Avsluta filmen

Kallfors/Hummelhaga

Hummelhaga 35

Se filmen

Ett unikt lågenergihus byggt i lösvirke i en lugn oas utanför Järna/Kallfors - det enda i sitt slag!

"Jönsson Yderström bygger hus som utstrålar stillhet och harmoni, där varje detalj, materialmöte och siktlinje är noga avvägd. Det här är ett hus där rummens dispositioner och naturliga flöde gör det enkelt och naturligt att inreda", skriver inredningsdesignern Pella Hedeby.

Hummelhaga 35

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
188  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
3 592 kvm
Byggår:
2024
Driftkostnad:
17 850 kr/år
Pris:
9 800 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Ett unikt lågenergihus byggt i lösvirke i en lugn oas utanför Järna/Kallfors - det enda i sitt slag!
Alla bilder
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Vi har haft förmånen att förmedla bostäder som firman Jönsson Yderström byggt tidigare och är stolta över att få samarbeta med dem igen. Daniel och Joacim har för den här platsen ritat och byggt ett modernt ladhus med tillhörande carport/förråd som livar både i höjd och i fasad. De har båda varit med "från ax till limpa", dvs allt ifrån idé och att ha ritat huset, igenom hela processen fram till färdigt hus. Tomten ligger i söderläge och huset ligger högt upp på tomten för att få fin utblick över marken som svagt sluttar ner mot åkern och hästhagen - som är synligt bortom tomtgränsen. Placeringen av huset känns helt naturlig och det smälter verkligen in i omgivningen.

Även i det här projektet har firman Jönsson Yderström samarbetat med Pella Hedeby som är en av Sveriges främsta och mest tongivande inredningsdesigners och jag har bett henne berätta lite om hennes tankar kring inredningen och känslan i bostaden. Hon skriver:

"Jönsson Yderström bygger hus som utstrålar stillhet och harmoni, där varje detalj, materialmöte och siktlinje är noga avvägd. Det här är ett hus där rummens dispositioner och naturliga flöde gör det enkelt och naturligt att inreda.

Vi har valt att bevara känslan av rymd och stillhet med en avskalad inredning där platsbyggda lösningar och få utvalda möbler fyller vardagens alla funktioner. Flera möbler är specialritade för att gå i linje med husets karaktär och uteplatsen på terassen inbjuder till ett liv där gränsen mellan ute och inne suddas ut. Interiört skapar naturliga texturer mjukt inbjudande platser för umgänge, arbete och vila, såväl avskiljt som i öppen samvaro. Stilmässigt ligger basen i en Skandinavisk enkelhet med ljusa träslag och exklusiva designklassiker som kombineras med Japanska influenser i platsbyggda möbler och inredningsdetaljer. Ett stilmässigt uttryck som ger hemmet en lågmäld, enkelt elegant och närmast poetiskt känsla."

Jag kan inte annat än att hålla med Pella i det hon beskriver, samtidigt som jag vill understryka känslan i mötena mellan de medvetna materialvalen - som jag kan se kommer att åldras med värdighet - siktlinjerna och ljusinsläppet. De platsbyggda köks- och garderobsfronterna - som en finsnickare tillverkat - har tagits fram tillsammans med Jönsson Yderström. Sittbänkar, arbetsbänken i kontorsdelen och skafferiet som ligger i anslutning till köket är också platsbyggda, vilket bidrar till den genuina känslan i bostaden. De vitlaserade panelväggarna i två olika bredder som fortsätter upp i taket bryter lika fint mot det råa betonggolvet som kalkstenen och de putsade väggarna - tidlöst och evigt smakfullt! Jag vill också belysa det medvetna valet av obehandlad gran som ytterpanel. Den är underhållsfri och kommer patineras av moder natur och med tiden få en grå-/silvergrå nyans (självklart kan man måla/behandla den om man vill det).

Alla vitvaror är från det Italienska märket Smeg. På köksön finns en extra bred planlimmad häll med inbyggd fläkt. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade. Alla blandare, i såväl kök som tvättrum och badrum, är från märket Tapwell. Alla handfat och kommoder i huset är platsbyggda, liksom vissa möbler.

Innan det ges möjlighet att se bostaden på plats, se bilderna och filmen som vårt systerbolag Florin Partners Media Group producerat, så får du en försmak på vad som väntar den lyckliga ägaren till Hummelhaga 35 i Kallfors/Järna (under dokument & länkar på vår hemsida kan du även se den korta filmen vi spelade in under byggnationen).

