Avsluta filmen

Torekällberget

Högbergsgatan 5C

Se filmen
Såld

Totalrenoverat boende med toppenläge!

"En lättskött tomt med bra yta att umgås på. Mycket centralt men ändå avskilt. Barnvänligt med Badparkens stora lekplats ett stenkast bort. Gångavstånd till restauranger och uteliv i centrum. Ett fantastiskt läge - oavsett var i livet du befinner dig.", säger Marie och Thomas som bor här nu.

Högbergsgatan 5C

SÅLD
Typ:
Radhus
Boarea:
116  kvm
Biarea:
84 kvm
Tomtarea:
140 kvm
Byggår:
1974
Totalrenoverat boende med toppenläge!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det har dukats upp till middag på den insynsskyddade uteplatsen på baksidan vid foten av Torekällberget. Den karaktäristiska väderkvarnen uppe på berget minner om tider som flytt och symboliserar samtidigt något som alltid finns kvar, när så mycket annat är under förändring i samhället. Det är lite molnigt fortfarande, men prognosen visar på sol framåt sena eftermiddagen/kvällen, Förberedelserna är i full gång. Ikväll kommer några vänner över på en bit mat. Äntligen kan man umgås igen! Det står vegetariskt på menyn - det både smakar gott och känns rätt för kroppen. Allt står förberett på grillen åt grillmästaren. Eftersom solen är i antågande, blir det bra med en svalkande välkomstdrink i loungehörnan innanför häcken. Orkar barnen inte sitta still, kan de leka på allmänningen utanför och komma in när maten är serverad.

Invändigt har huset totalrenoverats mellan åren 2015 och 2020. Allting från badrum till kök, golv och sovrum har gått igenom en fackmannamässig renovering. Smakfulla och genomtänkta materialval väntar den familj som blir lycklig ägare till den här bostaden - i ett lugnt bostadsområde, som ligger några minuters gångväg till centrum med affärer och pendeltågsstation - ett par stenkast från ovannämnda Torekällberget, med underbar natur och upplevelser för hela familjen. Skola och dagis inom gångavstånd och en underbar lekplats finns för de minsta i Badparken samt tennis på historisk mark för de större och vuxna (Björn Borgs gamla hemmabana).

Välkommen att boka in dig på visning!

Varma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Hall:
Inre hallen har klinker med golvvärme som övergår till enstavig ekparkett.

Vardagsrum:
Vardagsrummet har enstavig ekparkett, utgång till uteplatsen på baksidan och har anslutning till köket.

Kök:
Köket totalrenoverades 2019. Allting är fackmannamässigt utfört. Bänkskivor i komposit och rostfritt. På golvet ligger enstavig ekparkett. Utrustningen består av, ugn, induktionshäll (Bosch), fläktkåpa (Smeg), kyl och frys (Samsung), diskmaskin och micro (från Ikea), vinkyl (Dometic).

WC/badrum:
WC/dusch på alla plan. Samtliga renoverade av fackmän under åren 2015-2018. På golvet ligger modern plastmatta i svart ekimitation (i de två övre badrummen). Bra med förvaring i bänk- och högskåp. Två av badrummen har handdukstork. Nedre badrummet (i källaren) är kombinerat med tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare från 2017 (Samsung).

Sovrum:
Sovrummen har parkettgolv eller heltäckningsmatta.

Vind:
Stor vind med bra förvaringsmöjligheter. Kan även inredas om så önskas.

Allrum mm:
Stort allrum i källaren, som idag används som tonårsrum. Här finns en öppen spis (används ej). Två förråd/klädkammare finns också i källarplanet.

Övrigt:
Diskussion om takrenovering förs i samfälligheten.

Fakta

Typ:
Radhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 116 m², biarea 84 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet.
Tomt:
Tomtarea 140 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Uteplats med trädäck och liten gräsmatta.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2-plan med källare. Byggnadsår: 1974. Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegelstensfasad. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Fjärrvärme. Energideklaration: Energiklass B. Specifik energiprestanda 81 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 57 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-08-27. Utföres av Karl-Johan Lidström.
Uteplats:
Uteplats på framsidan med morgonsol - perfekt för frukoststunden! En insynsskyddad, trädäckad uteplats på baksidan med sol mellan 11 och 19 sommartid.
TV- och internetanslutning:
Fast bredband via ComHem.
Bilplats:
Carport.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Aspen Ga:2.
Planer och bestämmelser: Aspen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19730925).
Kv Aspen M M, Stadsplan (Beslutsdatum: 19730810).
Samfällighet: SÖDERTÄLJE ASPEN S:1.