Avsluta filmen

Nykvarn

Hökmossvägen 15C

Se filmen
Såld

Njut av alla årstiderna intill ån i centrala Nykvarn

Att kunna börja och sluta dagen med ett bad från den egna bryggan; att åka ut med kanoten längs ån; att bada bastu efter träningspasset i hemmagymmet. Att ha allt det här - med en öronbedövande tystnad som bara störs av fågelkvitter - och ändå ha gångavstånd till centrum. Det är vardagslyx

Hökmossvägen 15C

SÅLD
Typ:
Villa
Boarea:
144  kvm
Biarea:
144 kvm
Antal rum:
8 rum
Tomtarea:
2 600 kvm
Byggår:
1968
Njut av alla årstiderna intill ån i centrala Nykvarn

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det finns mycket att säga om bostaden och det underbara läget intill ån i centrala Nykvarn, men nuvarande ägare beskriver det nog bäst själva:

"Vi säljer inte endast en bostad utan ett hem att leva i och en tomt att njuta av. Nu när våra barn har blivit äldre är det tid för en ny familj att finna livskvalitet i vardag och fest på Hökmossvägen 15c. Beslutet att flytta har tagit tid då vi har många fantastiska minnen kopplade till huset och alla årstider.
Våren med blåsippor, vitsippor och gullvivor. Eldning och korvgrillning vid grillplatsen nere vid ån, glädjen när grodynglen blir till små grodor och när änderna kommer på besök. Sommaren med frukost på altanen och trots det centrala läget hörs bara fåglarnas kvitter. Bad och fiske från bryggan, näckrosor, tidiga sensommarmorgnar då vi vittjar kräftburarna, sena kvällar med goda vänner på den stora altanen och trädgårdens alla blommor och dofter.
Hösten med äppelpaj från trädgårdens enda äppelträd och torkning av svamp i källaren. Huset som åter intas av kompisar och vänner, pingis- och biljardspel, häng i stora soffan framför tv:n i nedre vardagsrummet och träning följt av bastu.
Vintern med skridskoåkning på den innersta delen av ån, pulkaåkning på tomten och varm choklad på trappan vid utebastun. Julklappsöppning vid den öppna brasan…
Minnena är många och vi är oerhört tacksamma över att ha fått se våra barn växa upp i denna miljö, men nu är huset för stort för oss då barnen börjat flytta hemifrån och det är dags för en ny familj att flytta in på Hökmossvägen 15c.
Hälsningar Maria och Jörgen"

Sovrumsdelen är avskärmad med en skjutdörr till övriga huset. Möjligheter finns att ha flera små sovrum/arbetsrum/gästrum, eller färre stora sovrum/arbetsrum/gästrum utifrån familjens behov. Master bedroom har utsikt ner mot ån.

Stora umgängesytor för alla åldrar - bostaden kan husera många människor samtidigt (både vuxna/barn/tonåringar) och alla har sitt utrymme utan att störa varandra.

Öppen planlösningen med stort användarvänligt kök, separat matplats och vardagsrum.

Massivt ekkök med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. All önskvärd utrustning - även gasspis för den intresserade.

Vardagsrummet uppe med öppen spis (kassett) - blyinfattade fönster och utgång till den stora altanen.

Träningsrum finns i källaren med plats för biljard- och pingisbord, träningsredskap såsom löpband och träningsmaskiner.

“Tv-rummet” i källaren har öppen spis.

Med tre flickor i familjen har ägarna uppskattat att det finns flera toaletter och badrum i bostaden.

Bastun i källaren har använts frekvent efter träningspass i gymmet, ute eller efter ett dopp i ån.

Stor tvättstuga i källaren med tvättrum, strykrum med bänk och många skåp samt torkrum.Förvaring:
- Separat ingång till källaren med stora förvaringmöjligheter för skor, ytterkläder och träningskläder.
- Kallförråd i källaren, med möjlighet till förvaring av skafferivaror såsom sylt, saft, vin mm.
- Garage med carport.
- Separat förråd för verktyg - gräsklippare mm.