Varma försommarhälsningar från Per och teamet på Florin Partners

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE KALLFORS 1:349.
Typ:
Friliggande villa.
Storlek:
Boarea 188 m². Boareauppgift enligt Ritning. 6 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 3 592 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Naturtomt och anlagd gräsmatta i anslutning till uteplatserna på både fram- och baksidan av huset. Ängsblommor är planterade i alla slänter runt huset.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2024. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark (3 lager med frigolit och 10 cm betong med ingjuten golvvärme). Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel (obehandlad så den för gråna med tiden). Takbeklädnad: Plannja Trent plåttak (falsat). Fönster: Nordan ntech lågenergifönster. Ventilation: Mekanisk till och frånluft (Sam42 för värmeåtervinning). Vatten: Egen borrad brunn. Avlopp: Enskilt avlopp (6 kbm tank). Frånluftsvärmepump. Anläggning: Nibe 750.
Uteplats:
Altan/pergola på baksidan i söderläge med utgång från allrum/matrum och sovrum (master bedroom). Altan/pergola vid entrén på framsidan av huset.
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget i huset (ägaren får själv välja leverantör).
Bilplats:
Parkeringsmöjligheter på uppfarten och i dubbelcarport.
Övriga byggnader:
Dubbelcarport med vidbyggt isolerat förråd om totalt ca 70 kvm (förrådsdelen är ca 32 kvm invändigt).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE KALLFORS GA:19.
Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att använda en befintlig väg a för utfart enligt förrättningskarta, aktbilaga KA2.Rätt att använda den samfällda vägen Ene s:1, vari stamfastigheten har del, för utfart, inom område a enligt förrättningskarta, aktbilaga KA2. - VÄG.
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE ENE GA:9.
Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - se beskrivning.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut Kraftledning.

Ekonomi

Pris:
9 800 000 kr, utgångspris.
Pantbrev:
Totalt 1 620 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 17 850 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: elkostnad 9 450 kr, vatten/avlopp 3 800 kr, sotning 900 kr, renhållning 2 500 kr och vägavg 1 200 kr. Årlig elförbrukning: 6 300 kWh/år.
Kostnaderna är delvis uppskattade då bostaden är nybyggd. Total nettoenergiförbrukning (köpt energi ) för värme, varmvatten och fastighetsenergi är ca 6 300 kWh (se närmare i energiberäkningarna under "dokument & länkar"). Det finns möjlighet att komplettera med solceller på taket (om man vill närma sig noll i elförbrukning, det är förberett för "dold" eldragning till solceller). TV/Bredband är frivilligt och redovisas därför separat. Kostnaden för fiber via Stadsnätet varierar beroende på vilket upplägg och leverantör man väljer. El- och uppvärmningskostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har det hemma, vilket elavtal man har, hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar. I beräkningen av kostnad för el har vi utgått från en totalkostnad inkl. nätavgift på 1,5 öre/kWh.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning, normalt mellan 6 000-9 000 kr/år.

Området

Några "smultronställen" i närområdet:

- Kallfors golfklubb och Vidbynäs golfklubb med restaurang, konferens, utegym och padelbanor.
- Åsgatan 2 (café).
- Vinhaket.
- Allt vad Järna och Nykvarns centrum har att erbjuda.
- Skogen intill.
- Lövnäsbadet i Yngern (vacker badplats med kvällssol)

Fastigheten är belägen mellan Järna och Nykvarn. Järna är den näst största tätorten i Södertälje Kommun. Tätorten ligger söder om Södertälje alldeles i närheten av Östersjön. Järna är känt för sin ekologiska profil med Sveriges största sortiment av ekologiska produkter. Saltå Kvarn är ett välkänt exempel. Bebyggelsen består mestadels av småhus men även flerfamiljshus finns. Det finns sju kommunala förskolor och sex fristående förskolor i Järna. Två kommunala grundskolor och fyra fristående grundskolor finns också. Även ett par gymnasieskolor finns i Järna. Pendeltåg mot Södertälje (och mot Gnesta) för vidare transport mot Stockholm och Uppsala.

Nykvarn är en sedan många år tillbaka en egen kommun och här finns Björkestaskolan, Furuborgskolan, Lillhagaskolan och Turingeskolan (Lillhagaskolan har fått högsta betyg inom flera områden av Skolinspektionen). Nykvarn har goda kommunikationsmöjligheter, bl a snabbtåget som tar dig Stockholm under 30 minuter!

Om du är en golfentusiast kommer du att älska att bo här, med närhet till både Kallfors golfklubb i Järna och Vidbynäs golfklubb i Nykvarn (Golf South Sthlm). På Kallfors har man precis slagit upp dörrarna till den totalrenoverade restaurangen.

Planlösning

Tomtkarta

Karta Klicka för större karta