäck som ramar in tomten fint. Bullerplank mot Erik Dahlbergs väg (pågående ärende med Södertälje kommun, eventuell komplettering kommer att ske).
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla med källare. Byggnadsår: 1925. Byggnadssätt: Grundmur: Formgjuten betong. Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad (ommålning 2019-2020). Takbeklädnad: Takpannor (omlagt 2007). Fönster: 3-glas fönster (isoler). Byte i sovrum år 2021, i kök år 2013, i vardagsrum och sovrum år 2008. Ventilation: Självdrag, forserad frånluft i badrum. Vatten/avlopp: Kommunalt. Grunden omdränerad (oklart när, innan förvärvet iaf). NIBE VVM225, luft-/vattenvärmepump , installerad 2020-12. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 86 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 154 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-11-30. Utföres av Karl-Johan Lidström.
Uteplats:
Altan med trädäck (sol hela dagen - kväll, ca 20-tiden sommartid). Altan med stensättning (sol lunch-kväll sommartid).
TV- och internetanslutning:
Stadsnät indraget 2015.
Bilplats:
Garage. 3 bilplatser.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Östra,del 1, Stadsplan (Beslutsdatum: 19411114).
Kompl Spl Best För Östra Omr Del 1 Och 2, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19551229).