Fakta

Storlek:
Boarea 144 m², biarea 144 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 8 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 2 600 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Uppvuxen trädgårds-/natur-/tomt vid ån i centrala Nykvarn. Utöver den ägda delen av tomten ingår även ett arrendeområde mot ån om ca 400 kvm som löper fram t o m år 2045. Brygga samt en bro till en liten “ö” i ån. Gräsmattor, ekar och många perenner och buskar, exempelvis rhododendron, smultronjasmin, rosor, klätterhortensia, kaveldun, lavendel, iris, praktrudbeckia, timjan och mycket mer. Vinbär, äppelträd, hallon, björnbär och smultron. En vacker stenläggning på framsidan av huset. Möjligheter till utomhusaktiviteter: Bad och fiske i ån; fånga grodyngel på våren; elda och grilla vid eldplats nere vid ån; åka skridskor vintertid på den lilla ån som ringlar sig in på tomten; åka pulka/snowracer nedför backen mot ån vintertid. Insynsskyddad tomt. Sol hela dagen på tomten med möjlighet till flera olika "rum"/uteplatser.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med källare. Byggnadsår: 1968. Byggnadssätt: Grundmur: Lättbetong. Grund: Betong (dränerad 2014). Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Kalksandsten. Takbeklädnad: Betongpannor (nytt 2017). Fönster: 2-glasfönster (renoverade löpande, ca hälften 2018). Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Bergvärme. Anläggning: installerad 2011. Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 51 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 81 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-08-18. Utföres av Marcus Holmström. .
Uteplats:
Stor altan inbyggd i vinkel mot huset med skydd för vind och plats för många. Sydostläge med sol från morgon till kväll. Nere vid ån finns ytterligare en uteplats med brygga och badstege. Terrasseringen mellan mellan ån och huset har en bastubyggnad. Här ringlar sig ån förbi - för att sedan vända tillbaka till den bredare huvudsträckningen. Här är sol hela dagen - med lite välkomnande skugga från de omgivande träden.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Telia. Även fast telefoni och ADSL finns att tillgå.
Bilplats:
Garage med vidbyggd carport.
Övriga byggnader:
Bastubyggnad och carport/garage.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Nykvarn Pappersmassan Ga:1. Planer och bestämmelser: Nykvarns Brukssamhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19491214). Rättigheter last: Avtalsservitut: Vatten-och avloppsledning - Se beskrivning. : Avtalsservitut Vatten- och avloppsledning.

Området

Fem smultronställen i området:
- Hökmossen
- Jägarskogen
- Turinge ost & vin
- Taxinge
- Vidbynäs med golf, restaurang, hotell och herrgård.

Kommunikationer:

Några minuter med bil till E:20. Gång-/cykelavstånd till tåget (SJ) som bl. a. tar dig till Stockholm Central på ca 25 minuter.

Övrigt

Det här har nuvarande ägare uppskattat extra mycket med boendet:

- Nära till allt - skolor, förskolor, bad, skog, centrum, tåg och buss
- Ån på tomten där man kan meta, fånga kräftor och på vintern åka skridskor mm
- Sjön Yngern med Hökmossbadet inom gångavstånd, som är tillgänglig alla årstider, med badplats, toaletter, omklädningsrum, kiosk och båtklubb (även startplats för tur med långfärdsskridskor på vintern)
- Jägarskogen dit man tar oss gående (15 minuter) eller med bil (2 minuter) - ett naturreservat där man promenerar, springer, plockar bär/svamp och grillar vid vindskyddet
- Sandtorpsskogen som ligger alldeles i närheten man kan ansluta till Sörmlandsleden för promenader, löpning, svamp- och bärplockning
- Närhet till Oxvreten med motions- och skidspår
- Närheten till tåget (SJ)
- Det rika utbudet av mat- och andra butiker samt kultur i centrum som ligger en kort promenad bort.